Οι μεγάλοι πετρελαιοπαραγωγοί δεν “πολεμούν” την ηλεκτροκίνηση, τουναντίον. Προσπαθούν να αναπτύξουν δίκτυα φόρτισης όσο το δυνατόν ταχύτερα, ώστε να εξυπηρετήσουν τον αυξανόμενο αριθμό κατόχων EVs. Περιορίζοντας, ταυτόχρονα, τις απώλειες που δεδομένα θα έχουν από τη μείωση κατανάλωσης βενζίνης και diesel. Έτσι, μόνο αναμενόμενη μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόσφατη εξαγορά της Ubitricity από την Royal Dutch Shell.

Η Ubitricity κατέχει το μεγαλύτερο δίκτυο κοινόχρηστων φορτιστών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Shell ανακοίνωσε σήμερα πως θα αγοράσει το 100% των μετοχών της εταιρείας, έναντι άγνωστου τιμήματος. Έτσι, αποκτά τον έλεγχο ενός δικτύου 2.700 σημείων φόρτισης στο UK και ένα επιπλέον 13% μεριδίου της αγοράς. Άλλωστε, η εταιρεία έχει ήδη 1.000 σημεία ταχείας και υπερ-ταχείας φόρτισης σε 430 πρατήριά της στη χώρα. Στόχος της, όπως αναφέρει, να επεκταθεί στον τομέα της φόρτισης στο δρόμο (on-street).

Η φόρτιση στο δρόμο είναι ιδιαίτερα σημαντική για έναν απλούστατο λόγο. Θα επιτρέψει σε όσους δεν διαθέτουν δική τους θέση parking να φορτίζουν με ασφάλεια τα EVs τους στο δρόμο. Η έλλειψη τέτοιων σημείων φόρτισης σε πολλές χώρες αποθαρρύνει αρκετούς από το να αγοράσουν ένα EV. Η Ubitricity εκμεταλλεύεται ήδη υπάρχουσες υποδομές (π.χ. φανοστάτες) στους δρόμους και τα πεζοδρόμια ώστε να εγκαταστήσει σημεία φόρτισης, χωρίς να καταλαμβάνει επιπλέον χώρο και με σχετικά μικρό κόστος.

Shell, BP και λοιποί παραγωγοί ορυκτών καυσίμων έχουν ήδη ως στόχο να εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους εντός των επόμενων δεκαετιών. Ωστόσο, εξαρτώνται ακόμα σε μεγάλο βαθμό από την κατανάλωση συμβατικών οχημάτων. Έτσι, πρέπει να διατηρήσουν τις ισορροπίες ενώ ταυτόχρονα προχωρούν σε μεγάλες επενδύσεις στις τεχνολογίες του μέλλοντος.

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Οι μπαταρίες Νατρίου ίσως είναι η σωτηρία της ηλεκτροκίνησης

Πηγή: FT

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.