Ο ετήσιος Δείκτης EV Readiness της LeasePlan αξιολογεί την ετοιμότητα 22 ευρωπαϊκών χώρων για τη μετάβαση τους στην ηλεκτροκίνηση. Στον δείκτη αυτό μπορούμε να βρούμε τη συνολική κατάταξη των χωρών με λεπτομερή δεδομένα σχετικά με την ωριμότητα της αγοράς, τις υποδομές φόρτισης, το κόστος και τα θεσμοθετημένα κίνητρα.Συγκριτικά με πέρυσι, η συνολική ωριμότητα της αγοράς των EV έχει βελτιωθεί σε όλες τις αγορές, ενώ η Ελλάδα έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη βελτίωση , καθώς ανέβηκε από τους 16 στους 23 πόντους στην κατάταξη.

Ωστόσο, είναι εμφανές οτι υστερούμε σημαντικά στον τομέα των υποδομών φόρτισης, έχοντας χαμηλή βαθμολογία και μηδενική, σχεδόν, βελτίωση σε σχέση με πέρυσι. Να σημειωθεί. Όσον αφορά τα κίνητρα υπέρ της ηλεκτροκίνησης και το κόστος χρήσης/φόρτισης ενός EV, η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλή θέση, αν και αξίζει να σημειωθεί οτι έχουν ληφθεί υπ’όψιν τα κόστη και οι τιμές περασμένων μηνών.Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan Hellas, Κωνσταντίνος Πετρούτσος, σχολίασε σχετικά: «Όλο και περισσότεροι Έλληνες οδηγοί φαίνονται έτοιμοι να κάνουν τη μετάβαση από συμβατικό σε ηλεκτρικό όχημα, κάτι που ωφελεί το περιβάλλον αλλά μειώνει και το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη βήματα που πρέπει να γίνουν. Η ενίσχυση των υποδομών φόρτισης είναι καθοριστικής σημασίας για τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης».

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το report του EV Readiness 2022 της LeasePlan.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.