Η Google μας έχει δώσει “μάτια” σε εκατομμύρια δρόμους του κόσμου μέσα από το Google Street View. Πλέον, μια Jaguar i-Pace έγινε το πρώτο ηλεκτρικό Google Street View car και καταγράφει ακόμα και την ατμοσφαιρική ρύπανση σε κάθε σημείο μιας πόλης!

Το project αυτό γίνεται με τη συνεργασία των Jaguar Land Rover (JLR) και Google στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Η ηλεκτρική i-Pace θα έχει την κλασική, 360 κάμερα στην οροφή για να καταγράφει τους δρόμους της πόλης. Επιπλέον, όμως, θα έχει και ειδικούς αισθητήρες που θα καταγράφουν την ποιότητα του αέρα!

Οι αισθητήρες θα παρέχουν πληροφορίες για το ποσοστό NO2 και CO2 στον αέρα. Επιπροσθέτως θα μπορούν να ανιχνεύουν το ποσοστό μικροσωματιδίων PM2.5 και PM10, τα οποία είναι βλαβερά για το αναπνευστικό μας σύστημα. Τα δεδομένα θα μπορούν να είναι προσβάσιμα από πολίτες, ερευνητές, τις δημοτικές αρχές και κάθε ενδιαφερόμενο οργανισμό. Έτσι θα εντοπίζονται οι περιοχές με τη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση και θα λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, μακροπρόθεσμα.

Η JLR σταδιακά εξηλεκτρίζει τη γκάμα της και εφαρμόζει στρατηγική για καθολική μείωση των ρύπων σε όλα τα στάδια λειτουργίας της. Μπορείτε να αποκτήσετε μια άποψη για τα EVs της εταιρείας μέσα από το πρόσφατο review μας του υβριδικού Range Rover Evoque.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.