Ρωτήστε οποιονδήποτε άνθρωπο στον δρόμο τι του έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεται τη Volvo Cars και πολλοί θα απαντήσουν: ασφάλεια. Είναι αυτό για το οποίο είμαστε περήφανοι να μας γνωρίζουν, είναι αυτό πάνω στο οποίο έχουμε δομήσει τη μάρκα μας.

Για εμάς, η ασφάλεια δεν είναι μία άσκηση marketing ή ακόμη ένα εμπόδιο σχετικό με κανονισμούς που πρέπει να υπερβούμε. Είναι κάτι που βρίσκεται στον πυρήνα του σκοπού της εταιρείας μας.

Όπως το θέτει ο Διευθύνων Σύμβουλός μας, Jim Rowan (Τζιμ Ρόουαν), σε μία νέα ομιλία που μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ, έχουμε παρουσία για σχεδόν 100 χρόνια ως ηγέτης στην ασφάλεια των αυτοκινήτων, θέτοντας νέα πρότυπα και επινοώντας νέες τεχνολογίες που έχουν σώσει πολλές ζωές.

Στο επερχόμενο Volvo EX90, την αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα των SUV μας που θα αποκαλυφθεί στις 9 Νοεμβρίου, αυτή η κληρονομιά συνεχίζεται. Η ασφάλεια που παρέχεται στον βασικό εξοπλισμό του EX90 θα είναι αυξημένη σε σχέση με κάθε προηγούμενο αυτοκίνητο Volvo. Έτσι πρέπει να είναι, καθώς μόνο η καινοτομία μπορεί να μας ωθήσει μπροστά και να κάνει τα πράγματα καλύτερα.

Θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε μέχρι τα αυτοκίνητα να μην εμπλέκονται πλέον σε σύγκρουση, μέχρι να απαλλαγούμε 100% από τον άνθρακα ως εταιρεία. Όλα αυτά, για να πρ.οστατέψουμε περισσότερες ζωές, όπως προβλέπεται από τον σκοπό μας. Το EX90 είναι η αρχή μιας νέας εποχής για τη Volvo Cars, που οδηγεί προς το μέλλον την κληρονομιά μας στην ασφάλεια, την ποιότητα και την καινοτομία.

Κατανοώντας την ανθρώπινη εμπειρία

Τι μπορείτε λοιπόν να περιμένετε από το νέο μας Volvo EX90; Είναι ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για να κατανοεί τόσο εσάς όσο και τον χώρο που το περιβάλλει, ώστε να βοηθά να παραμείνετε ασφαλείς εσείς, οι αγαπημένοι σας και οι άλλοι χρήστες του δρόμου. Επιπλέον, μπορεί να γίνεται πιο έξυπνο και πιο ασφαλές με την πάροδο του χρόνου, καθώς μαθαίνει από τα νέα δεδομένα και δέχεται αναβαθμίσεις.

Η τελευταία τεχνολογία ασφαλείας που έχουμε αναπτύξει βασίζεται στην κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, όπως προκύπτει παγίως από δεκαετίες έρευνας στην ασφάλεια, δικής μας και άλλων. Καθένας από μας είναι πιθανό να βιώσει ή να επηρεαστεί από τουλάχιστον μία σύγκρουση με αυτοκίνητο στη διάρκεια της ζωής του.

Δεν πρόκειται για κριτική: γνωρίζουμε ότι τον περισσότερο χρόνο είστε εξαιρετικοί οδηγοί, σε εγρήγορση και έτοιμοι να δράσετε όταν χρειάζεται. Όμως όλοι είμαστε άνθρωποι και αυτό σημαίνει ότι βιώνουμε συναισθήματα.

Γνωρίζουμε ότι η απόσπαση προσοχής και η κούραση είναι δεδομένα της ζωής, και ταξιδεύουν μαζί μας. Γνωρίζουμε ότι μπορεί να μην είστε πάντοτε στα καλύτερά σας για τον οποιονδήποτε λόγο. Και στην κίνηση, το να συμβεί κάτι αδιανόητο είναι θέμα μόλις λίγων δευτερολέπτων.

Για αυτό, στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να είστε ένας καλύτερος οδηγός και να μειωθεί ο κίνδυνος να συμβεί μία σύγκρουση. Το Volvo EX90 έρχεται με μία αόρατη ασπίδα ασφαλείας που περιλαμβάνει την πιο πρόσφατη τεχνολογία μας στους αισθητήρες, η οποία επιτρέπει στο αυτοκίνητο να καταλαβαίνει αυτό που νιώθετε και τον κόσμο γύρω σας.

Ακούραστοι αισθητήρες

Αρχίζουμε με το εξωτερικό. Προηγμένοι αισθητήρες, όπως κάμερες, ραντάρ και LiDAR, που υποστηρίζονται από πλατφόρμα κεντρικού υπολογιστή και λογισμικό, συνεργάζονται και δημιουργούν σε πραγματικό χρόνο μία άποψη 360 μοιρών για τον κόσμο.

Οι αισθητήρες μας δεν κουράζονται ούτε αποσπάται η προσοχή τους. Σχεδιάστηκαν για να ανταποκρίνονται και να αντιδρούν όταν εσείς καθυστερείτε έστω και για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου. Το LiDAR μας αισθάνεται τον δρόμο μπροστά σας, ημέρα ή νύχτα, και σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου. Μπορεί να δει μικρά αντικείμενα εκατοντάδες μέτρα μακριά, δημιουργώντας περισσότερο χρόνο για πληροφόρηση, δράση και αποφυγή.

Και καθώς τα αυτοκίνητά μας βγαίνουν στους δρόμους και μαθαίνουμε από τα δεδομένα που παράγουν, η έρευνά μας υποδεικνύει ότι το λογισμικό και οι αισθητήρες μας μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση έως και 20% των ατυχημάτων που έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.

Με τον ίδιο τρόπο, εκτιμούμε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε συνολικά την αποφυγή σύγκρουσης έως και 9%, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφέρει εκατομμύρια ατυχήματα λιγότερα με την πάροδο του χρόνου. Αυτό θα ήταν ένα μεγάλο βήμα για την ασφάλεια και για την ανθρωπότητα.

Ένας άγρυπνος φύλακας

Στο εσωτερικό, η αόρατη ασπίδα ασφαλείας μας επίσης προσέχει για εσάς. Ειδικοί αισθητήρες και κάμερες, τροφοδοτούμενοι από τους αλγορίθμους εξελιγμένους από τη Volvo, μπορούν να αναγνωρίζουν και να μετρούν το επίπεδο συγκέντρωσης του βλέμματος. Η τεχνολογία επιτρέπει στο EX90 να βλέπει πότε είστε αφηρημένος, κουρασμένος ή με άλλο τρόπο απρόσεκτος, περισσότερο από όσο ήταν δυνατόν σε ένα αυτοκίνητο Volvo μέχρι σήμερα.

Θα σας προειδοποιεί, αρχικά μέσω απαλής δόνησης και στη συνέχεια πιο επίμονα εφόσον χρειάζεται. Σε περίπτωση που συμβεί το αδιανόητο, και αποκοιμηθείτε ή αρρωστήσετε ενώ οδηγείτε, το EX90 είναι σχεδιασμένο να σταματά με ασφάλεια και να καλεί σε βοήθεια.

Θα αποκαλύψουμε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα μας αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα τις επόμενες εβδομάδες, πριν από την επίσημη παρουσίαση στις 9 Νοεμβρίου, για αυτό μείνετε συντονισμένοι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.