Το Ηνωμένο Βασίλειο “χορεύει” σε ρυθμούς ηλεκτρικών πατινιών το τελευταίο δίμηνο καθώς, έστω και καθυστερημένα, έχει ξεκινήσει μια δοκιμαστική περίοδος ενοικίασης πατινιών σε πολλές πόλεις της χώρας. Ωστόσο, δεν λείπουν τα προβλήματα καθώς αρκετοί αναβάτες οδηγούν επικίνδυνα, μη τηρώντας τον ΚΟΚ, αλλά και θέτοντας σε κίνδυνο εαυτούς και πεζούς.

Έτσι, σε ορισμένες από τις πόλεις που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, έχει γίνει προσωρινή παύση του, ώστε να βρεθούν τρόποι να αντιμετωπιστεί η κακή συμπεριφορά των αναβατών. Η σουηδική Voi, από τις μεγαλύτερες startups του είδους της στην Ευρώπη, κατηγορεί την “αντικοινωνική συμπεριφορά” των Βρετανών για όλα τα παραπάνω και ετοιμάζεται να τοποθετήσει πινακίδες με αριθμούς κυκλοφορίας στα πατίνια της.

Η Voi έχει διαθέσει 200 πατίνια στο Coventry, στο πλαίσιο των δοκιμών, αλλά μετά από μόλις 5 μέρες υποχρεώθηκε να τα αποσύρει καθώς οι χρήστες τους βρίσκονταν συχνά σε πεζοδρόμια αλλά και εκαναν επικίνδυνους ελιγμούς. Μάλιστα, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε “έκπληκτος” από τη συμπεριφορά των Βρετανών.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη συμπεριφορά αυτή, η Voi θα τοποθετήσει πινακίδες στα πατίνια της και μάλιστα όχι μόνο στο Coventry αλλά σε όλες τις πόλεις που δραστηριοποιείται. Έτσι, ο παραβάτης θα μπορεί να ταυτοποιηθεί ευκολότερα μέσω αυτόπτων μαρτύρων αλλά και καμερών παρακολούθησης (CCTV).

Επιπλέον, προσπαθεί να εκπαιδεύσει τους αναβάτες για το πως να χρησιμοποιούν τα πατίνια της με ασφάλεια, ενώ θα μειώσει την τελική τους ταχύτητα από 25 Km/h σε 20 Km/h.

Πηγή: BusinessInsider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.