Ο τίτλος ίσως προκαλεί σύγχυση, καθώς η Rimac (του ομώνυμου Κροάτη ιδρυτή και CEO της) δεν διαθέτει ηλεκτρικά ποδήλατα. Τμήμα της, όμως, ήταν η Greyp Bikes, η οποία έγινε spin-off πριν λίγα χρόνια. Για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο (ή να σας μπερδέψουμε ακόμα περισσότερο), η Porsche κατέχει το 10% της Greyp από το 2018 και από το 2021 κατέχει και το 25% της Rimac! 

Η Porsche αποφάσισε οτι θέλει τον πλήρη έλεγχο της Greyp και έτσι κινήθηκε για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου σε αυτήν, ενώ οι ιδρυτές της όπως και o Mate Rimac θα διατηρήσουν μια μικρή μειοψηφία. Η εξαγορά θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022. Μάλιστα, το ενδιαφέρον είναι οτι η Porsche αποφάσισε να κινηθεί μετά από πρόταση εξαγοράς της Greyp από τρίτη εταιρεία. Ωστόσο, η Porsche είχε το δικαίωμα να αρνηθεί αυτή την πρόταση και έτσι αποφάσισε να τελειώνει μια και καλή με το ζήτημα.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Greyp είναι high-end από πλευράς κατασκευής, τεχνολογίας, συνδεσιμότητας και ταιριάζουν απόλυτα με το προφίλ της Porsche και των πελατών της. Οι… άγριες διαθέσεις της Greyp είναι εμφανείς και στο G12 μοντέλο της, το οποίο έχει τελική ταχύτητα… 80 Km/h και πρακτικά αποτελεί μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με πετάλια.

Αξίζει να αναφερθεί, βέβαια, πως η Porsche έχει λανσάρει και τα δικά της e-bikes, με carbon, full-suspension κατασκευή. Έτσι, μένει να δούμε τις προθέσεις της για την Greyp και το κατά πόσο οι γκάμες e-bikes των δύο εταιρειών θα επηρεαστούν από την εξαγορά.

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Η Rimac “εξαγόρασε” την Bugatti από την VW!

Πηγή: Electrek

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.