Το BMW Group αποδεικνύει συνεχώς και εμπράκτως την υποστήριξή του στην ηλεκτρική μετακίνηση. Με το BMW Points, το πρώτο στον κόσμο πρόγραμμα επιβράβευσης οδηγών PHEV, η εταιρεία δημιουργεί πρόσθετα κίνητρα για να αυξηθεί η χρήση της ηλεκτροκίνησης στην καθημερινή κυκλοφορία. Η οδήγηση των υβριδικών οχημάτων στο ηλεκτρικό πρόγραμμα επιβραβεύεται με πόντους (BMW Points). Ο οδηγός πιστώνεται με ένα πόντο για κάθε χιλιόμετρο που διανύει με μηδενικούς ρύπους. Η χρήση ηλεκτροκίνησης σε ζώνες που έχουν χαρακτηριστεί ως BMW eDrive zones επιβραβεύεται με διπλάσιους πόντους. Οι πόντοι που συλλέγονται μπορούν να μετατραπούν σε ένα πιστωτικό υπόλοιπο, το οποίο εξαργυρώνεται στους δημόσιους σταθμούς φόρτισης της υπηρεσίας BMW Charging κατά τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης. Με αυτό τον τρόπο, οι οδηγοί ενός plug-in υβριδικού μοντέλου BMW μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στη μείωση των εκπομπών CO– μειώνοντας παράλληλα τις λειτουργικές δαπάνες του οχήματός τους. Η νέα ψηφιακή υπηρεσία διατίθεται σε Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο. Μέσα στο 2020, θα  ακολουθήσουν και άλλες αγορές.

«Με το καινοτόμο πρόγραμμα επιβράβευσης BMW Points, συνδυάζουμε την τεχνογνωσία μας στην ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση για να κάνουμε τη βιώσιμη μετακίνηση ακόμα πιο ελκυστική στους κατόχους plug-in υβριδικών μοντέλων BMW», εξηγεί ο Pieter Nota, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, Υπεύθυνος του τμήματος Πελατών, Μαρκών και Πωλήσεων.

Περισσότεροι πόντοι, λιγότεροι ρύποι: το κάθε χιλιόμετρο μετράει.

Η ψηφιακή υπηρεσία BMW Points ανταμείβει τους οδηγούς PHEV, που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου, τις εκπομπές CO2 και την ηχορύπανση στους δρόμους της πόλης, με τη χρήση του ηλεκτρικού προγράμματος, καθώς συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα. Το πρωτοποριακό πρόγραμμα επιβράβευσης, αυξάνει το κίνητρο των οδηγών να φορτίζουν τη μπαταρία υψηλής τάσης σε τακτική βάση για να χρησιμοποιούν την ηλεκτρική αυτονομία των PHEV όσο συχνότερα γίνεται, για μετακινήσεις μηδενικών ρύπων – κυρίως στην πόλη, αλλά και σε διαδρομές προς και από τη δουλειά.

Οι πόντοι του προγράμματος BMW Points συλλέγονται αυτόματα στον ατομικό λογαριασμό κάθε πελάτη που ενσωματώνεται στην εφαρμογή My BMW. Επομένως, ο οδηγός ενός μοντέλου BMW PHEV μπορεί να συλλέγει πολύ εύκολα πόντους, για κάθε χιλιόμετρο που διανύει αμιγώς με ηλεκτροκίνηση. Η μετατροπή των πόντων σε ένα πιστωτικό υπόλοιπο μπορεί να γίνει αφού συγκεντρωθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός. Συγκεκριμένα, 1.250 πόντοι του προγράμματος BMW Points ισοδυναμούν με πίστωση 10 ευρώ. Αντίστοιχα, 3.000 πόντοι έχουν αξία 25 ευρώ και 5.800 πόντοι, 50 ευρώ. Αυτοί οι πόντοι επιβράβευσης μπορούν να χρησιμοποιούνται σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης για τη φόρτιση της μπαταρίας μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας BMW Charging.

Πρώτες εντυπώσεις: Το πρόγραμμα BMW Points παράγει σημαντική προστιθέμενη αξία.

Μόνο μερικές εβδομάδες μετά την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος BMW Points στις πρώτες Ευρωπαϊκές αγορές έγινε ήδη αντιληπτό, από ανώνυμα δεδομένα πελατών, ότι οι πελάτες καταφέρνουν άμεσα να παράγουν σημαντική οικολογική και συναισθηματική προστιθέμενη αξία με τη συλλογή πόντων. Κατά συνέπεια: Το πρόγραμμα BMW Points επιβραβεύει αποκλειστικά τη βιώσιμη οδήγηση, επειδή οι πόντοι με τη μορφή πίστωσης φόρτισης τους επιτρέπει να διανύουν χιλιόμετρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Επομένως οι πελάτες και το περιβάλλον επωφελούνται εξ ίσου από αυτή την πρωτοποριακή ψηφιακή υπηρεσία. Αναφορικά με την περαιτέρω εξέλιξη του προγράμματος BMW Points, εξετάζονται νέοι τρόποι για τη συλλογή πόντων και πρόσθετες επιλογές εξαργύρωσης των πόντων. Η δημιουργία κινήτρων για την υιοθέτηση ενός βιώσιμου τρόπου οδήγησης είναι σαφέστατα, πρωταρχική προτεραιότητα την εποχή αυτή.

Άνετη διαχείριση του BMW Points μέσω της εφαρμογής My BMW .

Οι υπηρεσίες BMW Points και BMW eDrive μπορούν να χρησιμοποιούνται στάνταρ σε όλα τα τρέχοντα Plug-in Υβριδικά μοντέλα της BMW που είναι εξοπλισμένα με την τελευταία γενιά συστημάτων απεικόνισης και λειτουργίας, το BMW Operating System 7 καθώς και με το BMW Live Cockpit Plus ή Professional. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα PHEV μοντέλα της BMW Σειράς 3, BMW Σειράς 5* και BMW Σειράς 7, καθώς και την BMW X5 xDrive45e. Σύντομα, θα ενταχθούν και άλλα μοντέλα.

Προϋπόθεση για τη συλλογή των BMW Points είναι η δημιουργία λογαριασμού στο σύστημα BMW ConnectedDrive. Ο πελάτης μπορεί να διαχειρίζεται τους πόντους που έχει συγκεντρώσει μέσω της Εφαρμογής My BMW στο smartphone του. Οι πόντοι, κατά τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης, εξαργυρώνονται και μέσω της Εφαρμογής My BMW σε συνδυασμό με την ψηφιακή υπηρεσία φόρτισης BMW Charging.

Το BMW Group επεκτείνει συνεχώς τη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων του και εξελίσσει περαιτέρω την τεχνολογία BMW eDrive καθώς και καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες, με στόχο τις βιώσιμες μετακινήσεις. «Όλοι μας εργαζόμαστε ακατάπαυστα προκειμένου να εξελίξουμε περαιτέρω την οδηγική απόλαυση και βιωσιμότητα – τυπικά χαρακτηριστικά της μάρκας μας», δήλωσε ο Pieter Nota. «Η ψηφιοποίηση μας προσφέρει την ευκαιρία να μελετήσουμε τις προτιμήσεις των πελατών ακόμα περισσότερο και να εστιάσουμε αποκλειστικά σε αυτές».

Μοναδικός συνδυασμός: BMW Points και BMW eDrive zone .

Το πρόγραμμα BMW Points έρχεται σε συνέχεια της ψηφιακής υπηρεσίας BMW eDrive zone, που λανσαρίστηκε την άνοιξη. Με αυτή την υπηρεσία, η BMW θέλησε να προωθήσει τη χρήση ηλεκτροκίνησης σε κέντρα πόλεων. Μόλις ένα plug-in υβριδικό μοντέλο BMW συμβατό με την υπηρεσία εισέρχεται σε eDrive zone, το πρόγραμμα λειτουργίας αλλάζει αυτόματα σε ηλεκτροκίνηση. Οι περιβαλλοντικές ζώνες (eDrive zones) περιλαμβάνουν τις επίσημες αστικές ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων στη Γερμανία αλλά και βασικές περιοχές πόλεων σε Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Νορβηγία, Σουηδία και Μ. Βρετανία. Για την αναγνώριση μιας BMW eDrive zone, χρησιμοποιείται τεχνολογία geofencing μέσω GPS. Η υπηρεσία αυτή διατίθεται ήδη σε περιοχές 94 Ευρωπαϊκών πόλεων. Θα ακολουθήσουν και άλλες ζώνες αστικών κέντρων που θα χαρακτηριστούν ως BMW eDrive zones.

Οι συνδυασμένες υπηρεσίες BMW eDrive Zones και BMW Points θα βοηθήσουν να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό το πλεονέκτημα των plug-in υβριδικών οχημάτων στη μείωση των ρύπων σε αστικά περιβάλλοντα. Συνδυάζοντας τις υπηρεσίες BMW Points και BMW eDrive Zones – κάτι πρωτοποριακό στο χώρο του αυτοκινήτου – το BMW Group επιδεικνύει μία κορυφαίου επιπέδου τεχνολογική δεινότητα στην ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση, προάγοντας παράλληλα τη βιώσιμη ατομική μετακίνηση.

Plug-in υβριδικά μοντέλα BMW διατίθενται σε όλες τις σχετικές κατηγορίες οχημάτων: η τελευταία τεχνολογία κυψελών μπαταριών θα αυξήσει περαιτέρω την ηλεκτρική αυτονομία τους. Οι νέες υπηρεσίες BMW Points και BMW eDrive zone διασφαλίζουν ακόμα καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των PHEV μοντέλων, με τον ηλεκτροκινητήρα τους να είναι αποδοτικότερος από ένα βενζινοκινητήρα ή κινητήρα diesel, κυρίως στην κυκλοφορία της πόλης. Αυξάνοντας τη χρήση του προγράμματος ηλεκτροκίνησης, από τη μία μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου και ελαχιστοποιούνται οι εκπομπές ρύπων, ενώ από την άλλη ωφελείται και ο πελάτης με τη μείωση των λειτουργικών δαπανών.

Τα  plug     in  υβριδικά μοντέλα  BMW  προσφέρουν πολυάριθμα πλεονεκτήματα σε καθημερινή χρήση.
Τα plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης της BMW ήδη παρέχουν πρόσθετα οφέλη έναντι των παραδοσιακών λύσεων:

  • Οικονομία: η ηλεκτρική οδήγηση σε αστικές περιοχές είναι πιο οικονομική από τη χρήση βενζίνης ή diesel, εάν το plug-in υβριδικό όχημα φορτίζεται στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας.
  • Το εσωτερικό έχει πάντα τη σωστή θερμοκρασία, πριν καν εισέλθετε στο όχημα: βοηθητικά συστήματα καλοριφέρ και κλιματισμού προσφέρονται στάνταρ.
  • Το φρενάρισμα αποφέρει οφέλη: Η μπαταρία φορτίζεται κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος. Στα συμβατικά αυτοκίνητα, το φρενάρισμα παράγει μόνο θερμότητα και φθείρει τα τακάκια.
  • Τα καλύτερα δύο κόσμων: Τα plug-in υβριδικά οχήματα προσφέρουν ηλεκτρική οδηγική απόλαυση σε αστικές διαδρομές και κλασική οδηγική απόλαυση BMW σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.
  • Πιστοποιημένο για το μέλλον: Επειδή ένα plug-in υβριδικό μοντέλο μπορεί να λειτουργεί χωρίς εκπομπές ρύπων, έχει δικαίωμα εισόδου σε πολλές περιβαλλοντικές ζώνες ρύπων, απολαμβάνει έξτρα προνόμια στάθμευσης και επιβαρύνεται με χαμηλότερες χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων.
  • Βελτιωμένη ποιότητα ζωής στην πόλη: Οδηγώντας στο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης, οι χρήστες μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων και του θορύβου οδικής κυκλοφορίας στις πόλεις.

* Διατίθεται για την BMW Σειρά 5  Sedan με ημερομηνία παραγωγής μετά τον Ιούλιο του 2020, διατίθεται για την BMW Σειρά 5 Touring με ημερομηνία παραγωγής μετά το Νοέμβριο του 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.