Το car-sharing στη χώρα μας… σπεύδει βραδέως και εξακολουθεί να είναι ένα δύσκολο “case” για πολλές εταιρείες, αλλά στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι κάπως πιο διαδεδομένο. Τo sharing EVs είναι ακόμα δυσκολότερο σενάριο, ιδίως σε χώρες με περιορισμένες υποδομές φόρτισης, όπως η Ελλάδα. Στην Μαδρίτη, πάντως, το έδαφος κρίθηκε πρόσφορο ώστε το γνωστό μας Microlino να γίνει διαθέσιμο για sharing.

Το ελβετικό μικροαυτοκίνητο, το οποίο στην Ελλάδα διαθέτει η Kosmoride και ήδη σας έχουμε παρουσιάσει από το περασμένο καλοκαίρι, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στον διαμοιρασμό αυτοκινήτων, έστω και σε περιορισμένο αριθμό. Η Astara, διανομέας του Microlino στη Γερμανία και την Ισπανία, πρόσθεσε δέκα Microlinos στη νέα της υπηρεσία car-sharing στη Μαδρίτη. Με την ονομασία GoTo-Astara Move, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη υπηρεσία που ενσωματώνει την “100% ηλεκτρική κατηγορία των μικρολεωφορείων”.

microlino nanocar microcar μικροαυτοκίνητο ελλάδα kosmoride δοκιμή test (17)

Η Astara προσφέρει το Microlino στην Ισπανία σε μηνιαία συνδρομή από τον Ιούλιο του 2023. Οι τιμές ξεκινούν από 430 ευρώ/μήνα για 18 μήνες. Όσοι επιλέξουν μόνο έναν μήνα πληρώνουν 519 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται η ασφάλεια, η συντήρηση και οι φόροι. Όσον αφορά την υπηρεσία car-sharing, τα ηλεκτρικό microcar μπορεί να ενοικιαστεί έναντι 0,17 ευρώ ανά λεπτό ή 11 ευρώ ανά ώρα, στη Μαδρίτη.

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Τι είναι τα ηλεκτρικά μικροαυτοκίνητα ή micro-cars (L6e – L7e)

Πηγή: Electrive

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.