Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Newsletter
    • Αγγελίες
    • Σταθμοί Φόρτισης
    • Ποδηλατόδρομοι
    • Σχετικά με εμάς
    • Επικοινωνία
    Facebook Instagram YouTube
    GetElectricGetElectric
    • REVIEWS-TESTS
      • Accessories
      • e-bikes
      • e-cars
      • e-motorcycles
      • e-scooters
      • How-To
      • Φορτιστές
    • MICROMOBILITY
      • Ηλεκτρικά πατίνια
      • Ηλεκτρικά ποδήλατα
    • EVs
      • e-Cars
      • e-Motorcycles
      • e-Motorsport
      • eVTOL – Drones
      • Υδρογονοκίνηση
    • ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ-ΦΟΡΤΙΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • EVENTS
    • Newsletter
    • Αγγελίες
    • Σταθμοί Φόρτισης
    • Ποδηλατόδρομοι
    • Σχετικά με εμάς
    • Επικοινωνία
    GetElectricGetElectric
    Home»EVs»Τρία νέα ηλεκτρικά σκούτερ από τη Red Electric με αυτονομία έως 300 Km!
    EVs

    Τρία νέα ηλεκτρικά σκούτερ από τη Red Electric με αυτονομία έως 300 Km!

    Δημήτρης Σκιάννης11 Σεπτεμβρίου 20203 Mins Read
    Share Facebook Twitter Email
    Follow Us
    Google News Facebook Instagram YouTube
    Το GetElectric.gr είναι στο Google News!
    Ακολουθήστε το GetElectric.gr και ενημερωθείτε καθημερινά για τα νέα γύρω από την ηλεκτροκίνηση, το mobility και την μικροκινητικότητα!
    Add as preferred source on Google

    Τα ηλεκτρικά σκούτερ αρχίζουν και βρίσκουν θέση στα αστικά κέντρα, ακόμα και της Ελλάδας, αποτελώντας μια βιώσιμη εναλλακτική για τις καθημερινές μετακινήσεις χιλιάδων πολιτών. Και πέρα από τα μεγάλα, γνωστά brands μοτοσυκλετών που έχουν λανσάρει δικά τους μοντέλα (όπως η Vespa Elettrica, για παράδειγμα), δεκάδες νέες εταιρείες “ξεφυτρώνουν” με γοργούς ρυθμούς (όπως η Red Electric), προσφέροντας ηλεκτρικά σκούτερ για κάθε γούστο.

    Αν θέλετε να πάρετε μια “γεύση” του τι “έρχεται” στην αγορά, λοιπόν, ιδού η Red Electric. Δραστηριοποιείται μόνο στη Γαλλία αυτή τη στιγμή αλλά η γκάμα των τριών μοντέλων της είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Τα ονομάζει RedE 2Go (ready to go) και έχουν αρκετά μεγάλη αυτονομία, αλλά και επιδόσεις, για όποιον τις χρειάζεται.

    Red Electric RedE 2Go E50, E100 και E125

    Τα RedE 2Go E50, E100 και Ε125 έχουν 2, 3 ή 4 μπαταρίες αντίστοιχα, κρυμμένες στο εσωτερικό τους. Το E50, παραδόξως, είναι αυτό με τη μεγαλύτερη αυτονομία, που αγγίζει τα 300 Km, σύμφωνα με την εταιρεία. Η τελική του ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 45 Km/h και η ισχύς του εντοπίζεται στα 4.000 Watts, υπέρ-αρκετή για να ανεβείτε σε οποιαδήποτε κλίση.

    Για όποιον θέλει μεγαλύτερη τελική ταχύτητα, το E100 μπορεί να φτάσει τα 80 Km/h, αλλά με μικρότερη αυτονομία που αγγίζει τα 220 Km. Έχει ισχύ 6.000 Watts και είναι μάλλον το μοντέλο που θα προτιμούσαν οι περισσότεροι χρήστες στην Ελλάδα, με βάση τα specs του.

    Τέλος, το E125 έχει αυτονομία 200 Km αλλά είναι το ισχυρότερο όλων, με ηλεκτροκινητήρα 11.000 Watts (14,7 HP) και τελική 120 Km/h, ουσιαστικά θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό ένα συμβατικό, τετράχρονο 125άρι.

    Και τα τρία μοντέλα έχουν οθόνη 7″ και είναι αδιάβροχα με βάση το IP67 πρότυπο, ενώ έχουν και ενσωματωμένο GPS για πλοήγηση. Είναι keyless και μπορείτε να τα ενεργοποιείτε/απενεργοποιείτε από τα smartphone σας, στο οποίο βλέπετε και πληροφορίες για την κατάστασή τους.

    Επιπλέον, έχουν ενσωματωμένο αντικλεπτικό σύστημα που κλειδώνει τους τροχούς και όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ το GPS μπορεί να σας δείξει το στίγμα του σκούτερ, αν κλαπεί. Και το “κερασάκι” είναι η αυτόματη κλήση των πρώτων βοηθειών, αν ανιχνευτεί πτώση ή σύγκρουση του σκούτερ.

    Για τη φόρτιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ο HSC ταχυφορτιστής (με τις μπαταρίες εκτός του οχήματος), είτε μια απλή σύνδεση στην πρίζα του δικτύου ενέργειας (2 ώρες και 30 λεπτά για μια πλήρη φόρτιση).

    Τα RedE 2Go θα είναι διαθέσιμα σε μαύρο, γκρι, μπλε και κόκκινο χρώμα, από €3.490 για το μικρότερο μοντέλο, ξεκινώντας τον Οκτώβριο. Δυστυχώς μόνο στη Γαλλία προς το παρόν, όπως είπαμε, αλλά σύντομα και η Ελλάδα θα έχει πολλές επιλογές στην κατηγορία των ηλεκτρικών σκούτερ.

    Πηγή: Rideapart

    red electric rede 2go ηλεκτρικά σκούτερ
    Δημήτρης Σκιάννης

      Λάτρης της τεχνολογίας και της αυτοκίνησης από μικρή ηλικία, αρθρογραφώ σε tech media από το...μακρινό, πλέον, 2006. Το concept της ηλεκτροκίνησης με συνεπήρε από τη στιγμή που ανέβηκα για πρώτη φορά σε ηλεκτρικό πατίνι και μπήκα στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κατά βάθος, όμως, θα είμαι πάντα λίγο "petrolhead"...

      ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

      Αδιάλειπτη λειτουργία του Κινούμαι Ηλεκτρικά υποσχέθηκε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

      24 Ιανουαρίου 2026

      Ταξινομήσεις ηλεκτρικών δικύκλων και microcars – Ιούνιος 2025

      16 Ιουλίου 2025
      Add A Comment
      Leave A Reply Cancel Reply

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

      Εγγραφείτε στο newsletter
      * indicates required

      GetElectric
      Facebook Instagram YouTube
      © 2026 Getelectric.gr

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.