Η πολυαναμενόμενη επιδότηση για ηλεκτρικό ποδήλατο που είχε ανακοινωθεί τον Ιούνιο από την κυβέρνηση, ουσιαστικά είναι σε ισχύ και αρκετοί είναι αυτοί που ήδη προσπαθούν να βρουν το μοντέλο που τους ταιριάζει, σύμφωνα με τις ανάγκες μετακίνησής τους αλλά και… την τσέπη τους.

Η πλατφόρμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, είναι ήδη online. Έστω, σε “beta” μορφή, ενώ επισήμως θα ανοίξει στις 24 Αυγούστου. Ωστόσο, επειδή δε ξέρουμε πόσα ποδήλατα θα επιδοτηθούν τελικά και πόσο μεγάλη θα είναι η ζήτηση, καλό είναι να είστε “έτοιμοι”!

Για το λόγο αυτό ετοιμάσαμε το παρακάτω video για εσάς! Σε αυτό δείχνουμε και εξηγούμε τη διαδικασία εγγραφής στην πλατφόρμα και υποβολής της αίτησης για τα φυσικά πρόσωπα που θέλουν να αγοράσουν ηλεκτρικό ποδήλατο.

Προσοχή! Όπως αναφέρουμε και στο βίντεο και έχουμε επιβεβαιώσει μέσω του Υπουργείου, η επιδότηση αφορά τη Λιανική Τιμή Προ Φόρων (ΛΤΠΦ) του ποδηλάτου. Αυτό σημαίνει πρακτικά το εξής:

Τελική τιμή ποδηλάτου στο κατάστημα, έστω €1.000

Τιμή προ ΦΠΑ: €806,45

Επιδότηση 40% επί της τιμής προ ΦΠΑ: 40% x 806,45 = €322,58

Άρα, για ένα ποδήλατο με τελική τιμή στο κατάστημα €1.000, η επιδότηση που θα σας επιστραφεί μετά την αγορά είναι €322,58 και θα έχετε πληρώσει εν τέλει €1.000 – €322,58 = €677,42

Η πλατφόρμα βρίσκεται στο kinoumeilektrika.ypen.gr και μπορείτε να την επισκεφθείτε ήδη. Τονίζουμε πως κάθε φυσικό πρόσωπο δικαιούται μόνο ΜΙΑ (1) αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου. Οπότε κάντε την έρευνα αγοράς σας σωστά πριν καταλήξετε!

Επίσης, επειδή αρκετοί μας στέλνετε μηνύματα, υπενθυμίζουμε πως τα ηλεκτρικά πατίνια ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα επιδότησης Κινούμαι Ηλεκτρικά.

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για το ποια μοντέλα ηλεκτρικών ποδηλάτων μπορούν να επιδοτηθούν.

Εδώ θα βρείτε την Υπεύθυνη Δήλωση για αγοραστή και πωλητή, που απαιτείται για την επιδότηση για ηλεκτρικό ποδήλατο.

Τα υπόλοιπα θα τα βρείτε στο παραπάνω video!

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Review: Κράνος με φλας (Livall BH60SE)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.