Ως Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) χαρακτηρίζεται το Σχέδιο του Δήμου Παλλήνης επί της περιοχής παρέμβασης, με απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Στο προγραμματισμό των δράσεων του Δήμου περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων και η παρέμβαση στη λεωφόρο Μαραθώνος, από τη λεωφόρο Σπάτων έως την οδό Πογωνίου, με σύνδεση στην Περιφερειακή Υμηττού, με δράσεις όπως η διαπλάτυνση πεζοδρομίων, η αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού και η δημιουργία ποδηλατοδρόμου.

Στόχος είναι να ενοποιηθεί το κέντρο της Παλλήνης με το κέντρο του Γέρακα, με μία ανάπλαση που θα εξασφαλίσει περισσότερο χώρο στους πεζούς και στο ποδήλατο.

Με αφορμή την έγκριση του Σχεδίου, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Με την έγκριση ενός ακόμη ΣΒΑΚ, του Σχεδίου του Δήμου Παλλήνης, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας και της προσβασιμότητας των πεζών στις οδικές υποδομές, καθώς και τον ευάλωτων χρηστών, με ειδικό σχεδιασμό για τα ΑμεΑ και τους μαθητές. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι αρωγός στην προσπάθεια των Δήμων να αναβαθμίσουν το αστικό περιβάλλον, προάγοντας τη βιώσιμη κινητικότητα».

Πηγή εικόνας: Google

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.