Οι φυσικές καταστροφές στην Ιαπωνία είναι σχετικά συχνές και τα προβλήματα που προκαλούν, μεγάλα. Ωστόσο, είναι μια από τις καλύτερα προετοιμασμένες χώρες για τέτοιες καταστάσεις, έχει αντισεισμικές κατασκευές, συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, υπηρεσίες ταχείας απόκρισης και οι κάτοικοι έχουν επίγνωση των κινδύνων. Nissan Leaf

Η Nissan μόλις εντάχθηκε σε ένα από αυτά τα προγράμματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Η εταιρεία θα προσφέρει τα EVs της στην πόλη Kotohira, ως πηγές ενέργειας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η πρώτη συνεργασία του είδους της παγκοσμίως, αναγνωρίζει τα Nissan Leaf ως “μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας”. Ως εκ τούτου, όταν παραστεί ανάγκη, τα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε κέντρα εκκένωσης και άλλες ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις. Η Nissan θέλει να επεκτείνει αυτήν τη δράση και σε άλλες πόλεις της Ιαπωνίας.

Τα παραπάνω αποτελούν μια αποδοτική χρήση των δυνατοτήτων ενός EV. Πολλές εταιρείες προσφέρουν τη δυνατότητα V2L (Vehicle-to-Load) που επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν ηλεκτρικές συσκευές στο EV τους και να τις τροφοδοτούν. Ωστόσο, η πλειοψηφία του κοινού δεν γνωρίζει καν αυτή τη δυνατότητα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Γιάννης Τσομπάνογλου

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Πιλοτικό έργο V2G (Vehicle 2 Grid) από τη Nissan στη Γερμανία

Πηγή: ArenaEV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.