Μπορεί να μην το γνωρίζατε και να ακούγεται περίεργο, αλλά η Νοτιοκορεάτικη Hyundai απέχει από την αγορά της Ιαπωνίας από το… 2009, παρά τα άλματα προόδου που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αποχώρησή της είχε έρθει ως συνέπεια των χαμηλών πωλήσεών της στη χώρα, όπου φυσικά οι προτιμήσεις του κοινού διαφέρουν σημαντικά απ’ότι σε άλλες χώρες του κόσμου. Πλέον, όμως, η Hyundai επιστρέφει στην ιαπωνική αγορά αλλά μόνο με ηλεκτρικά μοντέλα!

Αυτό δείχνει το πόση σημασία δίνει η εταιρεία στην ηλεκτροκίνηση, κάνοντας μια “νέα αρχή” σε μια απαιτητική αγορά. Το πρώτο μοντέλο που θα διατεθεί στην Ιαπωνία θα είναι το Ioniq 5. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί οτι οι πωλήσεις θα γίνονται μόνο online και όχι μέσω ενός παραδοσιακού δικτύου αντιπροσώπων. Μια εξέλιξη που δεν μπορεί να θεωρηθεί αναπάντεχη με βάση τα δεδομένα της Ιαπωνίας αλλά και λόγω του ότι η Hyundai την θεωρεί μια αρκετά ώριμη αγορά για new age πρακτικές πώλησης. Άλλωστε, αργά ή γρήγορα όλα τα brands θα προωθήσουν τις online πωλήσεις παγκοσμίως, με τους dealers να βρίσκονται στο παρασκήνιο, συγκριτικά με τώρα.

Όσον αφορά τους στόχους της Hyundai για την Ιαπωνία, είναι η πώληση πάνω από 15.000 οχημάτων. Αυτή ήταν και η τελευταία της επίδοση το 2009, προ ηλεκτροκίνησης. Για να έχετε μια εικόνα, το 2021 πωλήθηκαν 4,5 εκ. αυτοκίνητα στην Ιαπωνία. Ωστόσο, τα BEVs ήταν λιγότερα από το 1% αυτών (45.000). Η Hyundai βλέπει μεγάλη προοπτική ανάπτυξης της αγοράς EVs στην χώρα και ο στόχος της δεν είναι “συντηρητικός” σε καμία περίπτωση.

Το Ioniq 5 θα έχει να ανταγωνιστεί νέα BEVs μέσα στο 2022, όπως τα Toyota bZ4X/Subaru Solterra και το Nissan Ariya, αλλά και τα μοντέλα της Tesla. Θα το ακολουθήσει, αργότερα, το Ioniq 6 sedan και το Ioniq 7 SUV, όλα βασισμένα στην E-GMP πλατφόρμα.

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Η Hyundai παρακάμπτει τις αντιπροσωπείες για το Ioniq 5

Πηγή: InsideEVs

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.