Αρχική Micromobility Πλήκτρο SOS σε ηλεκτρικά πατίνια από Tier και Flare

Πλήκτρο SOS σε ηλεκτρικά πατίνια από Tier και Flare

tier ηλεκτρικά πατίνια αλκοτέστ UK SOS flare

Όσο η μικροκινητικότητα επεκτείνεται παγκοσμίως, τα μέσα που αποτελούν τον “πυρήνα” της γίνονται όλο και πιο “έξυπνα”. Αφ’ενός μπορούν να αποτελέσουν μέρος του συνδετικού ιστού μιας έξυπνης πόλης, αφ’ετέρου μπορούν να προσφέρουν δυνατότητες και βοηθήματα στον χρήστη τους, που ποτέ άλλοτε δεν είχαμε φανταστεί. Ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, λοιπόν, έρχεται στα πατίνια της γερμανικής Tier.

Πρόκειται για μια λειτουργία “SOS” που θα προσφέρει σε συνεργασία με το Flare app. Ήδη οι δύο εταιρείες προσφέρουν δυνατότητα αυτόματης αποστολής SOS σε περίπτωση που ανιχνευθεί ατύχημα ή πτώση του χρήστη, για οποιονδήποτε λόγο. Το SOS αποστέλλεται στις προεπιλεγμένες επαφές του χρήστη. Ανάλογα χαρακτηριστικά βλέπουμε σε κάθε είδους smart συσκευή πλέον, από smartphones και smartwatches, έως και έξυπνα κράνη, όπως αυτά της Livall που κατά καιρούς σας παρουσιάζουμε μέσω των reviews μας.

SOS προς πάσα κατεύθυνση

Tier και Flare αυτή τη φορά θα δοκιμάσουν κάτι περισσότερο από αυτό. Το νέο χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες της Tier, σε Λονδίνο και Υόρκη (UK). Ουσιαστικά πρόκειται για μια λειτουργία SOS που όμως ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει κατά βούληση. Αφορά περιπτώσεις που ο χρήστης μπορεί να νιώσει οτι απειλείται ενώ χρησιμοποιεί το πατίνι/ποδήλατο, για παράδειγμα αν κάποιος τον ακολουθεί, τον καταδιώκει ή επιχειρεί να τον βλάψει. Με το πάτημα ενός πλήκτρου ή με μια φωνητική εντολή, το live στίγμα GPS του χρήστη αποστέλλεται αμέσως σε όλους τους χρήστες του Flare app σε κοντινή απόσταση (θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με… φωτοβολίδα – flare). Όπως και σε 5 προεπιλεγμένες επαφές του χρήστη. Έτσι, αφ’ενός μπορεί κάποιος να συντρέξει για βοήθεια, αφ’ετέρου θα είναι γνωστή η θέση του χρήστη (ή, έστω, του κινητού του).

Η συνεργασία Tier-Flare έρχεται μετά την αντίστοιχη της Tier με τον κοινωνικό οργανισμό Safe & the City. Η έρευνα που πραγματοποίησαν έδειξε οτι μόνο 1 στις 5 γυναίκες στο UK νιώθουν ασφαλείς στο δρόμο το βράδυ. Ηλεκτρικά πατίνια και e-bikes συνήθως δεν ξεπερνούν τα 20-25 Km/h, οπότε δεν είναι αδύνατον για τον επίδοξο δράστη να τα προλάβει, πεζή ή με άλλο όχημα. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν οτι το βράδυ ανησυχούν μήπως ακολουθούνται ή παρενοχληθούν σεξουαλικά. Ανησυχίες που υπερτερούν αυτών της οδικής συμπεριφοράς άλλων χρηστών απέναντι στα πατίνια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η πλατφόρμα θα επιτρέπει και τη χρήση του GroupSafe χαρακτηριστικού. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται το στίγμα τους σε πραγματικό χρόνο με φίλους/οικογένεια. Έτσι, θα μεταβαίνουν από το σημείο Α στο Β με μεγαλύτερη ασφάλεια και “peace of mind”. Επιπλέον, η εφαρμογή θα τους επιτρέπει να ενημερώνονται και να ενημερώνουν για κινδύνους στο δρόμο, όπως μια μεγάλη λακκούβα ή παγετό/ολισθηρό οδόστρωμα.

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης: 

Σκούτερ, ποδήλατο ή πατίνι; Ποια… μικροκινητικότητα προτιμούν οι χρήστες;

Πηγή: TrafficTechnologyToday

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.