Αρχική Events Πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρικών πατινιών ξεκινά ο “Δημόκριτος”

Πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρικών πατινιών ξεκινά ο “Δημόκριτος”

δημοκριτος ηλεκτρικα πατινια evedima πανεπιστημιο αιγαιου πιλοτικο προγραμμα ερευνα enirisst

Ο κόμβος ψηφιακής καινοτομίας ahedd του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος” σε συνεργασία με την Εθνική Ερευνητική Υποδομή στη Ναυτιλία, τις Μεταφορές και τα Logistics EN.I.R.I.S.S.T+, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την εταιρεία παροχής υπηρεσιών κινητικότητας Evedima Greece, παρουσίασαν σήμερα στην Αθήνα το πιλοτικό πρόγραμμα χρήσης κοινόχρηστων, διαμοιραζόμενων ηλεκτρικών πατινιών στο campus του Δημόκριτου.

Στόχος του προγράμματος είναι η συλλογή δεδομένων από την χρήση των πατινιών από το προσωπικό του Δημόκριτου, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για τις ανάγκες και τις συνήθειες των χρηστών, τις δυνατότητες και την οδική συμπεριφορά/ασφάλεια των ηλεκτρικών πατινιών αλλά και η μειώση χρήσης των Ι.Χ. για μετακινήσεις εντός του campus των 600.000 τ.μ..

Την παρουσίαση του προγράμματος στους παρευρισκόμενους πραγματοποίησαν η Δρ.Αμαλία Πολυδωροπούλου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επιστημονική Υπεύθυνη της EN.I.R.I.S.S.T και της EN.I.R.I.S.S.T+ και η κα.Παναγιώτα Μαυρογενίδου, Πολιτικός Μηχανικός και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, οι άνθρωποι της Evedima πραγματοποίησαν επίδειξη των ηλεκτρικών πατινιών και του τρόπου λειτουργίας και χρήσης τους στους παρευρισκόμενους, πριν αυτά τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία του campus του Δημόκριτου.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει μέσα στον Νοέμβριο με χρήση 6 ηλεκτρικών πατινιών, τα οποία παρείχε η Evedima Greece, για τους σκοπούς του προγράμματος. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, εκτός από τα οχήματα, η Evedima θα παρέχει επίσης υπηρεσίες φόρτισης και συντήρησης του στόλου, αλλά και παροχή δεδομένων και στατιστικών χρήσης, τα οποία θα συλλέγει μέσω της πλατφόρμας διαχείρισής της.

Τα πατίνια θα μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε ενδιαφερόμενος, δηλώνοντας συμμετοχή στο πρόγραμμα και συμπληρώνοντας ένα αρχικό ερωτηματολόγιο, ενώ η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 2 εβδομάδες, με δυνατότητα χρονικής επέκτασης. Με το πέρας της περιόδου αυτής, οι χρήστες θα παρέχουν feedback μέσω ερωτηματολογίου, ενώ σε βάθος 6-12 μηνών θα ερωτηθούν εκ νέου για το αν η εμπειρία οδήγησε σε κάποια μονιμότερη αλλαγή στις συνήθειες μετακίνησής τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.