Αρχική Micromobility CEO Bosch eBike: 2 στα 3 ποδήλατα θα είναι ηλεκτρικά

CEO Bosch eBike: 2 στα 3 ποδήλατα θα είναι ηλεκτρικά

Η Bosch eBike Systems είναι κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών κινητήρων και συστήματων για ηλεκτρικά ποδήλατα και σίγουρα θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια. Η προώθηση της ηλεκτροκίνησης αλλά και η “στροφή” των Ευρωπαίων προς τα εναλλακτικά μέσα μετακίνησης και τη μικροκινητικότητα λόγω της πανδημίας, είχε ως αποτέλεσμα μια τεράστια αύξηση της ζήτησης για ποδήλατα, ηλεκτρικά ή συμβατικά. Ο CEO της εταιρείας, Claus Fleischer, έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο bike-eu.com και παραθέτουμε τις σημαντικότερες δηλώσεις του παρακάτω.

Σύμφωνα με τον κ.Fleischer, εξακολουθεί να επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα στις τάξεις των μεγάλων κατασκευαστών και προμηθευτών ηλεκτρικών ποδηλάτων, αφού η τεράστια ζήτηση του 2020 έχει “στεγνώσει” την αγορά. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να καλυφθεί η ζήτηση για το 2021, αλλά ακόμα κι αυτό δεν είναι σίγουρο, πλέον. Ο ίδιος πιστεύει πως πολύ σύντομα, 1 στα 2 ποδήλατα που πωλούνται στη Γερμανία θα είναι ηλεκτρικό. Μακροπρόθεσμα η αναλογία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο (2 στα 3).

Οι κύριες αγορές για την Bosch είναι η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία και η Ολλανδία. Το 2020, όμως, έφερε σημαντικές αλλαγές στις ισορροπίες. Πλέον, χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, οι Σκανδιναβικές χώρες και οι χώρες της Αν.Ευρώπης, “ζητούν” όλο και περισσότερα ποδήλατα. Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη άνοδο σε πωλήσεις e-bikes στην Ευρώπη.

Δείτε επίσης: Μοτέρ ποδηλάτου με αυτόματη μετάδοση παρουσίασε η Valeo

Τα lockdowns δείχνουν να επηρεάζουν σημαντικά τις παραγγελίες ηλεκτρικών ποδηλάτων. Αυτές μειώνονται απότομα, ανάλογα με την πρόοδο της πανδημίας στην εκάστοτε χώρα, το κλίμα της κ.λπ. Οι ακυρώσεις παραγγελιών αυξάνονται σημαντικά ανά περιόδους, αλλά οι εναλλαγές γίνονται ακανόνιστα και αρκετά απότομα. Αν και η Bosch δηλώνει “έτοιμη” να καλύψει την αυξημένη ζήτηση, ο κ.Fleischer αναμένει έλλειψη ποδηλάτων στην αγορά ακόμα και σε βάθος ετών. Έλλειψη που θα προέλθει κυρίως από την κατηγορία των μηχανικών εξαρτημάτων τους.

Πηγή: Bike-eu

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.