Το νέο υβριδικό Honda HRV e:HEV MY22 έρχεται στην ελληνική αγορά και προσφέρει εξαιρετική υβριδική απόδοση, κορυφαία ευρυχωρία και μία απολαυστική οδηγική εμπειρία.

Το νέο Honda HRV e:HEV αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ελλάδα στα τέλη Ιανουαρίου 2022.

Διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, την Elegance, την Advance και την Advance Style, οι τιμές του πολυαναμενόμενου HRV e:HEV διαμορφώνονται στα 32.500€, τα 35.300€ και τα 38.500€ αντίστοιχα.  

Το νέο HR-V προσφέρει μία μοναδική οδηγική εμπειρία με άμεση απόκριση και εξαιρετική απόδοση χάρη στο ισχυρό και αποδοτικό υβριδικό σύστημα e:HEV της Honda με δύο ηλεκτροκινητήρες (στάνταρ για πρώτη φορά στο HR-V). Η επόμενη γενιά του δημοφιλούς compact SUV της μάρκας διακρίνεται για την ευρυχωρία, την άνεση και τη χρηστικότητά της, ενώ αξιοσημείωτα είναι τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και η τεχνολογική εξέλιξη. Όλα πλαισιώνονται από ένα τολμηρό και κομψό σχήμα εμπνευσμένο από μοντέλο coupe.

Το νέο HR-V, που θα διατίθεται στην Ευρώπη από τα τέλη του 2021, είναι το επόμενο μοντέλο με το ‘διακριτικό’ e:HEV (hybrid electric vehicle) στην προϊοντική οικογένεια της Honda, μετά το ανανεωμένο CR-V και το νέο Jazz που κυκλοφόρησε το 2020. Συνεχίζοντας με επιτυχία τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης, η Honda πλησιάζει περισσότερο στο στόχο της να εξηλεκτρίσει όλα τα Ευρωπαϊκά mainstream μοντέλα της μέχρι το 2022.

21YM Honda HR-V e:HEV

Η επόμενη γενιά του αποκλειστικά υβριδικού HR-V είναι το αποτέλεσμα εκτενούς ανάλυσης των τάσεων των σύγχρονων καταναλωτών. Αφού ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο οι δραστήριοι, συνδεδεμένοι άνθρωποι του σήμερα εντοπίζουν και επιλέγουν προϊόντα υψηλής αξίας, η Honda δημιούργησε το HR-V, όχι απλά ως ένα νέο συμπαγές SUV, αλλά ως ένα καταναλωτικό προϊόν που θα προσελκύει τον πελάτη μέσω της υψηλής αισθητικής, της λειτουργικότητας και της πρακτικότητάς του.

Ο Yoshitomo Ihashi, 2GN Large Project Leader, δήλωσε: «Οργανώσαμε ομαδικές συζητήσεις με άτομα διαφορετικής προέλευσης, ειδικότητας, ηλικίας και φύλου. Αυτό μας βοήθησε να προσθέσουμε στοιχεία που θα προσφέρουν απόλαυση και χαρά σε όλους τους επιβάτες. Στόχος μας ήταν να ενισχύσουμε, όχι να καταπιέσουμε, την ατομικότητα των πελατών και να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο που υποστηρίζει το αγαπημένο τους στυλ ζωής.»

Εφαρμόζοντας το μότο ‘Amp up your life’, οι μηχανικοί της Honda εστίασαν στην υποστήριξη ενός ενεργού και δραστήριου lifestyle σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εξέλιξης του νέου HR-V. Απώτερος σκοπός ήταν να μπορούν οι πελάτες να κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα με τα αυτοκίνητά τους, τα οποία θα τους ενισχύουν και θα τους βοηθούν στην καθημερινότητά τους.

Το νέο HR-V υιοθετεί ένα σύγχρονο coupe-SUV αμάξωμα που σε κατακτά με τη σχεδιαστική του απλότητα, ενώ το εξαιρετικά ευρύχωρο και ευπροσάρμοστο εσωτερικό είναι πιο φιλικό προς το χρήστη και πιο άνετο. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άριστη ενσωμάτωση του συστήματος κίνησης της Honda και στην κεντρική διάταξη του ρεζερβουάρ. Το αποτέλεσμα είναι μία κορυφαία ευρυχωρία για την κατηγορία, και ασυναγώνιστη ευελιξία, χάρη στα ευπροσάρμοστα καθίσματα Magic Seats που προσφέρουν δύο δυνατότητες αναδίπλωσης (επίπεδη ή όρθια διάταξη), ανάλογα με τις απαιτήσεις φόρτωσης.

Όπως το εξωτερικό, έτσι και το ευρύχωρο εσωτερικό αποπνέει έντονα την αίσθηση στιβαρότητας ενός premium SUV, μέσα από τη χρήση μοντέρνων υφασμάτων και ποιοτικών υλικών. Η σύγχρονη, μινιμαλιστική αισθητική, που ξεκινά από την οριζόντια διάταξη του πίνακα οργάνων, είναι αποτέλεσμα της απέριττης φιλοσοφίας του εσωτερικού και του ταμπλό, όπου το κάθε στοιχείο είναι μελετημένο και εργονομικά τοποθετημένο. Η αίσθηση ευεξίας και ευρυχωρίας επιτείνεται με ένα νέο σύστημα διάχυσης αέρα (air diffusion system) που καθοδηγεί τη ροή φρέσκου αέρα δίπλα και πάνω από τους επιβάτες, μέσω μοναδικών αεραγωγών σχήματος L στις πάνω γωνίες του ταμπλό.

Απρόσκοπτη και διαισθητική πρόσβαση σε λειτουργίες συνδεσιμότητας και εφαρμογές (apps), που εισάγουν ένα νέο επίπεδο τεχνολογία στο compact SUV της Honda, παρέχεται μέσω της οθόνης αφής ή με φωνητικές εντολές.

Διαθέτοντας το πιο ολοκληρωμένο πακέτο προηγμένων συστημάτων ασφάλειας και   υποστήριξης οδηγού στην κατηγορία, το Honda HR-V εφοδιάζεται με τεχνολογίες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας της Honda σχεδιασμένες για μία ευκολότερη και ασφαλέστερη οδήγηση.

 1. Η τεχνολογία e:HEV πετυχαίνει ένα βέλτιστο συνδυασμό απόδοσης και επιδόσεων
 • Υβριδική τεχνολογία με δύο ηλεκτροκινητήρες της Honda διαθέσιμη σε όλες τις εκδόσεις.
 • Εξαιρετικά αποδοτικός κινητήρας εσωτερικής καύσης, κύκλου Atkinson
 • Το  e:HEV πετυχαίνει τη βέλτιστη ισορροπία οικονομίας, μειωμένων ρύπων και υψηλών επιδόσεων
 • Βασίζεται σε μία εμπειρία άνω των 20 χρόνων στα υβριδικά συστήματα αυτοκινήτων δρόμου και στη Formula 1®

Το νέο HR-V διαθέτει σε όλες τις εκδόσεις το προηγμένο, υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV, προσφέροντας στο δημοφιλές compact SUV της Honda τον ιδανικό συνδυασμό απόδοσης και επιδόσεων. Το νέο HR-V έρχεται να προστεθεί στο ανανεωμένο CR-V και το πρόσφατα λανσαρισμένο Jazz που διατίθεται μόνο με υβριδικό σύστημα κίνησης.

Το e:HEV έχει αποσπάσει θετικές κριτικές σε όλη την Ευρώπη για το συνδυασμό ισχυρών επιδόσεων με υψηλά επίπεδα αποδοτικής και αθόρυβης λειτουργίας σε πραγματικές συνθήκες. Καθώς δεν χρειάζεται σύνδεση και φόρτιση, το HR-V είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση, συνδυάζοντας την άμεση απόκριση και την αποδοτική λειτουργία ενός ηλεκτρικού οχήματος με την πρακτικότητα των μοντέλων με συμβατικό σύστημα κίνησης.

Χαμηλές εκπομπές ρύπων, άμεση απόκριση 

Το σύστημα αποτελείται από δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες που λειτουργούν σε συνεργασία με έναν βενζινοκινητήρα 1.5L DOHC i-VTEC κύκλου Atkinson, μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα καινοτόμο κιβώτιο μιας σχέσης μετάδοσης σε συνδυασμό με μία ευφυή μονάδα ελέγχου ισχύος. Το σύστημα βασίζεται στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Honda μέσα την 20ετή ενασχόλησή της με την υβριδική τεχνολογία των αυτοκινήτων δρόμου και τη Formula 1®.

Για την εγκατάστασή του στο HR-V, η ισχύς του e:HEV αυξήθηκε από 109PS  που ήταν στο Jazz, στα 96kW (131PS) με ροπή  253Nm.

Το σύστημα e:HEV στο HR-V είναι πιο συμπαγές σε σχέση με του Jazz και έχει υψηλότερο επίπεδο ενεργειακής πυκνότητας που του επιτρέπει να παράγει περισσότερη ροπή. Ο αριθμός των κυψελών στη μπαταρία έχει αυξηθεί κατά 25%, παρέχοντας μεγαλύτερη ικανότητα αποθήκευσης και χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας έναντι του 80kW Jazz, με τη μονάδα ελέγχου ισχύος (PCU) τώρα να είναι μικρότερη και ενσωματωμένη στο διαμέρισμα του κινητήρα, ενώ είναι και υγρόψυκτη αντί αερόψυκτη, για βελτιωμένη διαχείριση της θερμότητας. Η μείωση της σχέσης μετάδοσης μεταξύ ηλεκτροκινητήρα και τροχών βελτιώνει περαιτέρω τις δυναμικές επιδόσεις του HR-V.

Το αποτέλεσμα είναι ένα αβίαστο και άνετο ταξίδι, τόσο σε αστικές διαδρομές όσο και στις υψηλές ταχύτητες του αυτοκινητόδρομου. Οι εκπομπές CO2 του αποδοτικού υβριδικού συστήματος ξεκινούν από 122 g/km (WLTP) και η κατανάλωση από 5,4L /100km (WLTP), ενώ η επιτάχυνση 0 – 100 km/h του HR-V επιτυγχάνεται σε 10,6 δευτερόλεπτα.

Βελτιστοποιημένα drive modes

Το στοιχείο που καθιστά το σύστημα e:HEV ξεχωριστό είναι ο τρόπος με τον οποίο τα τρία drive modes εναλλάσσονται συνεχώς ώστε να διασφαλίζουν τη βέλτιστη απόδοση του κάθε εξαρτήματος τόσο στην πόλη όσο και στον αυτοκινητόδρομο. Η Ευφυής Μονάδα Ηλεκτρονικού Ελέγχου (Electronic Control Unit) ελέγχει αυτόματα και συνεχώς τις εναλλαγές μεταξύ των τριών προγραμμάτων οδήγησης Electric Drive, Hybrid Drive ή Engine Drive ανάλογα με το ποιο είναι το πιο αποδοτικό στις εκάστοτε συνθήκες

Κατά την οδήγηση με σταθερή ταχύτητα, όπως στον αυτοκινητόδρομο, το σύστημα λειτουργεί με το βενζινοκινητήρα επειδή αυτός αντιπροσωπεύει την πιο αποδοτική λύση στις συγκεκριμένες συνθήκες. Εάν απαιτείται ισχυρότερη επιτάχυνση, όπως σε μία προσπέραση, το αυτοκίνητο θα αλλάξει σε Hybrid Drive για περισσότερη ελκτική ισχύ. Επιπλέον, στο Hybrid Drive, η ισχύς από το μοτέρ-γεννήτρια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαναφόρτιση της μπαταρίας, προς όφελος της απόδοσης

2021 Honda HR-V e:HEV

Το ‘Sport’ mode, που ενεργοποιείται μέσω του σχετικού διακόπτη αυξάνει την απόκριση του γκαζιού, ενώ το ‘Econ’ mode προσαρμόζει το σύστημα κλιματισμού A/C και την απόκριση του γκαζιού με στόχο την οικονομία καυσίμου. Επιπλέον του ‘Normal’ mode, όπου το αυτοκίνητο προσφέρει τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και οικονομίας, οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν όλα τα driving modes μέσω ενός διθέσιου διακόπτη

Απόκριση ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Για μία πιο ‘ηλεκτρική’ εμπειρία, οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν το πρόγραμμα Β για το κιβώτιο, που προσφέρει επιλέξιμα επίπεδα ανάκτησης ενέργειας, κατά το ρολάρισμα ή το φρενάρισμα. Το επίπεδο ανάκτησης ενέργειας και η επακόλουθη ισχύς πέδησης μπορούν να αυξηθούν σημαντικά έναντι του προγράμματος D κάνοντας χρήση των paddles στο τιμόνι.

Η μετάβαση από το ένα drive mode στο άλλο – συμπεριλαμβανομένης της εκκίνησης του κινητήρα για την παραγωγή ηλεκτρικής ισχύος – σχεδόν περνά απαρατήρητη στους επιβάτες. Αντί της χρήσης ενός συμβατικού συστήματος διαχωρισμού ισχύος με πλανητικό σύστημα γραναζιών που συνοδεύεται από υψηλά επίπεδα τριβών, το κιβώτιο μιας μόνο σχέσης παρουσιάζει πολύ λιγότερη αντίσταση κατά την αμιγή ηλεκτροκίνηση, καταναλώνοντας έτσι λιγότερη ενέργεια.

Ως εκ τούτου, το πολύ αποδοτικό σύστημα κιβωτίου μιας σχέσης της Honda πετυχαίνει υψηλότερη αναλογία συνολικού χρόνου ηλεκτροκίνησης όταν το όχημα κινείται στην πόλη συγκρινόμενο με άλλα υβριδικά της αγοράς.

Εφαρμογή τεχνογνωσίας από τη Formula

Βασισμένο στην τεχνογνωσία της αγωνιστικής ομάδας της Honda, το επιτυχημένο πρόγραμμα Honda Formula 1 Hybrid Power Unit έχει εμπνεύσει την τεχνολογία του υβριδικού συστήματος e:HEV hybrid για απαράμιλλα επίπεδα ενεργειακής απόδοσης στο δρόμο. Ως αποτέλεσμα, το νέο e:HEV HR-V προσφέρει εξαιρετικά αποδοτική λειτουργία και επιδόσεις σε μεγάλο εύρος οδηγικών συνθηκών.

Παράδοση στα υβριδικά συστήματα

Το πρώτο Insight του 1999 καθιέρωσε την Honda ως παγκόσμιο πρωτοπόρο της υβριδικής τεχνολογίας. Το πρώτο υβριδικό μοντέλο ανεξαρτήτως κατασκευαστή που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη, εισήγαγε το σύστημα Integrated Motor Assist (IMA) της μάρκας που βασιζόταν περισσότερο στον θερμικό κινητήρα, ενώ μέσω της υποβοήθησης του ηλεκτροκινητήρα και της ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης ενίσχυε την επιτάχυνση και μείωνε την κατανάλωση.

Η Honda συνέχισε την εξέλιξη της υβριδικής τεχνολογίας της, και το προηγμένο σύστημα δύο ηλεκτροκινητήρων e:HEV χρησιμοποιείται τώρα στα Jazz, CR-V, στο νέο HR-V και στην προσεχή 11η γενιά Civic.

 1. Όταν το στυλ ενός premium SUV συναντά τη σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda
 • Η καθαρή, απέριττη σχεδιαστική φιλοσοφία συνδυάζεται με τη στιβαρότητα ενός SUV
 • Η σχεδίαση ενσαρκώνει βασικές αρχές λειτουργικότητας και υψηλής αισθητικής
 • Μοναδική, κεντρική διάταξη ρεζερβουάρ για μία ευέλικτη, ευρύχωρη καμπίνα
 • Ώριμες, μινιμαλιστικές επιφάνειες αντικατοπτρίζουν τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση της Honda

Κατά τη σχεδίαση και εξέλιξη της τελευταίας γενιάς του HR-V, οι μηχανικοί της Honda προχώρησαν σε πλήρη αναθεώρηση του δημοφιλούς compact-SUV. Από έρευνα που διεξήγαγε η Honda, διαπιστώθηκε ότι οι σύγχρονοι καταναλωτές επιλέγουν προϊόντα με κριτήριο όχι μόνο τις ισχυρές επιδόσεις ή την ελκυστική εμφάνιση, αλλά και τον τρόπο που ενσωματώνονται στη ζωή τους και ικανοποιούν τις ατομικές απαιτήσεις τους.

Κατά συνέπεια, η νέα γενιά HR-V υιοθετεί ένα σύγχρονο coupe-SUV αμάξωμα που πετυχαίνει έναν ελκυστικό αλλά σπάνιο συνδυασμό premium και δυναμικής σχεδίασης και απαράμιλλης ευρυχωρίας. Ενσαρκώνει τη νέα, απλή, καθαρή, σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda που έχουμε ήδη δει στα πρόσφατα νέα μοντέλα της και ενισχύει τη φήμη της στον τομέα της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της πρακτικότητας.

Το compact σχήμα με coupe επιρροές, παραμένει λειτουργικό όσο και ελκυστικό: αν και γνώριμο, είναι συναρπαστικό και προσελκύει την προσοχή με τον νεανικό χαρακτήρα του και την αυτοπεποίθηση ενός SUV. Η αεροδυναμική σιλουέτα επιτυγχάνεται με την αύξηση της απόστασης από το έδαφος στα 188mm (MRO) – παρόμοια με αυτή ενός κανονικού AWD μοντέλου – και το χαμήλωμα της οροφής κατά 20mm συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο.

Οι μεγαλύτερες διαστάσεις των ζαντών (18”)  που διατίθενται στάνταρ με το HR-V, και ο μικρότερος εμπρός πρόβολος τονίζουν την SUV γοητεία και την αισθητική στιβαρότητα που επιθυμούν οι πελάτες σήμερα.

Αυξάνοντας τη διάσταση των στάνταρ ζαντών στις 18 ίντσες, δημιουργείται μία πιο δυναμική σχέση ύψους αμαξώματος / διαμέτρου ελαστικών γνωστή από πολλά premium SUV. Καθώς τα ελαστικά 225/50R18 έχουν μεγάλη εξωτερική διάμετρο, και είναι από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία compact SUV. Αναλογικά, μειώνοντας τον εμπρός πρόβολο κατά 20mm, και προσθέτοντας 20mm στον πίσω πρόβολο, ο ανθεκτικός και σκληροτράχηλος χαρακτήρας του SUV ενισχύεται περαιτέρω, και η συνολική αισθητική αποκτά το επίπεδο στιβαρότητας που επιθυμούν οι σύγχρονοι πελάτες.

Οι χαρακτηριστικές γραμμές που είναι προσανατολισμένες προς τα εμπρός και οι λείες επιφάνειες του νέου HR-V αποπνέουν ενέργεια και δυναμισμό. Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά έχουν σκόπιμα ενταχθεί στο σχήμα του αμαξώματος. Οι προβολείς, τη μοναδική μάσκα στο χρώμα του αμαξώματος και τη χαρακτηριστική κάτω γρίλια ενσωματώνονται στο προτεταμένο ‘ρύγχος’ και τα εμπρός πλαϊνά πάνελ, προσδίδοντάς του εμφάνιση γλυπτού και διαμορφώνοντας μία καθαρή, τολμηρή έκφραση.

Η πλαϊνή όψη ενσαρκώνει μία σύγχρονη, απέριττη αισθητική, με μία ζωηρή, οριζόντια ‘γραμμή ώμου’  που εκτείνεται από τους προβολείς μέχρι το πίσω τμήμα, δημιουργώντας μία αίσθηση κίνησης προς τα εμπρός. Η κεκλιμένη κολόνα A και το μακρύ καπό συνθέτου μία premium εικόνα και μετακινούν οπτικά τον όγκο της καμπίνας προς τα πίσω, τονίζοντας ακόμα περισσότερο τις κομψές, coupe αναλογίες.

Πίσω, η επιδίωξη ενός συνδυασμού πρακτικότητας και ελκυστικής αισθητικής είναι εμφανής στην απλή, κομψή σχεδίαση της πίσω πόρτας, που ενσωματώνει έξυπνα τη χειρολαβή ανοίγματος. Το μεγάλο άνοιγμα της πίσω πόρτας, το χαμηλό σκαλοπάτι και το επίπεδο πάτωμα φόρτωσης διευκολύνουν την πρόσβαση, χωρίς να αποτελεί εμπόδιο η τύπου coupe οροφή.

Η αεροδυναμική απόδοση επιτυγχάνεται με τη χρήση μιας αεροκουρτίνας (air curtain) στον εμπρός προφυλακτήρα, τα διακριτικά σπόιλερ στo πίσω τμήμα των μαρσπιέ και το αεροδυναμικό σχήμα των πίσω φώτων, όλα έχουν διαμορφωθεί για μείωση του στροβιλισμού αέρα πίσω από το όχημα χωρίς να επηρεάζεται η απέριττη σχεδίαση.

Στοχεύοντας στην κομψότητα και σε ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα, οι σχεδιαστές πρόσεξαν ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια. Για παράδειγμα, ο αρμός μεταξύ καπό και φτερού συνεχίζεται οπτικά μέσω της μεσαίας γραμμής, υποδηλώνοντας σχεδιαστική ωριμότητα και συνοχή. Αυτές οι μικρές σχεδιαστικές λεπτομέρειες διασφαλίζουν ότι οι καθαρές επιφάνειες δεν διακόπτονται από περιττές ή ανεπιθύμητες σκιές. Στο ίδιο πνεύμα, τα δύο φώτα της πινακίδας κυκλοφορίας, η λαβή της πίσω πόρτας και η κάμερα οπισθοπορείας ενσωματώνονται στο τρισδιάστατο πίσω πάνελ. Έτσι δημιουργείται μία καθαρή συνολική αισθητική – γνωστή και από άλλα πρόσφατα μοντέλα της Honda, με εμφανή την επιδίωξη της απλότητας.

 1. Έξυπνη χωροταξική διάταξη για υψηλή άνεση και χρηστικότητα εσωτερικού
 • Έξυπνη διάταξη χώρων προσφέρει την ευρυχωρία μεγαλύτερων μοντέλων
 • Χαρακτηριστικά και διάταξη εσωτερικού μεγιστοποιούν την άνεση και την ευκολία χρήσης
 • Η σχεδίαση της καμπίνας ορίζεται από τις έννοιες του φωτός και του αέρα
 • Μοναδικό Air Diffusion System φέρνει ένα φυσικό αεράκι στην καμπίνα

Θέλοντας να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο που να αντικατοπτρίζει τις αξίες, τις ανάγκες και τις προσδοκίες των σύγχρονων καταναλωτών, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Honda επινόησαν κάτι νέο για το εσωτερικό του υβριδικού HR-V επόμενης γενιάς.

Συνδυάζοντας τη φιλοσοφία εξέλιξης της Honda ‘Man-Maximum, Machine-Minimum’ (M/M) – η οποία βασίζεται στην άποψη ότι σκοπός της τεχνολογίας είναι να εξυπηρετεί τις ανάγκες του οδηγού και των επιβατών – με μία κουλτούρα που εστιάζει στις έννοιες του φωτός και του αέρα, το νέο μοντέλο επιτυγχάνει ανώτερα επίπεδα άνεσης και ευρυχωρίας στην ανταγωνιστική κατηγορία των compact C-SUV.

2021 Honda HR-V e:HEV

Ο Yoshitomo Ihashi, Honda Large Project Leader, εξήγησε: «Σχεδιάσαμε το νέο υβριδικό HR-V έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει τις ιδιαίτερες αξίες και ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών, αλλά και για να προσελκύσει μία νέα γενιά υποψηφίων πελατών. Αυτοί αναζητούν πρακτικότητα και καινοτομία από τα προϊόντα που χρησιμοποιούν. Εφαρμόζοντας έξυπνα τις τελευταίες τεχνολογίες και τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda, έχουμε δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που θα προσφέρει την απαραίτητη ευρυχωρία, συνδεσιμότητα, αξιοπιστία και ευελιξία για τη βελτίωση και υποστήριξη της καθημερινότητάς τους.»

Έξυπνη χωροταξική διάταξη για μεγαλύτερη ευρυχωρία της καμπίνας

Για να διατηρήσουν την ισορροπία ανάμεσα στο κορυφαίο στυλ SUV και την εξαιρετική ευρυχωρία, οι μηχανικοί της Honda συγκέντρωσαν όλα τα υβριδικά εξαρτήματα μετάδοσης της κίνησης μέσα στο πλαίσιο και το χώρο του κινητήρα.

Αξιοσημείωτες εξελίξεις είναι η νέα διαδρομή της εισαγωγής αέρα και η ενσωμάτωση εξαρτημάτων στο πάνω τμήμα του κινητήρα. Αυτό επιτρέπει την τοποθέτηση των ηλεκτροκινητήρων και του μοτέρ-γεννήτριας στο διαμέρισμα του κινητήρα για βέλτιστη αξιοποίηση του χώρου.

Η Honda μείωσε επίσης το μέγεθος της μονάδας ελέγχου ισχύος (PCU) κατά 20% συγκριτικά με της προηγούμενης γενιάς. Αυτό επιτρέπει την τοποθέτηση της βοηθητικής μπαταρίας 12v στο διαμέρισμα του κινητήρα, απελευθερώνοντας χώρο πίσω, κάτι το οποίο κατέστη δυνατόν με τη χρήση των πιο εξελιγμένων ημιαγωγών για την PCU.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο για τη μεγιστοποίηση του χώρου της καμπίνας είναι η θέση του ρεζερβουάρ καυσίμου στο κέντρο το πλαισίου, κάτω από τα εμπρός καθίσματα, μοναδικό στην κατηγορία. Επιπλέον η μονάδα θέρμανσης εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC) έχει γίνει πολύ πιο συμπαγής, επιτρέποντας την υιοθέτηση μιας χαμηλής, οριζόντια προσανατολισμένης σχεδίασης για βελτιωμένη ορατότητα μπροστά, και αίσθηση περισσότερου χώρου παρά o compact αποτύπωμα του μοντέλου.

Νέα σημεία αναφοράς στην άνεση εσωτερικού

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού του HR-V επικεντρώνεται στη διάδραση μεταξύ επιβάτη και αυτοκινήτου, για καλύτερη υποστήριξη και πλήρη ενσωμάτωση στην καθημερινή ζωή. Αυτό συμβαίνει από τη στιγμή που οι επιβάτες μπαίνουν στο αυτοκίνητο μέχρι τη στιγμή που βγαίνουν. Κάθε σχεδιαστικό στοιχείο προορίζεται για να προσφέρει μία αίσθηση ευρυχωρίας και ευεξίας που συνδέει τους επιβάτες με τον έξω κόσμο. Κάθε αλληλεπίδραση με το νέο HR-V e:HEV σχεδιάζεται με γνώμονα τη βέλτιστη εμπειρία του χρήστη.

Η αίσθηση σύνδεσης με τον έξω κόσμο ξεκινά από μία εξαιρετική ορατότητα, που είναι αποτέλεσμα αρκετών βελτιώσεων. Πρώτον, η νέα θέση οδήγησης είναι κατά 10 mm ψηλότερη συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Επιπλέον, τα παράθυρα έχουν σχεδιαστεί ώστε να εισέρχεται όσο το δυνατόν περισσότερο φως. Σε αυτό συμβάλλει η επίπεδη γραμμή του καπό και οι βάσεις των καθρεπτών που έχουν μετακινηθεί πιο χαμηλά στις πόρτες.

Το ευρύχωρο και ευπροσάρμοστο εσωτερικό είναι σχεδιασμένο για να αντανακλά το στυλ ζωής του ιδιοκτήτη αντί για την τιμή καταλόγου, με ζωηρά και υψηλής ποιότητας υλικά και στοιχεία εξοπλισμού διαθέσιμα σε όλες τις εκδόσεις.

Η επόμενη γενιά εμπρός καθισμάτων της Honda σταθεροποιεί καλύτερα το σώμα αποκλειστικά μέσω μαξιλαριών – καταργώντας την προηγούμενη δομή με ελατήρια, κάτι που μειώνει την κόπωση σε μεγάλα ταξίδια και αυξάνει την άνεση σε καθημερινή χρήση. Για πρόσθετη άνεση κατά την οδήγηση, τα χειριστήρια είναι προσεκτικά στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Η απλή, εύχρηστη διάταξη επιτείνει την αίσθηση ευρυχωρίας, ενώ τα άμεσα αναγνωρίσιμα χειριστήρια των συστημάτων ήχου και κλιματισμού παρέχουν ασφαλή και διαισθητική λειτουργία.

Αν και οι συνολικές διαστάσεις του οχήματος είναι παρόμοιες με του προηγούμενου μοντέλου, το νέο HR-V προσφέρει περισσότερο χώρο για τα πόδια και τους ώμους, Εκτός από την αύξηση του χώρου των ποδιών πίσω κατά 35 mm, υπάρχει μία πρόσθετη κλίση δύο μοιρών συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά HR-V, λόγω της κεντρικής διάταξης του ρεζερβουάρ της Honda και της έξυπνης τοποθέτησης των υβριδικών εξαρτημάτων. Η δομή της πλατφόρμας υποστηρίζει την ευέλικτη διάταξη πίσω καθισμάτων Magic Seat που μπορούν να αναδιπλώνονται προς τα κάτω ή προς τα πάνω, ανάλογα με τον απαιτούμενο χώρο φόρτωσης.

Air Diffusion System (Σύστημα Διάχυσης Αέρα)

Το χαρακτηριστικό που μπορεί να έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στην ατμόσφαιρα της καμπίνας για τους επιβάτες είναι επίσης το πιο ‘διακριτικό’. Το μοναδικό σύστημα διάχυσης αέρα (Air Diffusion System) εισάγει μια καινοτομία στον τομέα του κλιματισμού, με αεραγωγούς σχήματος L να βρίσκονται ψηλά στις άκρες του ταμπλό, παρέχοντας σε όλους τους επιβάτες την αναζωογονητική επίδραση που έχει το φυσικό αεράκι.

«Επινοήσαμε αυτή την ιδέα θέλοντας να αξιοποιήσουμε την επίδραση του φωτός και του αέρα για να βελτιώσουμε την ευεξία των επιβατών» δήλωσε ο Yoshitomo Ihashi, Honda Large Project. «Προσπαθήσαμε να εξαλείψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές δυσφορίας εφαρμόζοντας ιδέες που μας παρέχει η φύση. Αυτή η νέα προσέγγιση εξαερισμού εξαλείφει ένα μειονέκτημα των παραδοσιακών συστημάτων εξαερισμού, όπου οι επιβάτες συχνά αισθάνονται άβολα με τον αέρα που ρέει απευθείας πάνω τους. Το αποτέλεσμα είναι μια αίσθηση ευεξίας με ένα πιο άνετο περιβάλλον για όλους τους επιβάτες.»

Υπάρχει ένας επιλογέας για την εναλλαγή μεταξύ 2 προγραμμάτων: η κανονική έξοδος με ροή αέρα προς τα εμπρός και το Air Diffusion System που δημιουργεί μια νέα ήπια ροή. Όταν επιλέγεται το Air Diffusion System, μια διακριτική και ήπια ροή αέρα κατευθύνεται προς τα πλευρικά παράθυρα, ‘χαϊδεύοντας’ τα μάγουλα των εμπρός επιβατών. Ο αέρας ‘ταξιδεύει’ επίσης προς την οροφή, δημιουργώντας μια απαλή δίνη που σχεδόν δεν γίνεται αντιληπτή από τους επιβάτες. Η θερμότητα που εκπέμπεται από τα πλαϊνά παράθυρα το καλοκαίρι εμποδίζεται από μια κουρτίνα αέρα που σχηματίζεται γύρω από τους επιβάτες των εμπρός και πίσω καθισμάτων, όπως και ο κρύος αέρας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι πίσω επιβάτες επωφελούνται επίσης μέσω των πίσω αεραγωγών. Ο συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών εξασφαλίζει τη διατήρηση μιας σταθερής εσωτερικής θερμοκρασίας, σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Ο καλύτερος χώρος αποσκευών στην κατηγορία

Το νέο Honda HR-V εξελίχθηκε με σκοπό να αξιοποιηθούν περαιτέρω όλες οι δυνατότητες του αυτοκινήτου από τους πελάτες. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία Μ/Μ και μέσω της έξυπνης τοποθέτησης των υβριδικών εξαρτημάτων στο πλαίσιο και το χώρο του κινητήρα, η Honda αύξησε την ωφελιμότητα του χώρου φόρτωσης και την ευελιξία για την υποστήριξη ενός δραστήριου τρόπου ζωής.

Η χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης είναι εντυπωσιακή, παρά την προσθήκη των υβριδικών εξαρτημάτων. Με ένα τελείως επίπεδο πάτωμα φόρτωσης και τα ευπροσάρμοστα πίσω καθίσματα Magic Seats της Honda, το HR-V έχει την ευελιξία να μεταφέρει μεγάλη ποικιλία αποσκευών και σπορ εξοπλισμού.

Η ευκολία πρόσβασης του χώρου φόρτωσης δεν επηρεάζεται από την κεκλιμένη οροφή. Η έξυπνη διάταξη χώρων σε συνδυασμό με τα Magic Seats, το χαμηλό σκαλοπάτι της πίσω πόρτας, το χαμηλό επίπεδο πάτωμα φόρτωσης, αλλά και το μεγάλο άνοιγμα της πίσω πόρτας μεγιστοποιούν το χώρο και διευκολύνουν την πρόσβαση. Σανίδες του σερφ μπορούν να μεταφέρονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου καθώς και δύο mountain bikes ενηλίκων (με τους εμπρός τροχούς να έχουν αφαιρεθεί) σε όρθια θέση. Υπάρχει επίσης πρόβλεψη για ένα πρόσθετο, υποδαπέδιο αποθηκευτικό χώρο για ασφαλή μεταφορά.

Η ευκολία φόρτωσης αυξάνεται με την hands-free λειτουργία ‘Power Tailgate Walk Away Close’*. Η λειτουργία εγγύτητας έξυπνου κλειδιού ανιχνεύει πότε το κλειδί απομακρύνεται από το όχημα για να ξεκινήσει αυτόματα το κλείσιμο της πίσω πόρτας.

Οι αποθηκευτικοί χώροι και τα σημεία συνδεσιμότητας σε όλη την καμπίνα έχουν βελτιωθεί έναντι του προηγούμενου μοντέλου. Μία μεγάλη κεντρική ‘τσέπη’ είναι ιδανική για μεγάλα και μικρά αντικείμενα, ενώ υπάρχουν δύο θύρες φόρτισης USB μπροστά και δύο πίσω*, πλέον της βάσης ασύρματης φόρτισης* που είναι διακριτικά τοποθετημένο στο κάτω τμήμα της κεντρικής κονσόλας, επιτρέποντας την ταυτόχρονη φόρτιση των συσκευών όλων των επιβατών. Το premium ηχοσύστημα 10 ηχείων με ξεχωριστό ενισχυτή *, και τα φώτα καμπίνας με ενεργοποίηση μέσω αφής προάγουν την αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης στο χαλαρωτικό περιβάλλον της καμπίνας.

* Ανάλογα με την έκδοση / τον εξοπλισμό

 1. Σχεδιασμένο για τη χαρά της οδήγησης
 • Νέο επίπεδο δυναμικών ικανοτήτων για ένα HR-V
 • Αναβαθμίσεις στο πλαίσιο και την ανάρτηση μεγιστοποιούν την ευελιξία και την οδηγική άνεση
 • ‘Παγκόσμια μικρή πλατφόρμα’ (‘GlobalSmallPlatform’) με υψηλότερη αναλογία ατσαλιού υψηλής αντοχής για βελτιωμένη ακαμψία αμαξώματος

Οι μηχανικοί της Honda ανέλυσαν κάθε τομέα της οδηγικής εμπειρίας του HR-V προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την οδηγική απόλαυση και άνεση. Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, το νέο HR-V e:HEV έχει πιο άκαμπτη δομή αμαξώματος και επωφελείται από τις εκτενείς βελτιώσεις στην ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης και το σύστημα πέδησης. Ως αποτέλεσμα, ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια στις εντολές του οδηγού, και προσφέρει μία πιο ασφαλή, πιο ικανοποιητική και πιο άνετη οδηγική εμπειρία.

Αναβαθμίσεις το σύστημα διεύθυνσης και την ανάρτηση

Η στρεπτική ακαμψία και η στιβαρότητα της κολόνας του τιμονιού έχουν αυξηθεί  κατά 15%, ώστε να επιτυγχάνεται πιο ομαλή αίσθηση στις αλλαγές κατεύθυνσης. Η είσοδος στις στροφές είναι πιο άμεση, ενώ η συνολική αίσθηση κατά τη διάρκεια των ελιγμών είναι πολύ πιο γραμμική και ακριβής συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά HR-V.

Η ανάρτηση προσφέρει επίσης ταχύτερη απόκριση, με μειωμένες τριβές ακόμα και στις πιο ελαφριές κινήσεις του τιμονιού. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, έχει αυξηθεί το offset των ελατηρίων ώστε να μειωθούν οι πλευρικές δυνάμεις στον αποσβεστήρα, ο οποίος επίσης διαθέτει μειωμένες τριβές. Αυτό σε συνδυασμό με τους χαμηλής τριβής συνδέσμους και τα βελτιστοποιημένα ελαστικά παρεμβύσματα της ανάρτησης πετυχαίνει πιο γραμμική και ομαλή κίνηση.

Πίσω, τα σινεμπλόκ έχουν τροποποιηθεί σε επίπεδο κατασκευής και σχεδίασης, με σκοπό τη βελτίωση του ελέγχου των πίσω τροχών και της ποιότητας κύλισης. Όντας πλέον υδραυλικά, προσφέρουν αυξημένη απόδοση απόσβεσης καθώς και κορυφαία απόδοση στις χαμηλές συχνότητες, ενώ απορροφούν ορισμένους κραδασμούς συχνότητας παρέχοντας εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας. Η σχεδιαστική τους αναβάθμιση περιλάμβανε την προσθήκη μιας φλάντζας που μειώνει τις εγκάρσιες μετακινήσεις, ενώ η στιβαρότερη έδραση επέτρεψε την μείωση της σκληρότητας των σινεμπλόκ για περαιτέρω βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και της οδηγικής άνεσης.

Το σύστημα Agile Handling Assist (AHA) της Honda είναι μία ακόμα προηγμένη τεχνολογία που βελτιώνει τη δυναμική ευστάθεια του αυτοκινήτου, κυρίως στους γρήγορους ελιγμούς αλλαγής διεύθυνσης ή σε στροφές με υψηλά πλευρικά φορτία όπως για παράδειγμα στους ελιγμούς αποφυγής καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Το AHA λειτουργεί μέσω του συστήματος Vehicle Stability Assist (VSA) και εφαρμόζει ελαφρά πίεση πέδησης στους εσωτερικούς τροχούς όταν στρίβει το τιμόνι. Το αποτέλεσμα είναι αυξημένη απόκριση και ευστάθεια του οχήματος και μία πιο σταθερή και προβλέψιμη οδηγική εμπειρία.

Ισχύς πέδησης

Ένα ισχυρό σύστημα φρένων προσφέρει αξιόπιστη πέδηση με αεριζόμενους εμπρός δίσκους 293mm και συμπαγείς δίσκους 282mm πίσω. Επιπρόσθετα, ένα ειδικό ηλεκτρικό σερβόφρενο σε συνδυασμό με το σύστημα e:HEV ελέγχει ομαλά την υδραυλική αλλά και την αναγεννητική πέδηση ώστε να επιτυγχάνεται ομαλή αίσθηση φρεναρίσματος.

Επιπλέον, το πεντάλ φρένου του HR-V έχει επανατοποθετηθεί με αυστηρά εργονομικά κριτήρια, μειώνοντας τη κόπωση του οδηγού σε μεγάλες αποστάσεις. Η απόσταση μεταξύ πεντάλ γκαζιού και φρένου έχει μειωθεί κατά 5mm, μέσω αυξημένης επιφάνειας επαφής στα πεντάλ. Αυτό είναι μία μικρή ρύθμιση που κάνει μεγάλη διαφορά στην αίσθηση κατά τη μετάβαση από το πεντάλ φρένου στο γκάζι.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα πέδησης περιλαμβάνουν: Vehicle Stability Assist (VSA), Brake Assist System (BAS), Hill Start Assist (HAS) και Automatic Brake Hold (ABH). Το Hill Descent Control, που διατίθεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη με το HR-V, λειτουργεί από την ελάχιστη ταχύτητα των μόλις 3 km/h. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει καλύτερο και πιο ομαλό έλεγχο σε επιφάνειες με χαμηλό συντελεστή τριβής και απότομες κατηφόρες, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση του οδηγού σε μεγαλύτερο εύρος συνθηκών – από οδήγηση σε ολισθηρές ράμπες υπαίθριων πάρκινγκ μέχρι χιονισμένους δρόμους με μεγάλες κλίσεις.

Πλατφόρμα μελετημένη για κορυφαία δυναμική συμπεριφορά και άνεση

Η τρέχουσα, παγκόσμια μικρή πλατφόρμα (Global Small Platform) της Honda έχει ανανεωθεί για το HR-V, με αυξημένη αναλογία ατσαλιού υψηλής αντοχής για βελτιωμένη ακαμψία αμαξώματος. Επιπλέον, ατσάλι υψηλής αντοχής (980MPa με υψηλή τιμή λάμδα) τοποθετήθηκε στην κεντρική εγκάρσια δοκό του πατώματος και εσωτερικά στις κεντρικές κολώνες, ενισχύοντας περαιτέρω την αντοχή και μειώνοντας το βάρος κατά 1,5kg. Μια δακτυλιοειδής δομή έχει προστεθεί πίσω από τις κολόνες C για περαιτέρω ενίσχυση του πλαισίου, επιτρέποντας καλύτερο έλεγχο κάθε τροχού, που μεταφράζεται σε βελτιωμένη ποιότητα κύλισης και δυναμική συμπεριφορά

Βελτιώσεις χαρακτηριστικών NVH

Παράλληλα με τη μείωση του συνολικού βάρους και τη βελτίωση της ασφάλειας, η πρόσθετη ακαμψία συνδυάζεται με τις αναβαθμίσεις της ανάρτησης χαμηλών τριβών και το μακρύτερο μεταξόνιο, ώστε να επιτυγχάνεται εντυπωσιακή σταθερότητα. Αυτό διασφαλίζει την εύκολη απόσβεση μεγάλων ανωμαλιών του οδοστρώματος και τη δημιουργία μιας πιο ομαλής αίσθησης στην οδήγηση, ενώ παράλληλα οι κραδασμοί από το δρόμο αποσβένονται και η αντήχηση από τον κινητήρα μειώνεται.

Η ολοκληρωμένη προσέγγιση της Honda στη διαχείριση των χαρακτηριστικών NVH (Θόρυβοι, Κραδασμοί & Τραχύτητα) επεκτείνεται τόσο στη μείωση των αλλαγών της ηχητικής πίεσης κατά την εκκίνηση του κινητήρα στη μετάβαση από την ηλεκτροκίνηση όσο και στην καταστολή του θορύβου σε υψηλότερες ταχύτητες λόγω αυξημένων στροφών κινητήρα. Ακόμα και η ακαμψία της οροφής αυξήθηκε, ώστε να μειωθούν οι συντονισμοί από τους κραδασμούς του κινητήρα. Οι μηχανικοί επίσης ασχολήθηκαν και με τη μείωση των θορύβων χαμηλών συχνοτήτων που προκαλούνται από αλλαγές της επιφάνειας του οδοστρώματος, βελτιώνοντας περαιτέρω την αίσθηση στην καμπίνα για μία πιο ξεκούραστη οδήγηση. κυρίως σε EV mode.

Το πάχος του κάτω τμήματος του ταμπλό που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απομόνωση της καμπίνας από τους θορύβους του κινητήρα, έχει αυξηθεί από 0,8t σε 1,4t, με αποτέλεσμα σημαντική μείωση στη μετάδοση θορύβων και κραδασμών. Χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι πλαστικό και αυξημένο αριθμό σημείων έδρασης βελτιώθηκε η απομόνωση των κραδασμών, ενώ πρόσθετα ηχομονωτικά υλικά είναι βέλτιστα τοποθετημένα σε κρίσιμες περιοχές όπως στο πάνω τμήμα του ταμπλό, το καπό, τις επενδύσεις των θυρών και το εσωτερικό των φτερών.

Βελτιώνοντας και δοκιμάζοντας κατ’ επανάληψη κάθε στοιχείο που έχει άμεση επίδραση στην οδηγική εμπειρία, η Honda έχει προσδώσει στο HR-V ένα νέο, δυναμικό χαρακτήρα που συμπληρώνει τη σύγχρονη σχεδίαση και τα ανώτερα επίπεδα άνεσης και ευρυχωρίας.

 1. Προηγμένη τεχνολογία συνδέει το αυτοκίνητο με την καθημερινή ζωή του ιδιοκτήτη του
 • Επιλογές συνδεσιμότητας προσφέρουν αυξημένα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας
 • Δυνατότητα WiFi hotspot και απομακρυσμένες υπηρεσίες διατηρούν τη συνδεσιμότητα των επιβατών
 • Εκτενής αναβάθμιση του My Honda+ app βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη
 • Υποστήριξη από τον Παγκόσμιο Server της Honda και over-the-air (OTA) ενημερώσεις

Το νέο HR-V προσφέρει ένα συναρπαστικό πακέτο συστημάτων infotainment, συνδυάζοντας διαισθητική τεχνολογία με μία ευρεία ποικιλία υπηρεσιών συνδεσιμότητας που προάγουν το επίπεδο άνεσης, ευχρηστίας και ασφάλειας.

Η εύχρηστη οθόνη αφής 9” LCD είναι σχεδιασμένη για ελάχιστη διάσπαση της προσοχής του οδηγού. Ο χρόνος λειτουργίας για τα πιο δημοφιλή χειριστήρια μειώνεται πάνω από το μισό συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, προσφέροντας μία πιο ασφαλή και εργονομική εμπειρία. Η πλοήγηση στη διεπαφή του συστήματος γίνεται εύκολα, όπως σε ένα smartphone, με κινήσεις των δαχτύλων (swipe) για σκρολάρισμα  σε σελίδες και λίστες. Η οθόνη μπορεί να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του χρήστη, ενσωματώνοντας προσαρμοζόμενα shortcuts (συντομεύσεις) για λειτουργίες και πηγές ήχου με συχνή χρήση.

Στην ολοκληρωμένη σειρά ενσωματωμένων εφαρμογών μπορεί να προστεθεί smartphone mirroring, υποστηριζόμενο από ασύρματο Apple CarPlay (μέσω WiFi ή καλωδίου) και Android Auto (καλώδιο). Οι ιδιοκτήτες έχουν επίσης τη δυνατότητα συνδρομής WiFi για να μπορούν όλοι οι επιβάτες να έχουν πρόσβαση στο Internet, ενώ βρίσκονται στο αυτοκίνητο.

Συνδεδεμένες υπηρεσίες

Διαθέσιμη για όλους τους ιδιοκτήτες HR-V, η πλατφόρμα My Honda+ είναι πλήρως ανανεωμένη μετά από σχόλια (feedback) των καταναλωτών, αναβαθμίζοντας την εμπειρία του χρήστη και βελτιώνοντας τους χρόνους απόκρισης των εφαρμογών. Επιπλέον, η Honda έχει υιοθετήσει μία μέθοδο ‘Connectivity-as-a-Service’ με over-the-air (OTA) ενημερώσεις, ώστε νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες να μπορούν να λαμβάνονται ταχύτερα και ευκολότερα. Οικογένεια και φίλοι μπορούν επίσης να απολαμβάνουν τα οφέλη του My Honda+ όταν τα στοιχεία τους προστεθούν στο app.

Ο Tom Cosens, επικεφαλής του τμήματος New Business της Honda Motor Europe δήλωσε: «το “Connectivity-as-a-Service βρίσκεται στην καρδιά της δέσμευσής μας να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες όλων των υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων μας θα απολαμβάνουν εξαιρετικά επίπεδα συνδεσιμότητας. Μέσω μιας σειράς συνδρομητικών υπηρεσιών και over-the-air ενημερώσεων, προσφέρουμε στους πελάτες της Honda τον απόλυτο έλεγχο στην εμπειρία ιδιοκτησίας του αυτοκινήτου τους και εντάσσουμε την κινητικότητα ακόμα καλύτερα στον τρόπο ζωής τους.»

Δύο προαιρετικά πακέτα: ‘Safety & Journey’ και ‘Digital Key’ είναι δωρεάν για τον πρώτο χρόνο ιδιοκτησίας.

Η εκτενής σειρά λειτουργιών συνδεσιμότητας περιλαμβάνει εικονικό ταμπλό ενδείξεων, κλείδωμα/ξεκλείδωμα οχήματος από απόσταση, πρόσβαση σε τρέχοντα δεδομένα του οχήματος και ιστορικό ελέγχου υγείας, λεπτομέρειες συνδρομής καθώς και υπενθυμίσεις σέρβις, ενώ το online κλείσιμο ραντεβού για εργασίες συντήρησης θα προστεθεί σύντομα.

Με το πακέτο Safety & Journey, οι πελάτες μπορούν να στέλνουν προγραμματισμένες διαδρομές στο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης από απόσταση και να αποθηκεύουν και να διαμοιράζονται το ιστορικό των ταξιδιών. Οι χρήστες θα μπορούν να εντοπίζουν εύκολα το αυτοκίνητό τους, βλέποντας την τοποθεσία του στο My Honda+ app. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η λειτουργία Digital Roadside Assistance (Ψηφιακή Οδική Βοήθεια) της Honda ενεργοποιείται με το πάτημα ενός μπουτόν, με την τοποθεσία του αυτοκινήτου να αποστέλλεται αυτόματα στον πάροχο της βοήθειας. Για πρόσθετη ξεγνοιασιά και ασφάλεια, οι ιδιοκτήτες θα ειδοποιούνται εάν το αυτοκίνητο βγει εκτός μιας περιοχής καθορισμένης μέσω γεωφράκτη (geofencing).

Ελεγχόμενο μέσω ενός smartphone, το νέο Digital Key (Ψηφιακό Κλειδί) αναβαθμίζει την άνεση των οδηγών, ενώ μπορούν το μοιράζονται με τους φίλους και την οικογένεια. Αυτό κλειδώνει και να ξεκλειδώνει τις πόρτες από απόσταση, θέτει σε λειτουργία το όχημα, λειτουργεί τα παράθυρα αλλά και λαμβάνει ειδοποιήσεις κατάστασης σχετικά με το όχημα. Το Digital Key χρησιμοποιεί ασφαλή τεχνολογία Bluetooth (Android και iOS).

Όλες οι συνδεδεμένες υπηρεσίες της Honda υποστηρίζονται από τον αξιόπιστο και ασφαλή Honda Global Server και την πλατφόρμα Honda European Telematics. Οι υπηρεσίες θα διατίθενται σε 17 Ευρωπαϊκές αγορές και σε 13 γλώσσες.

 1. Ολοκληρωμένο πακέτο τεχνολογιών ασφάλειας Honda SENSING

 • Πλήρης σειρά συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, στάνταρ
 • Τεχνολογία Honda SENSING περιλαμβάνει νέα, ευρυγώνια και υψηλής ευκρίνειας κάμερα
 • Hill Descent Control διατίθεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και λειτουργεί από τα τρία km/h

Το νέο HR-V συνοδεύεται από μία ευρεία σειρά συστημάτων ασφάλειας, ώστε όλοι οι επιβάτες να απολαμβάνουν υψηλά επίπεδα προστασίας. Τα Auto High-Beam και Blind Spot Information περιλαμβάνονται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, ενώ τα μοντέλα Advance έχουν επιπλέον Cross Traffic Monitor (Παρακολούθηση Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας) και η ανώτερη έκδοση Advance Style εμπλουτίζεται με LED Active Cornering Lights (Ενεργά Φώτα Στροφής LED).

Στο επίκεντρο του συστήματος βρίσκεται μία νέα, ευρυγώνια και υψηλής ευκρίνειας κάμερα, που αντικαθιστά την κάμερα πολλαπλών χρήσεων και τους αισθητήρες της προηγούμενης γενιάς HR-V. Η απόδοση της μονοεστιακής κάμερας είναι ακόμα πιο βελτιωμένη από το σύστημα που παρουσιάστηκε στην τρέχουσα γενιά Jazz. Η ικανότητα αναγνώρισης έχει αυξηθεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) για την επεξεργασία της εικόνας. Για παράδειγμα, το Collision Mitigating Brake System (CMBS) ανιχνεύει τώρα μοτοσυκλέτες μπροστά από το όχημα για να περιορίζει τις επιπτώσεις σε περίπτωση μιας αναπόφευκτης σύγκρουσης.

Η κάμερα αναγνωρίζει περισσότερα χαρακτηριστικά οδοστρώματος και κυκλοφορίας, ενώ προπορευόμενα οχήματα ή λευκές γραμμές ανιχνεύονται με πολύ υψηλότερη ακρίβεια, βελτιώνοντας την απόκριση επιτάχυνσης όταν απομακρυνθεί το προπορευόμενο όχημα ή σε έναν ελιγμό προσπέρασης. Μεταξύ άλλων, ανιχνεύει εάν το αυτοκίνητο πλησιάζει στην άκρη του δρόμου (χορτάρι ή πέτρες), ένα επερχόμενο όχημα, ή παρέκκλιση από τη λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς χρήση φλας και, πινακίδες οδοσήμανσης. Επιπλέον, το σύστημα υπολογίζει την κλίση του δρόμου, βελτιώνοντας τη δυνατότητα διατήρησης της ταχύτητας σε μία κατηφόρα. Η κάμερα  μπορεί επίσης να περιορίζει το θάμπωμα πετυχαίνοντας μία μόνιμα καθαρή ορατότητα, ενώ η απόσταση ανίχνευσης στο πίσω τμήμα έχει αυξηθεί από 3m σε 25m για μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυξημένη ασφάλεια.

Όπως όλα τα νέα μοντέλα Honda, το νέο HR-V εφοδιάζεται με Honda SENSINGTM, που περιλαμβάνει μία πλήρη σειρά κορυφαίων τεχνολογιών ασφάλειας και συστημάτων υποστήριξης οδηγού, σχεδιασμένα για πιο άνετη και ασφαλή οδήγηση.

Το αναβαθμισμένο πακέτο τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας Honda SENSING προσφέρει μία ευρεία ποικιλία συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, στάνταρ, χάρη στη νέα, εμπρός ευρυγώνια κάμερα που βελτιώνει το πεδίο ορατότητας και τη λειτουργία τις νυχτερινές ώρες, αυξάνοντας την ασφάλεια σε ακόμα περισσότερα σενάρια οδήγησης.

Το αναβαθμισμένη πακέτο τεχνολογιών Honda SENSING περιλαμβάνει:

 • Collision Mitigation Braking System (CMBS), Σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος υποστηρίζεται από την εμπρόσθια ευρυγώνια κάμερα που αναβαθμίζεται με βελτιωμένη λειτουργία τη νύχτα και για ανίχνευση πεζού, σε συνθήκες φτωχού φωτισμού. Το αναβαθμισμένο σύστημα προσφέρει επίσης καλύτερη αναγνωρισιμότητα δικυκλιστών και μπορεί να φρενάρει εάν το HR-V διασχίσει το δρόμο ή κατευθύνεται προς την πορεία ενός επερχόμενου οχήματος
 • Adaptive Cruise Control διαχειρίζεται αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, επιτρέποντας στο HR-V να ακολουθεί τους αργούς ρυθμούς κυκλοφορίας της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Το σύστημα διαθέτει επίσης ‘Low Speed Follow’ και αναθεωρημένους χρόνους επιτάχυνσης μετά από αλλαγές λωρίδων και προσπεράσεις
 • Low Speed Brake System (Σύστημα Φρεναρίσματος Σε Χαμηλές Ταχύτητες) χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερήχων σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου για να ανιχνεύει κίνδυνο επικείμενης σύγκρουσης με τοίχο ή άλλο εμπόδιο υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης ή αν κατά λάθος πατήσετε πιο δυνατά το γκάζι
 • Lane Keep Assist operation (Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας) – λειτουργεί από 72km/h σε αστικούς και επαρχιακούς δρόμους – και σε αυτοκινητόδρομους με πολλαπλές λωρίδες – διευρύνοντας το πλαίσιο ασφάλειας
 • Enhanced Road Departure Mitigation System – βοηθά τον οδηγό να μην παρεκκλίνει από το δρόμο, ανιχνεύοντας γραμμές, χορτάρι ή χώμα ως οριοθέτηση
 • Traffic Sign Recognition System (Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας) – χρησιμοποιεί την εμπρός, ευρυγώνια κάμερα για να ανιχνεύει όποτε το όχημα κινείται με κατεύθυνση προς τα εμπρός. Το σύστημα αναγνωρίζει αυτόματα και προβάλλει τις πινακίδες σήμανσης κυκλοφορίας μέσω της οθόνης LCD επτά ιντσών, αφού το όχημα περάσει την πινακίδα. Το σύστημα ανιχνεύει στρογγυλές πινακίδες σήμανσης κυκλοφορίας που απεικονίζουν όρια ταχύτητας και απαγορευτικά προσπέρασης. Δύο πινακίδες μπορούν να εμφανίζονται κάθε φορά – στη δεξιά πλευρά της οθόνης προβάλλονται μόνο πινακίδες με όρια ταχύτητας, ενώ στην αριστερή προβάλλονται απαγορευτικά προσπέρασης και όρια ταχύτητας με πρόσθετες πληροφορίες, όπως καιρικές συνθήκες, για παράδειγμα
 • Intelligent Speed Limiter αναγνωρίζει πινακίδες ταχύτητας και θέτει το όριο ταχύτητας. Εάν η πινακίδα ορίου ταχύτητας δείχνει μικρότερη ταχύτητα από την πραγματική, μία ένδειξη στο ταμπλό αναβοσβήνει σε συνδυασμό με ένα προειδοποιητικό ήχο και το σύστημα, σταδιακά, μειώνει την ταχύτητα του οχήματος
 • Front & Rear Collision Mitigation Throttle Control (Έλεγχος Γκαζιού για Αποφυγή Εμπρόσθιας ή Οπίσθιας Σύγκρουσης) μπορεί να ανιχνεύει υπερβολική πίεση στο πεντάλ του γκαζιού, όταν το αυτοκίνητο είτε είναι σταματημένο ή κινείται με χαμηλές ταχύτητες, εκδίδοντας οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις, και περιορίζοντας την ισχύ για να αποτρέψει ξαφνική κίνηση προς τα εμπρός ή προς τα πίσω αν υπάρχουν εμπόδια.

Ο οδηγός μπορεί να αποφασίζει τον αριθμό πληροφοριών από τα συστήματα υποβοήθησης που θα εμφανίζονται στην TFT οθόνη υγρών κρυστάλλων (LCD) 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων.

Παθητική ασφάλεια ενσωματωμένη στη δομή του HRV

Κάθε HR-V ενσωματώνει την τεχνολογία δομής αμαξώματος Advanced Compatibility Engineering™ (ACE™) – πατέντα της Honda, που αποτελεί τη βάση για άριστη παθητική ασφάλεια, αυξάνοντας την προστασία των επιβατών στις συγκρούσεις.

 

Ένα δίκτυο συνδεδεμένων δομικών στοιχείων κατανέμει την ενέργεια κρούσης ομοιόμορφα σε όλο το εμπρός τμήμα του οχήματος, μειώνοντας τις δυνάμεις που μεταφέρονται στην καμπίνα επιβατών. Το ACE™ όχι μόνο προστατεύει το αυτοκίνητο και τους επιβάτες διαχέοντας την ενέργεια που εκλύεται σε όλη τη δομή του αμαξώματος, αλλά μειώνει και την ενέργεια που δέχεται το άλλο αυτοκίνητο. Έτσι διασφαλίζεται η προστασία των επιβατών σε συγκρούσεις με μικρά ή μεγάλα οχήματα.

Για την προστασία των πεζών, η Honda έχει προσαρμόσει την απόσταση κάτω από το καπό και τη σχετική απόσβεση σύγκρουσης. Σε ό,τι αφορά την πρόσκρουση στα πόδια των πεζών, η Honda βελτίωσε επίσης τα χαρακτηριστικά κατανομής φορτίου του προφυλακτήρα για να πετυχαίνει κορυφαία προστασία πεζού, χωρίς να επηρεάζεται η σχεδίαση.

Για τη Honda, η παθητική ασφάλεια είναι εξίσου σημαντική με την ενεργητική ασφάλεια για την προστασία των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος. Οι ιδιοκτήτες και επιβάτες του HR-V προστατεύονται τώρα από πολλαπλούς αερόσακους, ενώ το αυτοκίνητο εφοδιάζεται επίσης με εμπρός προσκέφαλα που περιορίζουν τους τραυματισμούς από τράνταγμα.

 

 1. Τεχνικές προδιαγραφές

 

Έκδοση Elegance Advance Advance Style
Τύπος αμαξώματος 5D SUV
Τύπος κινητήρα Petrol Hybrid
Μετάδοση κίνησης 2WD
Κιβώτιο eCVT
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος Κινητήρα i-MMD
Ονομασία Κινητήρα Intelligent Multi Mode Drive
Κυβισμός (cc)  

1498cm3

Διάμετρος X Διαδρομή (mm) 73×89.5
Σχέση Συμπίεσης 13.5:1
Σύστημα Βαλβίδων Κίνηση με καδένα, DOHC, VTEC (4 βαλβίδες ανά κύλινδρο)
Πρότυπο Εκπομπών Ρύπων EURO 6d
Τύπος  Καυσίμου Αμόλυβδη (95)
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Μέγιστη Ισχύς Κινητήρα (kW @ rpm)  

79@6000-6400

Μέγιστη Ισχύς Κινητήρα (PS@rpm)  

107@6000-6400

Μέγιστη Ροπή Κινητήρα (NM@rpm)  

131@4500-5000

Μέγιστη Ισχύς Ηλεκτροκινητήρα
(kW [PS])
 

96[131]

Μέγιστη Ροπή Ηλεκτροκινητήρα (Nm)  

253

0 → 100 km/h (δευτ) 10.6 10.7 10.7
Τελική ταχύτητα (km/h) 170
Επίπεδο θορύβου εσωτερικού  (dB) 66.0
ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ & ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΡΥΠΩΝ
WLTC *
Χαμηλό – CO2 g/km 104 104 104
Μεσαίο – CO2 g/km 94 94 94
Υψηλό – CO2 g/km 103 103 103
Πολύ Υψηλό – CO2 g/km 162 162 162
Μικτός Κύκλος – CO2 g/km 122 122 122
Χαμηλό – FC l/100km 4,6 4,6 4,6
Μεσαίο – FC l/100km 4,1 4,1 4,1
Υψηλό – FC l/100km 4,6 4,6 4,6
Πολύ Υψηλό – FC l/100km 7,1 7,1 7.1
Μικτός Κύκλος – FC l/100km 5,4 5,4 5,4
NEDC *
Στην πόλη CO2 g/km 72 72 72
Εκτός πόλης  CO2 g/km 110 110 110
Μικτός Κύκλος CO2 g/km 96 96 96
Στην πόλη (l/100km) 3,1 3,1 3,1
Εκτός πόλης  (l/100km) 4,8 4,8 4,8
Μικτός Κύκλος (l/100km) 4,2 4,2 4,2
WVTA
Μονοξείδιο του Άνθρακα CO (mg/km)  

58,2

 

58,2

 

58,2

Σύνολο Υδρογονανθράκων HC (mg/km)  

5,7

 

5,7

 

5,7

Υδρογονάνθρακες εκτός Μεθανίου NMHC (mg/km)  

4,6

 

4,6

 

4,6

Οξείδια του Αζώτου NOx (mg/km) 4,4 4,4 4,4
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μήκος (mm) 4.340
Πλάτος (mm) 1.790
Συνολικό Πλάτος (mm) με Αναδιπλωμένο Εξωτερικό Καθρέφτη  

1.866

Πλάτος με Εξωτερικό Καθρέφτη (mm) 2.028,17
Ύψος – Χωρίς Φορτίο (mm) 1.582
Μεταξόνιο (mm) 2.610
Μετατρόχιο Εμπρός (mm) 1.535
Μετατρόχιο Πίσω (mm) 1.540
Απόσταση από το Έδαφος – με Οδηγό (mm) 188(MRO) 188(MRO) 188(MRO)
Απόσταση από το Έδαφος – με Πλήρες Φορτίο (mm) 150.17 150.68 150.60
Ακτίνα στροφής – αμαξώματος (m) 11,3 (εκτός ελαστικού)
Ακτίνα στροφής – τροχών  (m)  

5,5

Τιμόνι Στροφές από τέρμα σε τέρμα (περιστροφές τιμονιού)  

2,4

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ρεζερβουάρ καυσίμου (λίτρα) 40
Δυναμικότητα καθισμάτων  (άτομα) 5
Χώρος αποσκευών – Με το Πίσω Κάθισμα Αναδιπλωμένο, Φορτίο Μέχρι την Οροφή (λίτρα, μέθοδος VDA) συμπερ. υποδαπέδιου αποθηκευτικού χώρου  

 

335

 

 

335

 

 

320

Χώρος αποσκευών – Με το Πίσω Κάθισμα Αναδιπλωμένο, Φορτίο Μέχρι την Οροφή (λίτρα, μέθοδος VDA)  

 

1289

 

 

1289

 

 

1274

Χώρος αποσκευών – Με το Πίσω Κάθισμα Αναδιπλωμένο, Φορτίο Μέχρι την Οροφή (λίτρα, μέθοδος VDA) συμπερ. υποδαπέδιου αποθηκευτικού χώρου  

 

 

1305

 

 

 

1305

 

 

 

1290

Χώρος αποσκευών – Με το Πίσω Κάθισμα Αναδιπλωμένο, Φορτίο Μέχρι το Παράθυρο (λίτρα, μέθοδος VDA)  

 

971

 

 

971

 

 

956

Χώρος αποσκευών – Με το Πίσω Κάθισμα Αναδιπλωμένο, Φορτίο Μέχρι το Παράθυρο (λίτρα, μέθοδος VDA) συμπερ. υποδαπέδιου αποθηκευτικού χώρου  

 

 

987

 

 

 

987

 

 

 

972

ΒΑΡΟΣ
Απόβαρο (kg) 1380 – 1401
Μέγ. Επιτρεπόμενο Βάρος (kg) 1.870
Ωφέλιμο Φορτίο (kg) 469-490
Μέγ. Επιτρεπόμενο ΒάροςΆξονα – Εμπρός/Πίσω (kg)  

1030 / 890

Μέγιστο Φορτίο Οροφής (kg) 45 45 50
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Τύπος κιβωτίου eCVT
Λόγος μετάδοσης 1ης σχέσης (Εμπρόσθια στο CVT στην θέση D) Για θερμικό κινητήρα : 0.806
Για ηλεκτροκινητήρα : 2.455
Τελική μετάδοση 3.909 3.909 3.909
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ABS (Anti-Lock Braking System)
Αερόσακοι – Εμπρός Οδηγού & Συνοδηγού
Αερόσακοι – Συνοδηγού SRS Αερόσακος με Διακόπτη Απενεργοποίησης
Αερόσακοι – Πλευρικοί (Εμπρός)
Αερόσακοι – Πλευρικοί Τύπου Κουρτίνας (Εμπρός και Πίσω)
Blind Spot Information με Cross Traffic Monitor
Brake Assist (BA)
Collision Mitigation Braking System
Collision Mitigation Throttle Control ⬤(RR&FR) ⬤(RR&FR) ⬤(RR&FR)
Deflation Warning System (DWS)
Driver SRS Airbag (Single Stage inflation)
eCall (Europe)
Electronic Brakeforce Distribution (EBD)
Emergency Stop Signal
Forward Collision Warning
Ζώνες Ασφαλείας Εμπρός & Πίσω Καθισμάτων με κλείδωμα έκτακτης ανάγκης (ELR)
Ρυθμιζόμενος Περιοριστής Ταχύτητας
Ευφυής Περιοριστής Ταχύτητας
Σημεία Πρόσδεσης ISO Fix / I-SIZE
Lane Departure Warning (LDW)
Lane Keeping Assist System
Low Speed Brake System
Low Speed Following
Road Departure Mitigation
Traffic Sign Recognition System
Vehicle Stability Assist (VSA)
Εμπρός Προσκέφαλα που αποτρέπουν τραυματισμό από τράνταγμα
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Σύστημα Immobiliser
Κεντρικό κλείδωμα με 2 τηλεχειριστήρια
Σύστημα Συναγερμού
Επιλέξιμο Ξεκλείδωμα Θυρών
Smart Entry & Start
Κάλυμμα χώρου αποσκευών ⬤ (συμπερ. T/gate) ⬤ (συμπερ. T/gate) ⬤ (συμπερ. T/gate)
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Πάνελ εσωτερικού Ασημί Ασημί
Εσωτερικές λαβές θυρών Ασημί Ασημί Ασημί
Πεντάλ Normal Normal Normal
Τιμόνι – Δέρμα
Επένδυση Ύφασμα (Μαύρο) Συνθετικό Δέρμα & Ύφασμα  (Μαύρο) Ανοιχτό Γκρι Συνθετικό Δέρμα & Ύφασμα
Exclusive Styling (θέση) Πορτοκαλί διάκοσμος στην Εμπρός Κονσόλα πορτοκαλί ραφές στο τιμόνι και τα καθίσματα
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Agile Handle Assist (AHA)
ECON Mode
Drive Mode Econ/ Sport/

Normal

Econ/ Sport/

Normal

Econ/ Sport/

Normal

Ηλεκτρικό Χειρόφρενο με Αυτόματο Brake Hold
Brake Hold
Electric Power Steering (EPS)
Electric Power Steering – Μεταβλητός λόγος υποπολλαπλασιασμού
Hill Start Assist (HSA)
Hill Descent Control
HEV Mode
Multi Info Display
Paddle Shift (Χειριστήρια αλλαγών στο τιμόνι)
Έλεγχος Αναγεννητικής Πέδησης (Paddle)
ΑΝΕΣΕΙΣ & ΕΥΚΟΛΙΕΣ
Παροχή 12V (Θέση) Μπροστά Μπροστά Μπροστά
Κλιματισμός (A/C) Single Auto Dual Zone Auto
Κλιματισμός (A/C) – Πίσω αεραγωγός
Αυτόματος αντιθαμβωτικός μεσαίος καθρέπτης
Αυτόματοι Καθαριστήρες
Άγκιστρο διχτυού φορτίου ⬤ (x4) ⬤ (x4) ⬤ (x2)
Cruise Control – Adaptive
Εξωτερικοί Καθρέπτες – Ηλεκτρικά Ρυθμιζόμενοι
Εξωτερικοί Καθρέπτες – Θερμαινόμενοι
Εξωτερικοί Καθρέπτες – Ηλεκτρικά Αναδιπλούμενοι
Εξωτερικοί Καθρέπτες – Κλίση εξωτερικού καθρέφτη κατά την όπισθεν
Υποβραχιόνιο Οδηγού και Συνοδηγού
Ηλεκτρικά Παράθυρα Μπροστά & Πίσω
Κάθισμα Οδηγού – Μηχανική Ρύθμιση Ύψους
Εμπρός Καθίσματα – Τσέπες Συνοδηγού Οδηγού & Συνοδηγού Οδηγού & Συνοδηγού
Θερμαινόμενο Εμπρός Παρμπρίζ Wipers Wipers
Θερμαινόμενα Καθίσματα – Εμπρός
Θερμαινόμενο Τιμόνι
Η λειτουργία τηλεχειριστηρίου περιλαμβάνει  

Παράθυρα

 

Καθρέπτες & Παράθυρα

Υποδαπέδιος αποθηκευτικός χώρος ⬤ + Ιμάντας
Magic Seats
Αισθητήρες Παρκαρίσματος (Εμπρός 4: Πίσω 4)
Ηλεκτρική πίσω πόρτα (Handsfree) ⬤ (με Walk Away Close’) ⬤ (με Walk Away Close’)
Διαιρούμενος Πίσω Πάγκος 60/40 60/40 60/40
Κεντρικό Υποβραχιόνιο Πίσω Καθισμάτων
Κάμερα Οπισθοπορείας
Καθρέπτες Αλεξηλίων
Τιμόνι ρυθμιζόμενο ως προς την κλίση και την απόσταση
ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΦΩΤΑ
Κρυφός φωτισμός (Οροφή)
Πλαφονιέρα
Φως Ανάγνωσης (Μπροστά)
Φωτισμός οργάνων
Φως ανάγνωσης πίσω
Φωτισμός καθρέφτη αλεξηλίου
Φως χώρου αποσκευών
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Honda CONNECT με Πλοήγηση
(οθόνη αφής 9″, AM/FM/DAB, Apple Carplay και Android Auto, live traffic info)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

BluetoothTM Hands Free Telephone (HFT)  

 

 

Ηχεία 4 6 (4 ηχεία και 2 tweeters) 10 (4 ηχεία, 4 tweeters, CTR & Subwoofer)
Ηχεία – Premium Audio
Ηχεία – Εμπρός Tweeter
Ηχεία – Κεντρικά
Subwoofer
Χειριστήρια Ηχοσυστήματος στο Τιμόνι
USB Μπροστά, Αριθμός 1 USB&1CHG 1 USB&1CHG 1 USB&1CHG
USB Πίσω, Αριθμός 2 2
Ασύρματο Apple Carplay
Ασύρματη Φόρτιση
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Δίχρωμη οροφή
Λογότυπο e:HEV
Εξωτερικές λαβές θυρών στο χρώμα του αμαξώματος
Μάσκα Χρώμα Αμαξώματος Χρώμα Αμαξώματος Χρώμα Αμαξώματος (+Τρίχρωμο μοτίβο)
Χρώμα καθρεφτών Χρώμα Αμαξώματος Χρώμα Αμαξώματος 2-χρωμη οροφή
Ράγες Οροφής
Αεροτομή
Exclusive Styling (θέση) Πορτοκαλί διάκοσμος κάτω τμήματος θυρών/ Τρίχρωμο μοτίβο στη γρίλια
Διάκοσμος Παραθύρων Low gloss High gloss High gloss
ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΦΩΤΑ
Active Cornering Lights (Ενεργά Φώτα Στροφής) LED
Auto Headlights (Αυτόματοι Προβολείς)
Auto Headlight Adjuster (Αυτόματος Ρυθμιστής Προβολέων)
LED Daytime Running Light (Φώτα Ημέρας  LED)
Εμπρός Φώτα Ομίχλης LED LED
Headlight Auto On/Off Timer (Λειτουργία Coming Home / Leaving Home)
Τύπος Προβολέων LED LED LED
High Beam Support System (HSS) – Σύστημα Υποστήριξης Μεγάλης Σκάλας

 

 

 

 

 

Πίσω Φώτα Κόκκινα & Διαυγή Κάτοπτρα (LED)
Εμπρός Φλας LED με διαδοχικό μοτίβο φωτισμού
ΤΡΟΧΟΙ & ΕΛΑΣΤΙΚΑ
Λύση για Διάτρηση Ελαστικού Κιτ Επισκευής Ελαστικού
Διαστάσεις Ελαστικών Εμπρός/Πίσω 225/50 R18 225/50 R18 225/50 R18
Ζάντες Αλουμινίου
Διάσταση και σχέδιο ζαντών 18″ Black cut 18″ Black cut 18″ Black cut

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.