Αρχική EVs e-Motorcycles Διεθνής επιτυχία για την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Σερρών

Διεθνής επιτυχία για την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Σερρών

rem ihu ηλεκτρική μοτοσυκλέτα ελλάδα motostudent (4)

Η Racing Electric Motorsports International Hellenic University, αποτελεί την φοιτητική ερευνητική ομάδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με έδρα τις Σέρρες. Στόχος των φοιτητών είναι να κατασκευάσουν εξολοκλήρου μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη αγωνιστική μοτοσυκλέτα, στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού MotoStudent ο οποίος λαμβάνει χώρα στην πίστα Motorland, στο aragon της Ισπανίας.

Μια εκπληκτική επίδοση σημειώθηκε αυτήν την εβδομάδα από την REM IHU την ομάδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου των Σερρών στον διαγωνισμό που ήταν σε εξέλιξη στην Ισπανία. Η μηχανή αντιμετώπισε με επιτυχία τα στατικά και δυναμικά τεστ της διοργάνωσης, αφήνοντας πίσω της τον ανταγωνισμό. Επιπλέον στον αγώνα κατάφερε να κατακτήσει τη 10η θέση από τους 17 αγωνιζόμενους ενώ διεκδίκησε την 12η στην γενική κατάταξη των συνολικά 43 συμμετεχόντων!

Πριν τον τελικό αγώνα έπρεπε να περάσει από στατικό και δυναμικό έλεγχο της επιτροπής του διαγωνισμού. Αρχικά, έλεγξαν διεξοδικά τα ηλεκτρολογικά της μοτοσυκλέτας. Οι μηχανικοί σιγουρευτήκαν ότι τα Volt και τα Ampere των μπαταριών δεν ξεπερνάνε το προδιαγραφόμενο και έλεγξαν την περίπτωση βραχυκυκλώματος όπου αν διαρρεύσει ρεύμα στον σκελετό της μηχανής ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του οδηγού.

Έπειτα, η μηχανή υποβλήθηκε σε στατικά τεστ, τα οποία περιλάμβαναν μια κατακόρυφη δύναμη 250kg καθώς και μία οριζόντια 300kg. Η αντοχή της μηχανής σε αυτήν την δοκιμασία απέδειξε την αξιοπιστία της, και της επέτρεψε να προχωρήσει στα επόμενα τεστ.

Στη συνέχεια, πέρασε με επιτυχία από τον έλεγχο αντοχής στη βροχή (rain test), αποδεικνύοντας την ικανότητά της να λειτουργεί ακόμα και υπό βροχερές καιρικές συνθήκες. Αυτό αποτελεί κρίσιμο χαρακτηριστικό για την ασφαλή χρήση της.

Το καθοριστικό στάδιο αποτέλεσαν τα δυναμικά τεστ. Η μηχανή αντιμετώπισε με επιτυχία το τεστ επιτάχυνσης, αποδεικνύοντας την εξαιρετική της απόδοση. Το brake test αποκάλυψε την αξιοπιστία των φρένων της, ενώ η gymkhana απέδειξε τις εντυπωσιακές δυνατότητες και την ευελιξία της μοτοσυκλέτας.

Τέλος, υποβλήθηκε σε τεστ αντοχής της ζωής της μοτοσυκλέτας και των μπαταριών, όπου σημειώνοντας καταπληκτικά αποτελέσματα κατάφερε να περάσει απευθείας στον τελικό αγώνα!

Η ίδια η ομάδα θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους Χορηγούς που πίστεψαν σε αυτούς και τους στήριξαν, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος καθώς και όλον τον κόσμο που στάθηκε δίπλα της σε αυτό το project!

Με χαρά και ικανοποίηση, η ομάδα επέστρεψε στην Ελλάδα, έτοιμη να ξεκινήσει την 3η σεζόν της REM IHU με τα νέα μέλη. Το recruitment των οποίων θα ξεκινήσει στις 18/10 μέσω του συνδέσμου που θα δημοσιευθεί στα Social Media της ομάδας και του QR που θα βρίσκεται στους χώρους του πανεπιστημίου.

Δείτε περισσότερα στο https://remihu.eu.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.