Σε όσες πόλεις του κόσμου διατίθονται ηλεκτρικά πατίνια προς ενοικίαση, ένα από τα κύρια προβλήματα που προκύπτει είναι η χρήση τους πάνω σε πεζοδρόμια που ενίοτε οδηγεί σε ατυχήματα με πεζούς. Ακόμα και εντός δρόμου ή ποδηλατόδρομου, όμως, η απουσία θορύβου τα καθιστά επικίνδυνα για τους πεζούς που βασίζονται στην ακοή τους για να αντιληφθούν το αν πλησιάζει κάποιο όχημα. Έτι περαιτέρω για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Η παραγωγή τεχνητών ήχων από τα ενοικιαζόμενα πατίνια έχει συζητηθεί στο παρελθόν, αλλά τώρα γίνεται πράξη στο UK. Η γνωστή εταιρεία Voi ξεκινά τις δοκιμές σε τρεις πόλεις: Birmingham, Bristol και Liverpool. Τα πατίνια της θα παράγουν αυτόματα έναν ήχο που θα θυμίζει “μηχανοκίνητο” όχημα. Έτσι, οι πεζοί θα τα αντιλαμβάνονται εγκαίρως. Η εταιρεία δήλωσε επίσης πως θα συνεργαστεί και με το Βασιλικό Εθνικό Ινστιτούτο για τυφλούς.

Ωστόσο, οι ίδιοι οι πεζοί με προβλήματα όρασης, ίσως δεν είναι ικανοποιημένοι με αυτό το μέτρο. Εκπρόσωπος του National Federation of the Blind (NFBUK) δήλωσε πως οι παραγόμενοι ήχοι από τα πατίνια θα είναι “τρομακτικοί” και δεν θα έχουν αποτέλεσμα όσον αφορά την προστασία των τυφλών πεζών. Συνέχισε λέγοντας πως αν ένα άτομο με προβλήματα όρασης ακούσει αυτό τον ήχο, πιθανότατα θα “παγώσει” στη θέση του αλλά δεν θα κάνει στην άκρη.

Ο Δήμαρχος των West Midlands, πάντως, υποδέχθηκε με χαρά την κίνηση της Voi. Η δοκιμαστική περίοδος θα κρατήσει 3 μήνες. Ταυτόχρονα, η Voi θα συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές, την αστυνομία και οργανισμούς που ασχολούνται με ανθρώπους με προβλήματα όρασης, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Γενικότερα, πάντως, αυξάνονται οι διαμαρτυρίες στο Birbingham για την κακή χρήση των ενοικιαζόμενων ηλεκτρικών πατινιών. Αρκετοί, μάλιστα, ζητούν να λήξει οριστικά η ενοικίασή τους. Η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει μια επιχείρηση για την αποτροπή της επικίνδυνης οδήγησης με πατίνια, η οποία θα διαρκέσει 1 μήνα.

Κάπου εδώ, δεν μπορούμε παρά να επαναληφθούμε. Οι ενδείξεις μέχρι στιγμής θέλουν τους ενοικιαστές πατινιών να οδηγούν πιο επικίνδυνα και απρόσεκτα σε σχέση με τους ιδιοκτήτες. Δυστυχώς, τα ιδιόκτητα πατίνια απαγορεύονται στους δρόμους του UK, οδηγώντας σε ένα παράδοξο…

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Με πινακίδες και όριο 20 Km/h τα πατίνια στο Λονδίνο

Πηγή: BBC

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.