Σε… πείσμα των καιρών και παρά το ιδιαίτερα προσεγμένο θεσμικό πλαίσιο για τα τροχοφόρα στο Ηνωμένο Βασίλειο (UK), η κυβέρνησή δεν έχει καταφέρει να εντάξει τα ελαφρά ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς σε αυτό, πέραν των “παραδοσιακών” ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Με τους χρήστες λοιπών ηλεκτρικών μέσων να αυξάνονται, όμως, ιδιαίτερα στη μητρόπολη του Λονδίνου, οι αρμόδιες αρχές επιδίδονται σε κανονικό “σαφάρι”, έχοντας απαγορεύσει πλήρως τη χρήση e-scooters σε κάθε δημόσιο δρόμο. Η απαγόρευση είναι μεν προσωρινή, έως ότου δημιουργηθεί το σχετικό νομικό πλαίσιο, όμως αυτό θα διαρκέσει αρκετούς μήνες, όπως όλα δείχνουν. Και ορισμένοι χρήστες e-scooters δε δέχονται να μη χρησιμοποιούν το αγαπημένο τους δίτροχο, έτσι ρισκάρουν το να έρθουν αντιμέτωποι με την αστυνομία.

Ακόμη ένας, λοιπόν, προστέθηκε στους δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες παραβάτες που δέχθηκαν πρόστιμο και πόντους στο δίπλωμά τους (δείτε φωτογραφίες παρακάτω), τα οποία ανέρχονται σε 300 λίρες και 6 penalty points, αντίστοιχα. Και αν το ποσό δεν είναι απαγορευτικό, σίγουρα οι 6 πόντοι είναι αποτρεπτικοί για τους “θαρραλέους”, αφού το όριο είναι οι 12 πόντοι στο Ην.Βασίλειο.

Για να είμαστε δίκαιοι, πάντως, η παράβαση αφορά τη μη ύπαρξη ενεργής ασφάλισης αστικής ευθύνης για τα μικρά ηλεκτροκίνητα οχήματα και οι περισσότεροι αποδέκτες ποινών κυκλοφορούσαν χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό ή/και πάνω σε πεζοδρόμια, με μεγάλες ταχύτητες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, οι αρχές κάνουν απλές συστάσεις. Οι χρήστες της χώρας προσπαθούν να πιέσουν την κυβέρνηση, μέσω συγκέντρωσης υπογραφών, να επισπεύσει τις διαδικασίες για τη νομιμοποίηση των εν λόγω μέσων μετακίνησης.

Πηγή εικόνων: Electric Scooters UK Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.