Ένα από τα πλέον επιτυχημένα ηλεκτρικά μοντέλα της Ford για το 2020, το Ford Kuga PHEV, παύει να διατίθεται προσωρινά στην Ευρώπη και η εταιρεία ετοιμάζει μαζική ανάκληση. Ο λόγος είναι ο κίνδυνος υπερθέρμανσης της μπαταρίας και πρόκλησης φωτιάς.

Το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται σε όλα τα Kuga PHEV που παρήχθησαν μέχρι τις 26 Ιουνίου 2020, σύμφωνα με το Autocar. Δε φαίνεται να αφορά άλλα μοντέλα της Ford, αλλά ούτε τα Kuga που παρήχθησαν μετά τον Ιούνιο.

Η εταιρεία συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες των Kuga PHEV να μην επαναφορτίζουν το όχημά τους μέχρι νεοτέρας και συνολικά 27.000 οχήματα παγκοσμίως επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα. Από την ελληνική αντιπροσωπεία δεν υπάρχει ακόμα κάποια σχετική ενημέρωση/ανακοίνωση, όμως τα παραπάνω αφορούν όλη την Ευρώπη. 

Να σημειωθεί πως το Ford Kuga PHEV αποτελούσε περίπου το 50% των πωλήσεων Kuga για το 2020 μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει οτι η Ford έχει ένα λόγο παραπάνω να δουλεύει πυρετωδώς για τη διόρθωση του προβλήματος.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για προβληματική τοποθέτηση του 12V converter στο όχημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στη μπαταρία εν καιρώ.

Πηγή: CarThrottle

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.