Η Γαλλία είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη και συνεχίζει να “δείχνει το δρόμο”, με τα πωληθέντα ηλεκτρικά της οχήματα να τετραπλασιάζονται τον Ιανουάριο, σε σχέση με πέρυσι.

Πλέον, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν το 10,9% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων στη Γαλλία, ενώ αντίστοιχα οι πωλήσεις βενζινοκίνητων και diesel μοντέλων μειώθηκαν κατά 25% σε σχέση με τον Ιανούαριο του 2019.

Κορυφαίο ηλεκτρικό μοντέλο ήταν το Renault Zoe με 5.331 πωλήσεις τον Ιανουάριο (σχεδόν το 50% των πωλήσεων EVs), ακολουθούμενο από το Peugeot e-208 (2.537 πωλήσεις). Αξίζει να αναφερθεί πως πάνω από 1 στα 4 μοντέλα 208 της Peugeot που πωλήθηκαν τον Ιανούαριο, ήταν αμιγώς ηλεκτρικά (27%).

Η μεγάλη, αυτή, αλλαγή οφείλεται και στην απαξίωση των συμβατικών μοντέλων καθώς πλέον η συντήρηση και χρήση τους γίνεται όλο και πιο ακριβή, ενώ θεωρούνται και ρυπογόνα. Υπενθυμίζουμε πως το Παρίσι είναι από τις “αυστηρές” πρωτεύουσες της Ευρώπης όσον αφορά το ποια οχήματα επιτρέπεται να κυκλοφορούν στο κέντρο του.

Επιπλέον, οι κατασκευαστές τεχνηέντως κράτησαν χαμηλά τις πωλήσεις ηλεκτρικών το Δεκέμβριο ώστε να πουλήσουν περισσότερες μονάδες μέσα στο 2020, σε μια προσπάθειά τους να μειώσουν το μέσο όρο ρύπων της γκάμας τους, σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε.

Διαβάστε επίσης: Στο 56% το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Νορβηγία!

Τι γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης; Στην Ιταλία το ποσοστό των ηλεκτρικών τον Ιανουάριο κινήθηκε στο 2,1% και στην Ισπανία στο 4%, στη Σουηδία άγγιξε το 30% και στη Νορβηγία, αναμενόμενα, το 64%. Στην Πορτογαλία το ποσοστό έφτασε το 11% και στην Ολλανδία το 7,2%, ενώ αναμένονται οι πωλήσεις Γερμανίας και Ην.Βασιλείου. Η Ελλάδα, φυσικά, βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερο ποσοστό, αν και δεν έχουμε επίσημα νούμερα στα χέρια μας προς το παρόν.

Τα ποσοστά αναμένονται να επηρεαστούν θετικά και από τη διάθεση του Tesla Model 3 σε πολλές χώρες της Ευρώπης τους ερχόμενους μήνες.

Πηγή: CleanTechnica

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.