Ένα ορόσημο για την ηλεκτροκίνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην Ευρώπη εν γένει, έλαβε χώρα στο Essex. Ο πρώτος σταθμός αποκλειστικά για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό.

Διαχειριστής είναι ηGridserve και ο σταθμός είναι ένας από τους 100 που θα λειτουργήσουν από την εταιρεία μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Διαθέτει 36 φορτιστές με μέγιστη απόδοση 350kW, προσφέροντας ταχεία φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων (στα οχήματα που την υποστηρίζουν). Έτσι, 20′ φόρτισης μπορούν να προσφέρουν επιπλέον αυτονομία 320 Km (ανάλογα με το όχημα). Η Gridserve κοστολογεί την κάθε KWh στα €0,26 και με βάση την τιμή αυτή, ένα τυπικό EV μπορεί να επαναφορτιστεί κατά 60% (από το 20% στο 80%) με κάτι περισσότερο από €10.

Οι φορτιστές του σταθμού τροφοδοτούνται από τεράστια ηλιακά panels, εγκατεστημένα στα σκέπαστρα, αλλά και από το δίκτυο φωτοβολταϊκών της Gridserve που βρίσκεται σε πολλές περιοχές του UK. Μια τοπική μπαταρία των 6MWh εξασφαλίζει την αδιάλειπτη παροχή ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής και αποθηκεύει την παραγόμενη ενέργεια που “περισσεύει”, τις υπόλοιπες ώρες. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μπαταρία μπορεί να αποθηκεύσει αρκετή ενέργεια μέσα σε μια βραδιά με έντονους ανέμους, ώστε να προσφέρει σχεδόν 40.000 Km αυτονομίας στα οχήματα την επόμενη μέρα.

Δείτε επίσης: Έρχονται πάνω από 10.000 νέοι σταθμοί φόρτισης στην Ελλάδα

Υπενθυμίζουμε πως το UK έχει ήδη ανακοινώσει την απαγόρευση πώλησης συμβατικών οχημάτων από το 2030 και έπειτα, πλην ελάχιστων υβριδικών που θα συνεχίσουν να πωλούνται μέχρι το 2035. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 10 εκ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους βρετανικούς δρόμους μέχρι το 2030 και για πάνω από 36 εκ. το 2040. Ο συνολικός στόλος της χώρας αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 38,4 εκ.

Πηγή: TheVerge

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.