Τα Τρίκαλα αποτελούν την πρώτη πόλη σε παγκόσμιο επίπεδο, στην οποία η Wolt ξεκινά τη δραστηριότητά της με διανομές μηδενικών ρύπων, χρησιμοποιώντας για τον στόλο των συνεργατών διανομέων της ηλεκτρικά μηχανάκια και ποδήλατα. Στόχος είναι το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα παράλληλα με την επέκταση της πλατφόρμας στην πόλη, έχοντας ως κεντρικό άξονα τη βιώσιμη μετακίνηση.

Συγκεκριμένα, η Wolt προχώρησε στην επιδότηση ποσοστού της αξίας 17 ηλεκτρικών μηχανών και έχει ως στόχο τη διατήρηση των εκπομπών ρύπων σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, και στη συνέχεια της δραστηριοποίησής της στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή, όλες οι διανομές που λαμβάνουν χώρα στην πόλη σε εβδομαδιαία βάση, από τον στόλο συνεργατών διανομέων της Wolt, πραγματοποιούνται με τη χρήση ηλεκτρικών μηχανών ή ποδηλάτων, τα οποία μάλιστα έχουν τη δυνατότητα να φορτίζονται στο κέντρο της πόλης, χρησιμοποιώντας τον ειδικό χώρο φόρτισης που έχει τοποθετηθεί εκεί.

Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να διανύονται σε εβδομαδιαία βάση περισσότερα από 4.000 χιλιόμετρα με μηδενικούς ρύπους, γεγονός το οποίο έχει συνεισφέρει στην εξοικονόμηση πάνω από 3 τόνων διοξειδίου του άνθρακα από την αρχή της λειτουργίας της πλατφόρμας στα Τρίκαλα μέχρι σήμερα, και στην εξοικονόμηση άνω των 400 κιλών CO2, κάθε εβδομάδα, με στόχο το νούμερο αυτό να αυξάνεται σταδιακά.

Από την πρώτη ημέρα δραστηριοποίησης της πλατφόρμας στην πόλη, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερα από 120 εστιατόρια και καταστήματα λιανικής, απολαμβάνοντας όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες της Wolt και όλα αυτά με το χαμηλότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο Νίκος Σακκάς, Δήμαρχος Τρικάλων, ανέφερε σχετικά: «Η κλιματική αλλαγή και οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για να την αντιμετωπίσουμε, χρειάζονται λύσεις δραστικές, άμεσες και ουσιαστικές. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε προσπάθεια που βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο και αναδιαμορφώνει το τοπίο στον χώρο της ενέργειας, αποτελεί μία καινοτόμα προσπάθεια. Η είσοδος της Wolt στην αγορά της πόλης των Τρικάλων με έναν στόλο αποτελούμενο από ηλεκτρικά οχήματα, κινείται στο ίδιο πλαίσιο, και δείχνει τον δρόμο, για το πώς οι εταιρείες μπορούν, αντιλαμβανόμενες τις επιταγές των καιρών, να λειτουργούν με γνώμονα τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος και, κατ’ επέκταση, τη βελτίωση της καθημερινότητας, με πολλαπλά οφέλη».

Ο Δημήτρης Καρέλος, Γενικός Διευθυντής της Wolt δήλωσε σχετικά: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι και χαρούμενοι που, στο πλαίσιο της γεωγραφικής μας επέκτασης στα Τρίκαλα, είχαμε τη δυνατότητα να προωθήσουμε ενεργά τη βιωσιμότητα, εντάσσοντας ηλεκτρικά μηχανάκια στο στόλο μας. Τα αποτελέσματα της εν λόγω πρωτοβουλίας μας είναι απτά και σημαντικής βαρύτητας για το περιβάλλον της περιοχής. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε περαιτέρω την εν λόγω δράση, τόσο εντός της πόλης, όσο και γενικότερα σε άλλες πόλεις όπου δραστηριοποιούμαστε, έχοντας πάντα ως οδηγό τη βιωσιμότητα. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο για την υποδοχή του στην πρωτοβουλία αυτή και είμαστε στη διάθεση όλων των τοπικών φορέων για κάθε συνεργασία με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και μετακίνηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.