Παρ’ότι η λειτουργία των εταιρειών ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σχεδόν παντού, κάθε χώρα ή και Δήμος τα αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο. Στη Δανία, η άναρχη χρήση των πατινιών δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και η δημοτική αρχή αποφάσισε να απαγορεύσει πλήρως της στάθμευση πατινιών σχεδόν σε όλο το κέντρο της Κοπεγχάγης.

Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες θα εξακολουθούν να μπορούν να ενοικιάσουν ένα πατίνι, απλώς… δε θα το βρίσκουν σχεδόν παντού, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Οι εταιρείες θα πρέπει να διαθέτουν τα πατίνια τους μέσω καταστημάτων ή ειδικών χώρων, ενώ αργά ή γρήγορα θα πρέπει να βρουν μια μόνιμη λύση σε συννενόηση με τις αρχές, όπως τη δέσμευση συγκεκριμένων parking spots σε πλατείες ή μεγάλους πεζόδρομους κ.λπ.

Το τμήμα της πόλης στο οποίο απαγορεύεται, πλέον, η στάθμευση πατινιών
Το σίγουρα είναι πως το θέαμα των διασκορπισμένων πατινιών σε δρόμους και πεζοδρόμια θα πάψει να υφίσταται, κάτι που σαφώς θα επηρεάσει και τη διαθεσιμότητά τους, άρα και την ελκυστικότητά τους προς τους τουρίστες ή οποιονδήποτε εν δυνάμει χρήστη.

Γιατί συνέβη αυτό; Όπως και σε όλες τις πόλεις που επέτρεψαν αυτές τις υπηρεσίες, έτσι και στην Κοπεγχάγη τα… ατάκτως παρκαρισμένα πατίνια δημιουργούσαν πρόβλημα σε πεζούς και οχήματα. Αρκετοί Δήμοι στην Ευρώπη ορίζουν συγκεκριμένα parking spots για τη στάθμευση πατινιών ώστε να μην δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα, αν και αυτό δε συμβαίνει παντού (όπως δε συνέβη και στην Αθήνα).

Δείτε επίσης: Ιδού το νομοσχέδιο για τα ηλεκτρικά πατίνια!

Επιπλέον, μια εταιρεία ενοικίασης στην Κοπεγχάγη αποφάσισε προσφάτως να διακόπτει τη διάθεσή τους τις βραδυνές ώρες των σαββατοκύριακων καθώς αρκετοί ντόπιοι ή τουρίστες τα χρησιμοποιούσαν μεθυσμένοι.

Πηγή: CPHPOST

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.