Έρχεται ο πρώτος αερόσακος για ηλεκτρικά πατίνια

Η Autoliv, ηγέτης στην ανάπτυξη συστήματων ασφαλείς οχημάτων, ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε το πρώτο crash test με τον “πρωτότυπο” αερόσακό της για ηλεκτρικά πατίνια, σε μια προσπάθεια να μειώσει τους τραυματισμούς των αναβατών σε κεφάλι και κορμό.

Με την κατηγορία της μικροκινητικότητας να γνωρίζει τρομακτική ανάπτυξη, προκύπτουν μείζοντα θέματα ασφάλειας για τους αναβάτες ατομικών, ηλεκτροκίνητων μέσων, όπως τα ηλεκτρικά πατίνια. Όπως έχουμε δεί και σε έρευνες, εντός και εκτός Ελλάδας, το ποσοστό των αναβατών που χρησιμοποιούν κράνος είναι πολύ μικρό και, φυσικά, ένας τραυματισμός στο κεφάλι είναι πολύ πιθανός σε περίπτωση ατυχήματος, δεδομένης και της στάσης του αναβάτη αλλά και της δομής του πατινιού. Άλλωστε, σχεδόν όλα τα θανατηφόρα ατυχήματα με πατίνι προήλθαν από τραυματισμό στο κεφάλι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα.

Η Autoliv, λοιπόν, ανέπτυξε έναν αερόσακο που τοποθετείται στο τιμόνι του πατινιού και σε περίπτωση σύγκρουσης ενεργοποιείται ώστε να προστατέψει το κεφάλι και το στήθος/κορμό του αναβάτη, όπως θα δείτε και στο βίντεο παραπάνω. Κατά τα φαινόμενα, η λειτουργία του δείχνει πολύ αποδοτική, ενώ έρχεται ως συμπληρωματικό μέσο παθητικής ασφάλειας στους ήδη υπάρχοντες εξωτερικούς αερόσακους των αυτοκινήτων που τα σύγχρονα μοντέλα διαθέτουν, για την προστασία των πεζών (PPA) και των αναβατών, σε περίπτωση σύγκρουσης με το αυτοκίνητο.

Ωστόσο, ο dedicated αερόσακος για πατίνια προσφέρει ασφάλεια σε περίπτωση σύγκρουσης ασχέτως του αν υπάρχει εμπλεκόμενο αυτοκίνητο ή όχι, ακόμα κι αν ο αναβάτης πέσει μόνος του, για παράδειγμα.

Προς το παρόν ο αερόσακος της Autoliv είναι υπό ανάπτυξη και η εταιρεία θα συνεχίσει να τον εξελίσσει σε συνεργασία με τους κατασκευστές e-scooters.

Πηγή: Yahoo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.