Μήνα παρά μήνα θα σας γράψουμε για τις εξελίξεις με τα ενοικιαζόμενα, shared ηλεκτρικά πατίνια στο Παρίσι. Είναι μια πόλη που μας απασχολεί στον τομέα της μικροκινητικότητας, πρακτικά από τις απαρχές του GetElectric.gr, και όχι άδικα. Τα τελευταία νέα από την “Πόλη του Φωτός” αφορούν ένα δημοψήφισμα για τα ηλεκτρικά πατίνια!

Το Παρίσι γνώρισε μια απίστευτη “έκρηξη” του αριθμού shared, dockless πατινιών από το 2017 και μετά. Αυτό οδήγησε σε πολλά προβλήματα αλλά και… λύσεις. Αυστηρότερη νομοθεσία, αυστηρότερος έλεγχος από τις Αρχές, περιορισμός του αριθμού πατινιών, λιγότεροι αδειοδοτημένοι πάροχοι. Παρά τα μέτρα που πάρθηκαν, η κατάσταση παραμένει δύσκολη και ο Δήμος του Παρισιού, γνωστός για την μη υποχωρητική στάση σε “καυτά” θέματα, ρίχνει αυτή τη φορά το μπαλάκι στους δημότες του.

δημοψήφισμα παρίσι πατίνια όριο 10 Km/h παρίσι
Ηλεκτρικό πατίνι της Lime στο Λούβρο

Όλα θα κριθούν στις 2 Απριλίου

Η Δήμαρχος, Anne Hidalgo, όρισε δημοψήφισμα στο Παρίσι για την 2η Απριλίου. Σε αυτό, οι μόνιμοι κάτοικοι θα κληθούν να ψηφίσουν για το αν θέλουν να συνεχιστεί η διάθεση ενοικιαζόμενων πατινιών στην πόλη ή όχι. Αυτή τη στιγμή περίπου 15.000 ηλεκτρικά πατίνια των Lime, Dott και Tier λειτουργούν στο Παρίσι. Η Δήμαρχος δήλωσει πως “κλίνει” προς την απαγόρευση, αλλά θα σεβαστεί απόλυτα την ψήφο των δημοτών της.

Όσο για τα ιδιόκτητα ηλεκτρικά πατίνια, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα είναι “Όχι”, δεν απειλούνται, σύμφωνα με την Hidalgo. “Δεν είναι πρόβλημα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα ενοικιαζόμενα, dockless πατίνια έχουν διχάσει την πόλη και έτσι προέκυψε η ιδέα του δημοψηφίσματος. Έχουν σαφή και μεγάλα πλεονεκτήματα, αλλά ταυτόχρονα η κακή χρήση τους δημιουργεί προβλήματα, οδηγώντας ακόμα και σε δυστυχήματα. Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα θα μπορούσε να λυθεί με τη μετάβαση σε docked μοντέλο, με χρήση ειδικών βάσεων κλειδώματος/στάθμευσης, αλλά αυτό είναι κάτι που μάλλον δεν ενθουσιάζει τους παρόχους.

Θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον η εξέλιξη της υπόθεσης για το Παρίσι, που μέχρι και σήμερα θεωρείται η “πρωτεύουσα” των ηλεκτρικών πατινιών στην Ευρώπη.

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Το Παρίσι “διώχνει” τα Ι.Χ. και εφαρμόζει όριο 30 Km/h

Πηγή: France24

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.