Το πρώτο μοντέλο της DS Automobiles, που αποκαλύφθηκε το 2017, το DS 7 CROSSBACK πρόβαλε με την εμφάνισή του το πνεύμα της πρωτοπορίας. Το μοντέλο καταξιώθηκε για τους απαράμιλλους εσωτερικούς του χώρους, την ασυναγώνιστη φινέτσα του και την τεχνολογία αιχμής, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για νέες εξελίξεις, τις οποίες τώρα βρίσκουμε στο Νέο DS 7.

«Ταυτόχρονα με το σεβασμό στην προσωπικότητα και τη κομψότητα του υπάρχοντος σχήματος, δώσαμε μια πρόσθετη πινελιά δυναμισμού με προκλητικά χαρακτηριστικά. Ο χαρακτήρας του νέου DS 7 ενισχύεται, ιδιαίτερα εμπρός και πίσω, ενώ ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος άμεσα από τα πρόσφατα πρωτότυπά μας. Τα νέα στοιχεία στην καμπίνα, ενισχύουν έτι περαιτέρω το χαρακτήρα του μοντέλου, δημιουργώντας μια εικόνα ακόμα πιο εκλεπτυσμένη και φίνα. Το νέο DS 7 είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της ομάδας μου, των ειδικών μας, ιδιαίτερα αυτούς που ασχολήθηκαν με τα φωτιστικά και έφεραν μια avantgarde τεχνολογία, των μηχανικών της DS PERFORMANCE, χωρίς να ξεχνάμε ότι η επένδυση στη γραμμή παραγωγής του μοντέλου υπογράφει την επιτυχία του Νέου DS 7».

Thierry Metroz, Διευθυντής Σχεδιασμού

EΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΜΕ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΚΜΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ DS PIXEL LED VISION 3.0 και το DS LIGHT VEIL

Ο χαρακτήρας του νέου DS 7 τονίζεται ιδιαίτερα από τις σημαντικές αλλαγές στο εμπρός και πίσω μέρος. Το νέο DS 7 απογειώνει την κομψότητα, ενώ εμφανίζει περισσότερο δυναμισμό με πιο έντονες, πιο δυναμικές γραμμές και πολύ στιβαρή σχεδίαση.

Το εντελώς νέο εμπρόσθιο τμήμα, ξεχωρίζει με πιο έντονες γραμμές που αναπτύσσουν την ισορροπία κάθε χαρακτηριστικού. Είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ της ομάδας DS DESIGN STUDIO PARIS και της ομάδας στη γραμμή παραγωγής μας, στο εργοστάσιο Mulhouse (Γαλλία) επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα, όσον αφορά την ποιότητα.

Η φωτιστική υπογραφή αναπτύσσεται με μια ακόμη πιο εκφραστική εμφάνιση. Ο συνδυασμός των νέων πιο λεπτών προβολέων DS PIXEL LED VISION 3ης γενιάς και των φώτων ημέρας DS LIGHT VEIL, είναι απρόσκοπτος και υλοποιείται στο πνεύμα της υψηλής μόδας.

Τα πιο λεπτά πίσω φώτα 3D LED που κάνουν εξαιρετική εντύπωση προσομοιάζοντας μια «δίνη», έχουν επίσης επανασχεδιαστεί και έχουν πλέον σκούρο μεταλλικό φινίρισμα. Το καπό στο πορτμπαγκάζ έχει επανασχεδιαστεί με πιο έντονες γραμμές, ενώ το όνομα «DS AUTOMOBILES» αντικαθιστά το «CROSSBACK» και υπογράφει πλέον το πίσω μέρος του νέου DS 7.

DS PIXEL LED VISION 3.0

Το DS PIXEL LED VISION 3.0 είναι μια νέα τεχνολογία που προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στην εμφάνιση του μοντέλου. Οι νέες φωτιστικές μονάδες LED PIXEL του DS 7, βελτιστοποιούν την απόδοση του φωτός. Η φωτεινή δέσμη είναι πιο ισχυρή, με σημαντικά πιο μεγάλη εμβέλεια, η οποία πλέον έχει φτάσει έως και τα 380 μέτρα. Όταν η ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι μικρότερη από 50 km/h, το πλάτος της δέσμης είναι 65 μέτρα. Στην εσωτερική μεριά, δύο στοιχεία προβολέα / πλευρικού φωτισμού, ανάβουν ταυτόχρονα. Στο εξωτερικό άκρο του κάθε φωτιστικού, είναι οι μονάδες της μεγάλης σκάλας PIXEL, η οποία αποτελείται από 84 LED σε τρεις σειρές. Ο φωτισμός στις στροφές, γωνίες ελέγχεται από την ένταση των εξωτερικών LED της μονάδας PIXEL, ανάλογα με την γωνία του τιμονιού.

DS LIGHT VEIL

Τα φώτα ημέρας είναι εμπνευσμένα από το DS X E-TENSE και το DS AERO SPORT LOUNGE. Το φως φαίνεται να «αναδύεται» μέσα από το αμάξωμα! Το DS LIGHT VEIL αποτελείται από ένα φως ημέρας και τέσσερα κάθετα φωτεινά στοιχεία που αποτελούνται από 33 LED. Αυτή η καινοτομία ξεκινά από τη διαδικασία κατασκευής: η χαραγμένη με λέιζερ επιφάνεια είναι βαμμένη στο εσωτερικό της, για να της έχει μια εμφάνιση που εναλλάσσεται μεταξύ του λαμπερού φωτός και των τμημάτων που έχουν το χρώμα του αμαξώματος. Δημιουργεί ένα εφέ βάθους και φωτεινότητας, αντίστοιχο με εκείνο ενός κοσμήματος. Το DS LIGHT VEIL ανάβει και σβήνει όταν το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο και ξεκλειδωμένο αντίστοιχα, δημιουργώντας ένα εφέ καλωσορίσματος!

Post-production : Astuce Productions

Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΩΝ ΕΞΑΙΣΙΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Ακριβώς όπως οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας του Παρισιού, η DS Automobiles δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των υλικών και στον τρόπο με τον οποία τα επεξεργάζεται. Οι επενδύσεις των εσωτερικών χώρων του νέου DS 7, δημιουργούν ένα περιβάλλον που θα κάνει την κάθε διαδρομή ξεχωριστή.

Η απόλυτη φινέτσα, στο νέο DS 7 OPERA, προσφέρεται με δύο χρώματα δέρματος Nappa: Basalt Black και Pearl Grey. Στις μεγαλύτερες επιφάνειες, το απόλυτο σε ποιότητα δέρμα, προσθέτει μια φυσική και εκλεπτυσμένη πινελιά στο εσωτερικό.

Νέα ταπετσαρία με μια πρωτότυπη τεχνοτροπία φινιρίσματος στην επένδυση από δέρμα Nappa, καλύπτει το ταμπλό και τις επενδύσεις των θυρών. Χωρίς ραφές ή εμφανείς ενώσεις, εντείνεται η αίσθηση και η όψη του πραγματικού δέρματος υψηλότατης ποιότητας.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια του εσωτερικού φαίνεται επίσης από τις μαργαριταρένιες ραφές που προσφέρονται στα νέα χρώματα White και Zephyr, το δερμάτινο τιμόνι με δερμάτινη ακόμα και την επένδυση για τον αερόσακο, τα ανάγλυφα ένθετα τεχνοτροπίας «Clous de Paris» που συναντάμε στην υψηλή ωρολογοποιία και είναι χαρακτηριστικά στα μοντέλα της DS Automobiles, χωρίς να ξεχνάμε την αισθητική που παραπέμπει σε λουρί ρολογιού της επένδυσης που προσφέρεται για πρώτη φορά σε Pearl Grey.

Το εσωτερικό της έκδοσης PERFORMANCE LINE, διαθέτει πιο βαθύ μαύρο χρώμα με το ύφασμα μικροϊνών Alcantara® σε όλη την καμπίνα και χρυσές πινελιές που τονίζουν τη δυναμική εμφάνιση.

ΟΙ ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ NAPPA ΤΗΣ DS AUTOMOBILES

Εμπνευσμένη από το μεταλλικό βραχιόλι ενός πολυτελούς ρολογιού, που είναι κατασκευασμένο από πολλά μικρότερα μέρη ενωμένα μεταξύ τους, η ομάδα της DS Automobiles δημιούργησε την έδρα του καθίσματος ενιαία με την πλάτη, από ένα μόνο κομμάτι δέρμα και χωρίς ραφές, για να τονίσει την αίσθηση της απίστευτης άνεσης. Τα καθίσματα έχουν περισσότερο αφρό υψηλής πυκνότητας σε σύγκριση με ένα τυπικό κάθισμα. Η άνεση είναι σημαντικά καλύτερη και διατηρείται έτσι για περισσότερα χρόνια, χάρη στο πιο πυκνό υλικό που έχουν κάτω από την ποιοτική επένδυση. Οι λειτουργίες μασάζ, θέρμανσης και ψύξης, έρχονται συμπληρωματικά να ολοκληρώσουν την άνεση που προσφέρει στον κάθε επιβάτη το κάθισμα.

«Το νέο DS 7 ενσαρκώνει το όραμά μας για την “Τέχνη του Tαξιδιού” (Art du Voayage) με το αξεπέραστο γαλλικό στυλ. Πέρα από τα βασικά στοιχεία της κατηγορίας, εισάγουμε ορισμένα πραγματικά μοναδικά χαρακτηριστικά που κάνουν το μοντέλο να ξεχωρίζει, ειδικά στους εσωτερικούς χώρους και στην επιλογή των υλικών που βρίσκει κανείς εκεί. Η αμιγώς αυτοκινητιστική τεχνογνωσία μας, με ένα πλαίσιο που είναι τόσο στιβαρό, όσο και ελαφρύ και κινητήρες που είναι εξαιρετικά ισχυροί και αποδοτικοί. Ο συνδυασμός αυτός είναι που στην πραγματικότητα ζωντανεύει την άνεση και τον δυναμισμό που απαιτεί η DS Automobiles στα μοντέλα της».

Agnes Tesson Faget, Product Director

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΘΕΡΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ

Η multi-energy μάρκα με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια και με τίτλους στο Πρωτάθλημα της Formula E, η DS Automobiles, επέλεξε να προσφέρει το νέο DS 7 με διάφορα είδη κινητήριων μονάδων, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης γκάμας που αποτελείται από τρία plug-in υβριδικά σύνολα, με 225, 300 και 360 ίππους.

Το νέο DS 7 ETENSE 225 διαθέτει κινητήρα βενζίνης PureTech 180 και ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων που τοποθετούνται στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, με μετάδοση της κίνησης στους δύο τροχούς.

Το νέο DS 7 ETENSE 4x4 300 και το νέο DS 7 ETENSE 4x4 360 παρουσιάζονται ως οι τετρακίνητες προτάσεις της εταιρείας, με κινητήρα PureTech 200 καθώς και ηλεκτρικούς κινητήρες 110 και 112 ίππων σε κάθε άξονα. Το μοντέλο 360 έχει δεχτεί την ειδική «φροντίδα» της DS PERFORMANCE.

Μια νέα μπαταρία 14,2 kWh προσφέρει έως και 81 χιλιόμετρα αυτονομίας με μηδενικές εκπομπές ρύπων στον αστικό κύκλο WLTP, ενώ στο μικρό κύκλο και πάλι η αυτονομία είναι κορυφαία, καθώς φτάνει τα 65 χιλιόμετρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ο χρόνος φόρτισης είναι περίπου δύο ώρες σε Wallbox 7,4 kW.

Ο κινητήρας 130 BlueHDi εξακολουθεί να είναι διαθέσιμος στη γκάμα του μοντέλου.

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ DS 7 E-TENSE

Το σύστημα infotainment είναι μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές για το νέο DS 7 με την ενσωμάτωση του DS IRIS SYSTEM. Αυτή η νέα λύση, εισάγει μια ολοκληρωτικά ανανεωμένη διεπαφή που είναι πλήρως διαμορφώσιμη, διαδραστική με απρόσκοπτη λειτουργία και υποστηρίζεται από αναγνώριση φωνής. Η επανασχεδιασμένη οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας 12″ διαθέτει ένα μενού που αποτελείται από widget για πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της με μία μόνο κίνηση: για έλεγχο στη συνδεδεμένη πλοήγηση, στον εξαερισμό, στις ψηφιακές πηγές ήχου και στις πληροφορίες ταξιδιού. Αυτή η μεγάλη οθόνη που είναι πολύ άνετη στη χρήση, επιτρέπει επίσης την προβολή εικόνας από τις νέες ψηφιακές κάμερες υψηλής ανάλυσης εμπρός και πίσω, ενώ δίνει και πρόσβαση στη λειτουργία Android Auto, CarPlay μέσω wi-fi.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το νέο DS 7 προσφέρει μονδαικές τεχνολογίες στην κατηγορία για περισσότερη άνεση στους επιβάτες, αλλά και στον οδηγό, με το DS ACTIVE SCAN SUSPENSION και το DS NIGHT VISION.

Το DS ACTIVE SCAN SUSPENSION είναι ένα σύστημα που ρυθμίζει την απόσβεση ανάλογα με τα δεδομένα που παίρνει η κεντρική μονάδα ελέγχου από την κάμερα που βρίσκεται μπροστά και «σκανάρει» το δρόμο για κακοτεχνίες. Η τεχνολογία αυτή είναι μοναδική στην κατηγορία, καθώς ρυθμίζει τη σκληρότητα της ανάρτησης σε κάθε τροχό ξεχωριστά, ανάλογα με τις ατέλειες στο οδόστρωμα.

Με το DS NIGHT VISION, μια κάμερα υπερύθρων σαρώνει το οδόστρωμα και τις άκρες του για να ανιχνεύσει ποδηλάτες, πεζούς και ζώα σε αποστάσεις έως και 100 μέτρων. Ο οδηγός λαμβάνει τις πληροφορίες στη νέα ψηφιακή οθόνη υψηλής ανάλυσης που έχει το ρόλο του πίνακα των οργάνων και υπάρχουν ειδικές προειδοποιήσεις για κάθε περίπτωση επικίνδυνης κατάστασης.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, το νέο DS 7 E-TENSE κατασκευάζεται στο Mulhouse (Γαλλία) για όλες τις αγορές, εκτός Κίνας (για την Κινέζικη αγορά, το μοντέλο συναρμολογείται στο Shenzen). Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να δώσουν το παρόν στα DS STORES, στα μέσα του 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.