Η Cadillac (που ανήκει στη General Motors), αντιμετωπίζει προβλήματα με τους αντιπροσώπους της στις ΗΠΑ, στην προσπάθειά της να εξηλεκτρίσει τη γκάμα της. Και η λύση της είναι μάλλον… πρωτότυπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, αρκετοί dealers της Cadillac είναι αρκετά δύσπιστοι, ή πλήρως αντίθετοι στο ενδεχόμενο του να πουλήσουν ηλεκτρικά μοντέλα στους πελάτες. Άλλωστε, η Cadillac είναι ένα από τα πλέον ιστορικά brands των ΗΠΑ και συνυφασμένη με τα πολλά κυβικά, τις μεγάλες καταναλώσεις και γενικά την “παραδοσιακή” φιλοσοφία των αμερικάνων για τα αυτοκίνητα.

Η GM, όμως, θέλει η Cadillac να έχει 100% ηλεκτρική γκάμα μέχρι το 2030. Και μπορεί τα 10 χρόνια να φαίνονται αρκετά, αλλά δεν είναι, ειδικά όταν πρέπει να αλλάξει πλήρως η νοοτροπία των καταναλωτών όσον αφορά το αυτοκίνητο.

Η πρωτότυπη λύση

Έτσι, η Cadillac αποφάσισε να λύσει το πρόβλημα “ειρηνικά”. Η εταιρεία έχει 880 αντιπροσώπους στις ΗΠΑ και ήθελε να μειώσει τον αριθμό αυτό τα τελευταία χρόνια. Η συγκυρία αυτή ήρθε σε ιδανικό χρονικό σημείο. Εν τέλει, όποιος dealer δεν επιθυμεί να πωλεί ηλεκτρικές Cadillacs, μπορεί να το δηλώσει στην εταιρεία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και να αποχωρήσει από το δίκτυό της, λαμβάνοντας αποζημίωση έως $500.000. Win-win κατάσταση;

Πιθανότατα θα είναι αρκετοί αυτοί που θα επιλέξουν την… εθελούσια έξοδο, για πολλούς λόγους: Πρώτον, θα επεμπλακούν από ένα brand που δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος και διαρκώς χάνει μερίδιο αγοράς. Δεύτερον, θα λάβουν μια πολύτιμη “ένεση ρευστότητας” σε μια δύσκολη χρονική περίοδο, κατά την οποία τα έσοδά τους μειώθηκαν σημαντικά εξ’αιτίας της πανδημίας. Και, τρίτον, θα αποφύγουν να επωμιστούν το υψηλό κόστος για την απόκτηση φορτιστών, ειδικών εργαλείων και λοιπών υποδομών, αλλά και της εκπαίδευσης του προσωπικού ή/και της πρόσληψης ηλεκτρολόγων/ηλεκτρονικών που απαιτούνται για τα EVs. Κόστος το οποίο αγγίζει ακόμα και τις $200.000. Το ερώτημα, όμως, είναι αν τους συμφέρει μακροπρόθεσμα να μείνουν εκτός αγοράς ηλεκτρικών…

Δείτε επίσης: Ήρθε το ηλεκτρικό Hummer EV με ισχύ 1.000 ίππων!

Πηγή: Electrek

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.