Ο ΣΕΜΕ δημοσίευσε τις πωλήσεις ηλεκτρικών δικύκλων για τον Σεπτέμβριο του 2024 με βάση και τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Υπενθυμίζουμε οτι οι πωλήσεις δεν περιλαμβάνουν αυτές των δικύκλων της κατηγορίας 50cc (μοτοποδήλατα/mopeds). Ταξινομήθηκαν συνολικά 7.466 δίκυκλα τον περασμένο μήνα, εκ των οποίων τα 96 ήταν ηλεκτρικά (μερίδιο 1,3%).

Επίσης, ταξινομήθηκαν 14 ηλεκτρικά 4τροχα ATV/SSV (σε σύνολο 86) και 21 ηλεκτρικά microcars, σε σύνολο 25 οχημάτων. Τέλος, ταξινομήθηκε και το πρώτο ηλεκτρικό “trike”, το τρίκυκλο Feidi 3MX.

Γενικώς, η αγορά moto είναι σαφώς ισχυρότερη από πέρυσι, με άνοδο +20% στο πρώτο 9μηνο του 2024, συγκριτικά με το 2023. Όσον αφορά τα ηλεκτρικά μοντέλα, το μερίδιο παραμένει χαμηλό σε μηνιαία βάση, μεταξύ 1-1,5%, αν και τα ηλεκτρικά 50άρια (L1e, μοτοποδήλατα) τα πάνε αρκετά καλύτερα, με διψήφιο μερίδιο. Τέλος, με καλό ρυθμό συνεχίζει και η αγορά των ηλεκτρικών microcars.

Το 3MX στους δρόμους της Αθήνας

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.