Άλλη μια “πατέντα” της Ford κάνει την εμφάνισή της μέσω του USPTO και αφορά, ξανά, τη φόρτιση EVs. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύστημα που θυμίζει το MagSafe της Apple, ένα μαγνητικό βύσμα φόρτισης για εύκολο “κούμπωμα” στην θύρα φόρτισης ενός EV.

Η Ford οραματίζεται αυτή τη μαγνητική υποδοχή φόρτισης τόσο σε plug-in οχήματα, όσο και σε σταθμούς φόρτισης. Επίσης, ο μαγνητικός σύνδεσμος θα μπορούσε να γίνει retro-fit σε οχήματα με συμβατικές θύρες φόρτισης. Σκοπός είναι η εξάλειψη των καλωδίων που συχνά αποτελούν και περιοριστικό παράγοντα για την ισχύ φόρτισης, είναι ακριβά και φθείρονται, ενώ εγκυμονούν και κινδύνους (π.χ. αν κάποιος μπερδευτεί σε αυτά και τραυματιστεί).

Ωστόσο, αυτό προϋποθέτει το όχημα να ευθυγραμμιστεί απόλυτα με το “σταθερό” βύσμα φόρτισης. Για να διευκολύνει τη διαδικασία, η Ford σχεδίασε ένα βραχίονα με αρθρώσεις. Αυτός θα “κουμπώνει” αυτόματα στη θύρα μέσω μαγνητών, αρκεί αυτή να τον πλησιάσει σε μια εύλογη απόσταση. Αυτή η μέθοδος είναι πιο αποδοτική από την επαγωγική/ασύρματη φόρτιση.

Η επιθυμία εξάλειψης των καλωδίων φόρτισης έχει οδηγήσει σε μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες. Για παράδειγμα, ο ρομποτικός φορτιστής που μοιάζει με… φίδι που μας έδειξε η Tesla το 2015, αν και τα σχέδια έμειναν στο συρτάρι. Η αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται τώρα πιο επικεντρωμένη στο να υιοθετήσει πλήρως το βύσμα NACS. Κάτι τέτοιο ίσως βοηθούσε να χρηματοδοτηθεί ένα εθνικό δίκτυο φόρτισης, αφού θα ήταν universal. Η Aptera έχει επιβεβαιώσει τα σχέδιά της να χρησιμοποιήσει τον σύνδεσμο της Tesla, αλλά οι υπόλοιποι κατασκευαστές δεν δείχνουν να το επιθυμούν.

Γιάννης Τσομπάνογλου

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Υδρόψυκτο καλώδιο φόρτισης από την Ford!

Πηγή: Greencarreports

μαγνητικό βύσμα φόρτισης μαγνητικό βύσμα φόρτισης 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.