Όπως δήλωσε ο CEO της TeslaElon Musk, ο κατασκευαστής θα μπορέσει να φέρει στην αγορά ένα αυτοκίνητο χωρίς …τιμόνι, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Πρόκειται για μία μεγάλη αλλαγή στη στρατηγική της Tesla στο κομμάτι των self-driving cars, με την ανακοίνωση να πραγματοποιείται στο πλαίσιο του “Autonomy Day” για επενδυτές που είχε διοργανώσει η εταιρεία. Παρουσιάστηκε, μάλιστα, και φωτογραφία από το πιθανό design μίας τέτοιας πρότασης.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των self-driving συστημάτων, η Tesla έχει “υιοθετήσει” την προσέγγιση της παράδοσης οχημάτων τα οποία οι κάτοχοί τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως κανονικά αυτοκίνητα, αλλά διαθέτουν το hardware που απαιτείται για να αποτελέσουν μία full self-driving λύση με μελλοντικά software updates.

Η εταιρεία έχει στους στόχους της μέσα στην επόμενη χρονιά να δημιουργήσει ένα δίκτυο από αυτόνομα Robotaxis, που φιλοδοξεί να αλλάξει τους τρόπους μετακίνησης.

Ο Elon Musk πιστεύει ότι θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος και, μόλις οι νομοθέτες είναι έτοιμοι και ο κόσμος το ίδιο, απλά θα …βγάλουν το τιμόνι από τα αυτοκίνητά τους. Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον μία τέτοια προσέγγιση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.