Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Newsletter
    • Αγγελίες
    • Σταθμοί Φόρτισης
    • Ποδηλατόδρομοι
    • Σχετικά με εμάς
    • Επικοινωνία
    Facebook Instagram YouTube
    GetElectricGetElectric
    • REVIEWS-TESTS
      • Accessories
      • e-bikes
      • e-cars
      • e-motorcycles
      • e-scooters
      • How-To
      • Φορτιστές
    • MICROMOBILITY
      • Ηλεκτρικά πατίνια
      • Ηλεκτρικά ποδήλατα
    • EVs
      • e-Cars
      • e-Motorcycles
      • e-Motorsport
      • eVTOL – Drones
      • Υδρογονοκίνηση
    • ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ-ΦΟΡΤΙΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • EVENTS
    • Newsletter
    • Αγγελίες
    • Σταθμοί Φόρτισης
    • Ποδηλατόδρομοι
    • Σχετικά με εμάς
    • Επικοινωνία
    GetElectricGetElectric
    Home»EVs»Τα plug-in μοντέλα DS θα μπαίνουν αυτόματα σε “EV mode” εντός ζωνών χαμηλών εκπομπών ρύπων
    EVs

    Τα plug-in μοντέλα DS θα μπαίνουν αυτόματα σε “EV mode” εντός ζωνών χαμηλών εκπομπών ρύπων

    Δημήτρης Σκιάννης19 Απριλίου 20242 Mins Read
    Share Facebook Twitter Email
    Follow Us
    Google News Facebook Instagram YouTube
    Το GetElectric.gr είναι στο Google News!
    Ακολουθήστε το GetElectric.gr και ενημερωθείτε καθημερινά για τα νέα γύρω από την ηλεκτροκίνηση, το mobility και την μικροκινητικότητα!
    Add as preferred source on Google

    Την ενεργοποίηση λειτουργίας geofencing σε μοντέλα της DS ανακοίνωσε σήμερα ο Όμιλος Stellantis, ώστε τα υβριδικά μοντέλα της να “μπαίνουν” αυτόματα σε EV mode (αν η μπαταρία το επιτρέπει) σε ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων εντός πόλεων.

    Πιο συγκεκριμένα, στα plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης E-TENSE των DS 4, DS 7 και DS 9, τα οποία αντιπροσωπεύουν αντίστοιχα σχεδόν το 40%, το 60% και το 90% των πωλήσεων κάθε μοντέλου στην Ευρώπη (στοιχεία 2023), το geofencing επιτρέπει τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους προκειμένου να μειωθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις μιας διαδρομής.

    Πλησιάζοντας σε μια ζώνη χαμηλών εκπομπών (LEZ), ο οδηγός προειδοποιείται και κατά την είσοδο στην καθορισμένη περιοχή, επιλέγεται αυτόματα η λειτουργία Electric, εάν υπάρχει επαρκής ενέργεια στην μπαταρία. Στο χάρτη του συστήματος Connected Navigation, η ζώνη χαμηλών εκπομπών ρύπων επισημαίνεται με πράσινο χρώμα και με ένα εικονίδιο.

    Δώδεκα “LEZs” ισχύουν σήμερα σε όλη τη Γαλλία: στο Παρίσι, την Αιξ-Μασσαλία, τη Λυών, την Τουλούζη, τη Νίκαια, το Μονπελιέ, τη Ρεμς, το Σεντ-Ετιέν, τη Γκρενόμπλ, το Κλερμόν-Φεράν και τη Ρουέν. Περίπου 30 άλλες πόλεις σχεδιάζουν να ενταχθούν στον κατάλογο αυτό. Στην Ευρώπη, 12 χώρες έχουν παρόμοιους περιορισμούς.

    Η λειτουργία Active Geofencing είναι διαθέσιμη στα DS 4 E-TENSE, DS 7 E-TENSE και DS 9 E-TENSE που είναι εξοπλισμένα με DS IRIS SYSTEM. Μια παθητική λειτουργία έχει επίσης συμπεριληφθεί σε μονάδες με 100% ηλεκτρική, βενζινοκίνητη, πετρελαιοκίνητη και υβριδική ισχύ για να προειδοποιεί τους οδηγούς για τις ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων, με προτεινόμενη εναλλακτική διαδρομή.

    Η υπηρεσία Geofencing βασίζεται στην ενημέρωση Connected Navigation, που περιλαμβάνεται στο πακέτο Connect Plus. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία ChatGPT που περιλαμβάνεται στη φωνητική αναγνώριση IRIS, το τηλεχειριστήριο και το τηλεχειριστήριο E-Remote, το Connected Alarm, το Send2Nav, καθώς και το EV Trip Planner και το e-Routes (ανάλογα με το μοντέλο). Αυτό το πακέτο είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα της DS Automobiles για τρία χρόνια.

    Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

    Δείτε επίσης:

    “Έσπασε τα κοντέρ” η επιδότηση leasing EV στη Γαλλία

    Πηγή: Stellantis

    geofencing LEZ phev plug-in stellantis ΔΣ ζωνες χαμηλων εκπομπων ηλεκτρικα
    Δημήτρης Σκιάννης

      Λάτρης της τεχνολογίας και της αυτοκίνησης από μικρή ηλικία, αρθρογραφώ σε tech media από το...μακρινό, πλέον, 2006. Το concept της ηλεκτροκίνησης με συνεπήρε από τη στιγμή που ανέβηκα για πρώτη φορά σε ηλεκτρικό πατίνι και μπήκα στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κατά βάθος, όμως, θα είμαι πάντα λίγο "petrolhead"...

      ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

      Παρουσιάστηκε επίσημα στην Ελλάδα το Changan Deepal S05 PHEV

      8 Ιουλίου 2026

      Πάνω από 2.000 ηλεκτρικά μοτοποδήλατα (e-mopeds) στο πρώτο εξάμηνο στην Ελλάδα

      8 Ιουλίου 2026
      Add A Comment
      Leave A Reply Cancel Reply

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

      Εγγραφείτε στο newsletter
      * indicates required

      GetElectric
      Facebook Instagram YouTube
      © 2026 Getelectric.gr

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.