Αρχική Micromobility Έως €2.800 πρόστιμο στους χρήστες πατινιών στο UK

Έως €2.800 πρόστιμο στους χρήστες πατινιών στο UK

πατίνια Λονδίνο

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται εδώ και μήνες σε “πόλεμο” με τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών πατινιών. Παρά το οτι τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά πατίνια είναι έτοιμα να κατακλύσουν πολλές πόλεις του UK και λειτουργούν πιλοτικά σχεδόν ένα χρόνο ήδη, τα ιδιόκτητα πατίνια εξακολουθούν να είναι παράνομα, αν βρεθούν σε δημόσιο δρόμο. Και το πρόστιμο για τους παραβάτες δεν είναι μικρό…

Στόχος κυβέρνησης είναι να ελέγξει ευκολότερα τη χρήση πατινιών, χωρίς να αναλάβει το δύσκολο έργο της ταξινόμησής τους ως road-legal οχημάτων, κάτι που θα σήμαινε την υποχρεωτική ασφάλισή τους και το υποχρεωτικό MOT (το αντίστοιχο, για εμάς, ΚΤΕΟ). Παρ΄ότι χιλιάδες Βρετανοί ιδιοκτήτων πατινιών δηλώνουν έτοιμοι να ασφαλίσουν τα πατίνια τους και να εκδώσουν αριθμούς κυκλοφορίας γι’αυτά, η κυβέρνηση δεν δέχεται αυτή την πρότασή τους και αρνείται να τους δώσει οποιαδήποτε άδεια χρήσης σε δημόσιους δρόμους.

ηλεκτρικά πατίνια UK

Ένα τσουχτερό πρόστιμο είναι καθημερινό φαινόμενο, ακόμα και η κατάσχεση  πατινιών από την αστυνομία και η χρέωση των αναβατών με “πόντους” στο δίπλωμά τους. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι τοπικές αρχές υπενθυμίζουν στους πολίτες μέσω των social media τις ποινές που επιβάλλονται σε όσους χρησιμοποιούν το πατίνι τους σε δημόσιους δρόμους. Επιπλέον, πρόσφατα προειδοποίησαν το καταναλωτικό κοινό, ώστε να αναθεωρήσει την αγορά ενός ηλεκτρικού πατινιού, εν όψει των Χριστουγέννων.

Δείτε επίσης: Ανοικτή επιστολή προς το Υπουργείο Μεταφορών: Προτάσεις επί του νομοσχεδίου για τη μικροκινητικότητα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα… αυστηρότητας, η αστυνομία του Sussex, εκπρόσωπος της οποίας ανέφερε το μέγιστο δυνατό πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί σε ιδιοκτήτη ηλεκτρικού πατινιού: Έως 1.000 λίρες για οδήγηση οχήματος χωρίς MOT, έως 1.000 λίρες για οδήγηση χωρίς δίπλωμα και έως 300 λίρες για οδήγηση ανασφάλιστου οχήματος. Παρά τις προειδοποιήσεις, πολλοί Βρετανοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα πατίνια τους σε καθημερινή βάση, καθώς αποτελούν εξαιρετικό, εναλλακτικό μέσο μετακίνησης, χάρη στο μικρό κόστος αγοράς τους και το ελάχιστο κόστος χρήσης, αλλά και την φορητότητά τους.

Πηγή: Echo-News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.