Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά θα μετακινούνται οι Δημοτικοί Υπάλληλοι του Δήμου Κηφισιάς με την χρήση ηλεκτρικών πατινιών. Τα ηλεκτρικά πατίνια που μέσω του προγράμματος SPARCS και ιδιωτικών πρωτοβουλιών έχουν μπει στην πόλη εδώ και 3 χρόνια, έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο και έχουν συμβάλει στην απορύπανση, στην εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικά στην ελάφρυνση της κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα οι μετρήσεις για την χρήση τους το 2023 έδειξαν:

– Συνολικά ταξίδια (διαδρομές): 45.533
– Σύνολο διανυθέντων αποστάσεων: 94.590 χιλιόμετρα
– Μοναδικοί Χρήστες (Unique Users): 4.871
– Συνολική εξοικονόμηση διοξειδίου του άνθρακα CO2: 11.635 κιλά

Η εταιρεία Bee Scooters που διατηρεί τον στόλο των ηλεκτρικών πατινιών που κινούνται στην Κηφισιά, προσέφερε δωρεάν δύο (2) ηλεκτρικά πατίνια στον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου. Παράλληλα θα φροντίσει για την εκπαίδευση τους και θα τους παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς, Γιώργος Δορμούσης δήλωσε:

“Τα προσφερόμενα πατίνια θα αξιοποιηθούν για τις υπηρεσιακές ανάγκες των εργαζομένων έχοντας πρώτα λάβει γνώση των Οδηγιών Χρήσης και των κανόνων Οδικής Συμπεριφοράς (κράνοι, ΚΟΚ κλπ). Με το εν λόγω είδος μετακίνησης θα εξοικονομηθεί ενέργεια, χρόνος, πόροι και θα υπάρχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.”

Ο υπεύθυνος του προγράμματος SPARCS, Σταύρος Ζαπάντης δήλωσε:

“Η χρήση των ηλεκτρικών πατινιών που ξεκίνησε μέσω του προγράμματος “Kifissia Smart City” του SPARCS, έχει αποδόσει σημαντικά μετρήσιμα αποτελέσματα. Η μικροκινητικότητα είναι ένας βασικός άξονας της σύγχρονης Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε όποιο σημείο της Πόλης θέλουμε, οικονομική χρήση, ελάφρυνση του οδικού δικτύου και σημαντική απορύπανση.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.