Αρχική Micromobility Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα θα διαθέσει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα θα διαθέσει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ
O Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ για χρηματοδότηση από το Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» στον Άξονα Προτεραιότητας 14 «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ» και με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής, προχωρά το αμέσως επόμενο διάστημα στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου.
Το σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Πρόκειται για προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα παρέχει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.
Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό. Παράλληλα, οι χρήστες θα μπορούν από ειδική mobile εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη σε Android και iOS, να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του συστήματος, στα διαθέσιμα ποδήλατα σε κάθε σταθμό, σε πραγματικό χρόνο και στην κατάσταση των διαθέσιμων ποδηλάτων.
Μέσα από την υιοθέτηση συστημάτων χρησιμοποίησης ηλεκτρικών ποδηλάτων ο Δήμος φιλοδοξεί:
● Να διευκολύνει την κυκλοφορία των ανθρώπων στο αστικό κέντρο.
● Να δημιουργήσει θετική δημοσιότητα για την πόλη και να συμβάλει στη τουριστική της ανάπτυξη.
● Να αναδείξει το ποδήλατο ως μεταφορικό μέσο και όχι μόνο αναψυχής.
● Να ανακουφίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.
● Να μειώσει τους αστικούς ρύπους και το θόρυβο.
●Να βελτιώσει τη σωματική και ψυχική υγεία των δημοτών.
●Να καλλιεργήσει την οικολογική συνείδηση και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των δημοτών.
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 432.736,85 €, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. (24%).
Προηγούμενο άρθροΠωλήσεις ηλεκτρικών δικύκλων και microcars – Ιούλιος 2023
Επόμενο άρθροELECTROEXPO: Η συνέχεια των εκθέσεων ELECTRONICA & INDELEX με διευρυμένη θεματολογία
Λάτρης της τεχνολογίας και της αυτοκίνησης από μικρή ηλικία, αρθρογραφώ σε tech media από το...μακρινό, πλέον, 2006. Το concept της ηλεκτροκίνησης με συνεπήρε από τη στιγμή που ανέβηκα για πρώτη φορά σε ηλεκτρικό πατίνι και μπήκα στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κατά βάθος, όμως, θα είμαι πάντα λίγο "petrolhead"...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.