Είχαμε ακούσει γι΄αυτό, ξέραμε κάποια από τα specs του, αλλά σήμερα όλα “επισημοποιήθηκαν”. Το νέο Tesla Model S Plaid είναι γεγονός και σύμφωνα με την εταιρεία, είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής που έγινε ποτέ.

Ο χαρακτηρισμός αφορά, προφανώς, την επιτάχυνση. Άλλωστε, υπάρχουν δεκάδες μοντέλα παραγωγής που έχουν ξεπεράσει τα 320 Km/h τελικής ταχύτητας, την οποία θα αγγίζει το Plaid. Όσον αφορά την επιτάχυνση, όμως, οι αριθμοί είναι εξωπραγματικοί. Οι 1.020 ηλεκτρικοί ίπποι (1.034 Ps) εκτοξεύουν το Plaid από στάση στα 96 Km/h (0-60 Mi/h) σε 1,99″. Έτσι, ο Elon Musk μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένος που θα “σπάσει” το “φράγμα” των 2″. Για το 0-100 Km/h, βέβαια, θα απαιτούνται μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου περισσότερα, αλλά… έχει σημασία;

Αξίζει να δείτε το παρακάτω γράφημα που δείχνει την καμπύλη ισχύος του Tesla Model S Plaid σε σύγκριση με των παλαιότερων μοντέλων της εταιρείας. Όπως σε κάθε EV, η ισχύς μειώνεται όσο η ταχύτητα ανεβαίνει. Η Tesla αναβάθμισε hardware και software στο Plaid ώστε να αποδίδει σχεδόν 1.000 ίππους από τα 100 μέχρι και τα 320 Km/h! Για να το πετύχει χρειάστηκε αναβάθμιση στο σύστημα ψύξης των ηλεκτρικών αλλά και ηλεκτροκινητήρες με “carbon sleeves”, για πρώτη φορά στην αυτοκινητοβιομηχανία. Χάρη σε αυτά, το Plaid μπορεί επίσης να κάνει επανειλημμένες επιταχύνσεις χωρίς η απόδοσή του να μειώνεται ιδιαίτερα. Κλείνοντας με τις επιδόσεις, τα 0-402m θα έρχονται σε 9,23″, κάτι το εξίσου εντυπωσιακό.

Αυτονομία, εσωτερικό, τιμή

Δείτε επίσης:

Το Tesla Model S Plaid “γράφει” 1.30 στη Laguna Seca (in-car)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.