Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι σχεδιασμένα κυρίως για μικρές αποστάσεις, εντός ή εκτός πόλης. Ακόμα και τα μεγάλα, ακριβότερα μοντέλα, όπως το Dualtron Thunder που πρόσφατα παρουσιάσαμε, μπορούν να διανύσουν 70-120 Km με μια φόρτιση, υπό ιδανικές συνθήκες, αλλά σε κάθε περίπτωση ο αναβάτης θα κουραστεί μετά από 30-60′ πάνω σε ένα πατίνι. Τούτων λεχθέντων, το επίτευγμα ενός Αμερικάνου που διέσχισε τις ΗΠΑ με ένα Ninebot Max, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό!

Η ιδέα του να διανύσει κάποιος 6.400 Km με ένα πατίνι, και δη ένα “μεσαίο” μοντέλο, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί εύκολα χωρίς βοήθεια. Η Segway-Ninebot, στη γκάμα της οποίας ανήκει το πολύ δημοφιλές Ninebot Max (G30), ήταν χορηγός της προσπάθειας. Ο στόχος για τον αναβάτη, Graham Pollard, ήταν να μεταβεί από τις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού μέχρι τις ακτές του Ειρηνικού.

Review: Δοκιμάζουμε το Ninebot Max!

Το Ninebot Max έχει αυτονομία περίπου 40 Km ανά φόρτιση, υπό ρεαλιστικές συνθήκες (ιδανικά 65Km). Έτσι, θα χρειαζόταν επαναφόρτιση περίπου… 160 φορές για να ολοκληρώσει τη διαδρομή. Για να μην περιμένει ο Pollard, λοιπόν, η εταιρεία του παρείχε 6 ίδια πατίνια, ώστε διαρκώς να υπάρχει ένα πλήρως φορτισμένο και διαθέσιμο, μόλις ο αναβάτης “έμενε” από μπαταρία.

Φυσικά, ένα φορτηγάκι υποστήριξης ακολουθούσε διαρκώς τον Pollard στο εγχείρημά του, με τους φίλους του, Brandon Bedford και Christian Boyle να στέκονται στο πλευρό του. Ο Pollard ακολούθησε, σε μεγάλο βαθμό, το TransAmerica Trail, ένα τεράστιο ποδηλατόδρομο που διασχίζει τις ΗΠΑ, μήκους 4.223 μιλίων.

Διαβάστε επίσης: “Τέλος εποχής” για το θρυλικό Segway

Το ταξίδι ολοκληρώθηκε σε λίγο πάνω από 2 μήνες και είχε κοινωφελή σκοπό, να συγκεντρωθούν χρήματα για τους πληγέντες από τον COVID-19. Στο τέλος της διαδρομής, στην πόλη Florence του Oregon, η Segway-Ninebot υποδέχθηκε τον Pollard και τους φίλους του, σε ένα εορταστικό event!

Εσείς, ποιο ηλεκτρικό πατίνι θα επιλέγατε αν έπρεπε να κάνετε την ίδια διαδρομή;

Πηγή: Electrek

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.