Με ιδιαίτερη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Οίνου, η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων της ZENO MOBILITY, με θέμα τη μικροκινητικότητα και τη νέα αντίληψη στις μετακινήσεις μας στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το GetElectric.gr φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από ένα τέτοιο rendez-vouz και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας, αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση και τα μοντέλα που βρίσκονταν σε showcase.

Η μικροκινητικότητα στο προσκήνιο

Για την μικροκινητικότητα δεν χρειάζεται να σας πούμε πολλά, καθώς όσοι μας παρακολουθείτε, γνωρίζετε πολύ καλά τη σημασία της στη δημουργία βιώσιμων αστικών κέντρων. Ωστόσο, η μικροκινητικότητα δεν περιορίζεται αυστηρά στα ηλεκτρικά πατίνια και ηλεκτρικά ποδήλατα. Τα ελαφριά ηλεκτρικά δίκυκλα (μοτοποδήλατα/e-mopeds) είναι μια από τις κατηγορίες EVs που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία πέρυσι στη χώρα μας, ενώ οι προοπτικές τους για φέτος είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Το ίδιο ισχύει και για τα μεγαλύτερα σκούτερ, αλλά και για το νέο trend που είναι τα μικρά city cars. Ανήκουν στις κατηγορίες οχημάτων L6e/L7e και πρόκειται για ηλεκτρικά μικροαυτοκίνητα, τα οποία κινούνται ήπια, με μικρές ταχύτητες, μπορούν να οδηγηθούν χωρίς δίπλωμα (υπό προϋποθέσεις, χάρη στη νέα νομοθεσία) ή με απλό δίπλωμα μοτοποδηλάτου, έχουν πολύ μικρή κατανάλωση και είναι σαφώς πιο άνετα και ασφαλή σε σχέση με ένα δίκυκλο. Επιπλέον, με βάση τα όσα γνωρίζουμε για το επερχόμενο Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ, τα ηλεκτρικά μικροαυτοκίνητα θα επιδοτούνται σημαντικά, σε ποσοστό έως και 40% επί της ΛΤΠΦ και με πλαφόν τα €3.000. Επιπλέον €1.000 θα λαμβάνουν για την αγορά τους οι νέοι έως 29 ετών.

Τα σημερινά στατιστικά, δείχνουν ότι ένα μέσο οικογενειακό όχημα, χρησιμοποιείται στο 70% του χρόνου του από ένα ή δύο άτομα το πολύ, σε μικρές/ μεσαίες καθημερινές διαδρομές εντός των αστικών κέντρων, (που σπάνια ξεπερνούν τα 30–60 Km, με τις μέσες ταχύτητες να μην ξεπερνούν τα 20 Km/h),και μόνο στο υπόλοιπο 30% της χρήσης του για κάθε άλλη δραστηριότητα (εκδρομές, οικογενειακές μετακινήσεις εκτός πόλεων, διακοπές κλπ), με 4 ή και 5 άτομα ταυτόχρονα.

Το όραμα της Zeno Mobility

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους και εκπρόσωποι των αρμόδιων Υπουργείων, ήταν οι άνθρωποι της ελληνικής Zeno Mobility, με τον Γενικό Διευθυντή της στην Ελλάδα, κ.Γιώργο Τζαβάρα, να μας συστήνει την εταιρεία και να αναφέρεται στους στόχους της. Σκοπός της Zeno Mobility είναι η διάδοση της μικροκινητικότητας, πατώντας σε στέρεες βάσεις και με “πυλώνες” ισχυρά ελληνικά και ξένα brands που ήδη δραστηριοποιούνται με επιτυχία στην ελληνική αγορά.

Ένα τυπικό φαινόμενο σε κάθε νέα αγορά, όπως η συγκεκριμένη, είναι ο κατακερματισμός της, ιδιαίτερα στην αρχική φάση επέκτασης. Το αποτέλεσμα είναι ο καταναλωτής να βρίσκεται ενίοτε σε σύγχυση για το ποιο brand και ποιο προϊόν να επιλέξει, ώστε να καλύψει τις ανάγκες του στο 100% και να απολαμβάνει άρτια υποστήριξη σε βάθος χρόνου.

Έτσι, η Zeno Mobility μαζί με τους συνεργάτες της ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου «Κέντρων Ηλεκτροκίνησης», όπου κάτω από την ίδια στέγη, ο καταναλωτής θα μπορεί να βρει όλα τα σχετικά με την κατηγορία Le προϊόντα. Ηλεκτρικά πατίνια, ηλεκτρικά ποδήλατα και μοτοποδήλατα, ηλεκτρικά μικροαυτοκίνητα και φυσικά μια πλήρη γκάμα προϊόντων, αξεσουάρ, ανταλλακτικών και υπηρεσίων υποστήριξης/after sales support, που είναι κομβικής σημασίας για μια συνολικά υψηλής ποιότητας εμπειρία για το κοινό.

Ελληνικά και ξένα brands ενώνουν τις δυνάμεις τους

Εκτός από τις Παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ξεχωριστή αίθουσα, ο κύριος χώρος του Μουσείου Οίνου, φιλοξένησε μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, στην οποία συμμετείχαν οι Εταιρείες:

  • EMW (ηλεκτρικά σκούτερ, e-bikes, ηλεκτρικά πατίνια)
  • NIU (ηλεκτρικά σκούτερ, e-bikes, ηλεκτρικά πατίνια)
  • FANTIC (e-bikes, ηλεκτρικά πατίνια)
  • MICRO (ηλεκτρικά πατίνια)
  • BEEV (ηλεκτρικά micro cars)
  • ZHIDOU (ηλεκτρικά micro cars)
  • TAZZARI (ηλεκτρικά micro cars)
  • ECO CARS (ηλεκτρικά micro cars και επαγγελματικά οχήματα)
  • MC CHARGERS (φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων)

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εταιρεία καθώς η χώρα μας χρειάζεται συντονισμένες ενέργειες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, για την υγιή και γρήγορη επέκτασή της.

Δείτε περισσότερα στο zenomobility.gr

 

Zeno Mobility event 18/3/2022 photo gallery

Φωτογραφίες: Ναυσικά Βασιλειάδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.