Ο Horace Luke, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας εταιρείας battery swapping, Gogoro, μόλις ανακοίνωσε την παραίτησή του. Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενων οικονομικών ζημιών για την εταιρεία και ακολουθεί τις κατηγορίες για πιθανή απάτη με επιδοτήσεις στην αγορά της Ταϊβάν.

Η εφημερίδα Taipei Times χαρακτήρισε την ανακοίνωση ως “βόμβα”. Ο Luke είχε χτίσει την Gogoro σε μεγάλο βαθμό από το μηδέν, διατηρώντας παράλληλα σημαντική επιρροή στα σχέδια και τις λειτουργίες της εταιρείας, από τις πιο μικρές λεπτομέρειες μέχρι την κύρια στρατηγτική της.

«Μετά από πολύ σκέψη, πήρα τη δύσκολη απόφαση να αποχωρήσω από το ρόλο μου ως διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Gogoro», αναφέρει ο Luke στην ανακοίνωση. «Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη, αλλά πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την εταιρεία και για μένα να μεταβιβάσουμε την ηγεσία καθώς ξεκινάμε την επόμενη φάση ανάπτυξης. Η εμπιστοσύνη μου στο λαμπρό μέλλον της Gogoro παραμένει ακλόνητη. Θα είμαι πάντα ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της Gogoro και ανυπομονώ να δω την εταιρεία να συνεχίζει να αναπτύσσεται και να πετυχαίνει από μια νέα οπτική γωνία».

yamaha emf ηλεκτρικό σκούτερ gogoro (1)

Ούτε ο Luke, ούτε η Gogoro δεν ανέφεραν τον λόγο της αποχώρησης του πρώτου.

Το διοικητικό συμβούλιο της Gogoro διόρισε τον Henry Chiang ως προσωρινό CEO. Ο Chiang διετέλεσε γενικός διευθυντής της Gogoro από το 2022 και επικεφαλής της ομάδας GoShare των επιχειρήσεων sharing της εταιρείας από το 2018 έως το 2022.

Το διοικητικό συμβούλιο διόρισε επίσης τον Tamon Tseng ως νέο διευθυντή και πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου. Τα ηλεκτρικά σκούτερ της Gogoro και οι εμβληματικές μπαταρίες με πράσινο και μαύρο χρώμα έχουν γίνει αναγνωρίσιμα σε όλο τον κόσμο, με εκατοντάδες χιλιάδες ανταλλαγές μπαταριών την ημέρα από μια μεγάλη βάση χρηστών, στην Ταϊβάν. Το σύστημα έχει χαρακτηριστεί ως η πρώτη επιτυχημένη λειτουργία battery swapping σε μαζική κλίμακα.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η εταιρεία είδε να διογκώνονται οι οικονομικές ζημίες της. Την περασμένη εβδομάδα άρχισαν επίσης να κυκλοφορούν αναφορές για απάτη, με κατηγορίες ότι η Gogoro έλαβε επιδοτήσεις από την κυβέρνηση της Ταϊβάν που προορίζονταν για εγχώριους κατασκευαστές, ενώ δεν αποκάλυψε ότι ορισμένα από τα εξαρτήματά της παράγονται στην πραγματικότητα στην Κίνα.

Η Gogoro, η μετοχή της οποίας βρίσκεται στο NASDAQ, υπέβαλε έκθεση τύπου 6-K στην SEC μετά την παραίτηση του Luke, αναφέροντας οτι διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες για απάτη.

«Κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών, η εταιρεία εντόπισε ορισμένες παρατυπίες στην αλυσίδα εφοδιασμού, οι οποίες προκάλεσαν την ακούσια ενσωμάτωση ορισμένων εισαγόμενων εξαρτημάτων σε ορισμένα από τα οχήματά της», αναφέρει η κατάθεση. «Η Εταιρεία ανέφερε τις παρατυπίες στην αλυσίδα εφοδιασμού στις τοπικές αρχές και συνεργάζεται πλήρως στις έρευνές τους, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις εσωτερικές της έρευνες».

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Η Yamaha φέρνει battery swapping στην Ευρώπη

Πηγή: Electrek

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.