Στις 10 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν 40 χρόνια ιστορίας της Audi Sport GmbH, η οποία προήλθε ως μετεξέλιξη της quattro GmbH. Στις αρχές του καλοκαιριού, η Audi ξεκίνησε τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό αυτής της επετείου παράλληλα με το Nürburgring 24 Hours και μια έκθεση στις εγκαταστάσεις του Neckarsulm. Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, θα φιλοξενηθεί στο Audi Forum Neckarsulm εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν συναρπαστικές πληροφορίες για τη θυγατρική με αντικείμενο τις υψηλές επιδόσεις, που σημειώνει διαρκή επιτυχία εδώ και 40 χρόνια.

Η quattro GmbH ιδρύθηκε το 1983 και το 2016 μετονομάστηκε σε Audi Sport GmbH: Σήμερα, η θυγατρική της AUDI AG που ανήκει εξ ολοκλήρου στη μητρική εταιρεία,  διαμορφώνει τη σπορ και ξεχωριστή εικόνα της premium μάρκας με τα τέσσερα δαχτυλίδια, ακόμα πιο δυναμική από ποτέ. «Είμαστε περήφανοι για ό,τι έχουμε πετύχει τα τελευταία 40 χρόνια και θέλουμε να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί στο μέλλον. Για τον σκοπό αυτό, θα επεκτείνουμε επιλεκτικά το χαρτοφυλάκιο μοντέλων μας και τις υπόλοιπες προσφερόμενες υπηρεσίες μας μαζί με την AUDI AG. Τα ρεκόρ πωλήσεων των τελευταίων ετών υπογραμμίζουν ξεκάθαρα τις φιλοδοξίες μας», σχολίασε ο Rolf Michl, Διευθύνων Σύμβουλος της Audi Sport GmbH.

1982: Audi clinches the Rally World Championship for Manufacturers

Ενίσχυση δεσμών με πελάτες και ένθερμους φίλους μέσω άμεσης επαφής

Στις 14 Οκτωβρίου 2023, το κοινό θα απολαύσει μια μοναδική εκδήλωση με ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα μέσα και γύρω από το Audi Forum Neckarsulm. Από τις 11 π.μ., η Audi Sport GmbH και η AUDI AG θα έχουν δυναμική παρουσία στους χώρους του εργοστασίου στο Neckarsulm. Οι εργαζόμενοι της μάρκας με τα τέσσερα δαχτυλίδια θα βρίσκονται εκεί, σε άμεση επαφή με τους πελάτες, για να προσφέρουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Έμπειρα μέλη της οικογένειας Audi Sport, όπως ο Steffen Bamberger, Επικεφαλής Τεχνικής Ανάπτυξης της Audi Sport GmbH, και ο Wolfgang Schanz, Επικεφαλής Παραγωγής στο Böllinger Höfe, θα μοιραστούν με  τους επισκέπτες, σημεία της συναρπαστικής γνώσης που κατέχουν για την ανάπτυξη μοντέλων και την παραγωγή οχημάτων. Η έκθεση με τίτλο «40 χρόνια Audi Sport GmbH – Η γοητεία συναντά τις επιδόσεις», που λειτουργεί από τα μέσα Ιουνίου, παρέχει επίσης μοναδικές εικόνες και πληροφορίες για την Audi Sport.

Audi RS Q e-tron #211 (Team Audi Sport), Mattias Ekström/Emil Bergkvist

Όσοι ενδιαφέρονται, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν αποκλειστικές ξεναγήσεις στο γειτονικό εργοστάσιο του Böllinger Höfe, το οποίο αποτελεί μέρος των εγκαταστάσεων του Neckarsulm. Εκεί, η Audi Sport GmbH χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό καινοτόμου υψηλής τεχνολογίας και αποδεδειγμένης δεξιοτεχνίας για να κατασκευάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο RS, το Audi RS e-tron GT, καθώς και το σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, το Audi R8.

Μια σειρά από ιστορικά και σύγχρονα μοντέλα από την πλούσια γκάμα της Audi Sport GmbH θα θα είναι εκεί, για να τα θαυμάσουν οι επισκέπτες. Ανάμεσά τους, σε περίοπτη θέση το τετρακίνητο Audi S1 e-tron quattro Hoonitron,  το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε το 2022. Το αμιγώς ηλεκτρικό, σε μία και μοναδική εκτέλεση, είναι μια επανερμηνεία του αρχικού quattro των αρχών της δεκαετίας του 1980. Επιπλέον, οι επιτυχημένοι οδηγοί αγώνων της Audi Sport, Rinaldo “Dindo” Capello και Luca Engstler, θα είναι παρόντες επί σκηνής, για συζητήσεις με το κοινό καθώς και για αυτόγραφα και selfies με τους θαυμαστές.

Audi Sport customer racing

Εορταστικές εκδηλώσεις για όλο τον κόσμο

Οι επετειακές εκδηλώσεις για την 40η επέτειο της Audi Sport GmbH ξεκίνησαν τον Μάιο, μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό. Τέσσερα Audi R8 LMS με ειδικά διακοσμητικά γραφικά από την ένδοξη ιστορία της μάρκας, τράβηξαν την προσοχή περίπου 235.000 θαυμαστών στο Nürburgring 24 Hours. Τα εκφραστικά σχέδια των αγωνιστικών αυτοκινήτων GT3 ερμήνευσαν εκ νέου αξέχαστες ιστορικές εμφανίσεις της Audi σε αγώνες πίστας και ράλλυ. Η παρουσίαση μοντέλων RS του παρελθόντος και του παρόντος, συμπεριλαμβανομένου του Audi S1 e-tron quattro Hoonitron, ενθουσίασε το κοινό.

Έξι εβδομάδες μετά την εμφάνισή της στο Nürburgring, η Audi πέρασε στο επόμενο κεφάλαιο στο σχεδιαστικό θέμα «Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον», παρουσιάζοντας νέα γραφιστικά σχέδια στο “2023 Spa 24 Hours”. Τα R8 LMS μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στο Βέλγιο, όσον αφορά τα αποτελέσματα στην πίστα: Η μάρκα κέρδισε το διάσημο τρόπαιο «Coupe du Roi» ως ο καλύτερος κατασκευαστής στον αγώνα, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος αγώνας GT3 στον κόσμο και διεξάγεται στη διάσημη πίστα Grand Prix στο Spa. Στη Family Day που φιλοξενήθηκε στο Böllinger Höfe στις 8 Ιουλίου, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν μια μοναδική βιωματική εμπειρία με την Audi Sport GmbH, καθώς είχαν την ευκαιρία για βόλτα με το αγωνιστικό αυτοκίνητο Audi R8 LMS και το Πρωτότυπο RS Q e-tron για το Ράλλυ Ντακάρ.

Ρεκόρ πωλήσεων με στρατηγική εστιασμένη στο μέλλον

Το Audi RS e-tron GT ice race edition, που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2023, είναι αυτή τη στιγμή το δημιουργικό αποκορύφωμα της στρατηγικής. Περιορισμένης παραγωγής στις μόλις 99 μονάδες, η ειδική έκδοση του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου RS ενσαρκώνει μια νέα καινοτόμο έκφραση εξατομικευμένης σχεδίασης. Μαζί με τα άλλα 15 μοντέλα υψηλών επιδόσεων της γκάμας, το RS e-tron GT αντιπροσωπεύει μια πληρέστατη απ’ όλες τις πλευρές πρόταση της Audi Sport.

Anniversary exhibition “40 years of Audi Sport GmbH – Fascination Meets Performance” at the Audi Forum Neckarsulm

Οι πολύ επιτυχημένες πωλήσεις τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνουν τη στρατηγική της Audi Sport GmbH. Μετά την επιτυχία του 2021, η εταιρεία σημείωσε και πάλι ρεκόρ πωλήσεων το 2022, με 45.515 πωλήσεις οχημάτων,αύξηση 15,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Εκτός από την ανάπτυξη και παραγωγή μοντέλων υψηλών επιδόσεων, η Audi Sport GmbH δραστηριοποιείται σε τρεις ακόμα επιχειρηματικούς τομείς: εξατομίκευση οχημάτων (Audi exclusive, εξοπλισμός Audi Sport), Audi collection (συλλογές lifestyle υψηλής ποιότητας) και μηχανοκίνητο αθλητισμό (εργοστασιακές και ιδιωτικές ομάδες/αγωνιζόμενοι).

Από την ονομασία της εταιρείας και το ξεκίνημά της ως quattro GmbH, έως τις πρωτοποριακές σειρές μοντέλων όπως το Audi RS 6 Avant και ενδιαφέρουσες ξεχωριστές δημιουργίες όπως ένα Audi convertible για παιδιά, μέχρι την εξαιρετικά ευέλικτη μονάδα παραγωγής στο Böllinger Höfe και τη μεγαλύτερη γκάμα μοντέλων στην ιστορία της θυγατρικής της Audi μέχρι σήμερα – αυτές και άλλες ιστορικές στιγμές και ορόσημα περιλαμβάνονται στη συλλογή “40 σταθμοί στα 40 χρόνια της Audi Sport GmbH”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.