Το car leasing ήδη αφορούσε ένα μεγάλο ποσοστό των ταξινομήσεων νέων οχημάτων τα τελευταία χρόνια και αρκετός κόσμος το επιλέγει, πλέον, έναντι της αγοράς ενός νέου οχήματος. Το car subscription, δηλαδή η χρήση αυτοκινήτου με μηνιαία συνδρομή, είναι η εξέλιξη της αγοράς και θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια.

Ενδεικτικά, μια νέα προσφορά του γερμανού retailer, Tchibo, αφορά το Tesla Model 3 και το ηλεκτρικό Fiat 500. Χωρίς κάποια αρχική πληρωμή, όποιος θέλει μπορεί να έχει το μικρό, ηλεκτρικό Fiat έναντι €289/μήνα. Όσο για το Tesla Model 3, το οποίο σίγουρα ενδιαφέρει περισσότερους, το κόστος εκτοξεύεται στα €777/μήνα. Παραμένει, ωστόσο, προσιτό για αρκετούς.

Τα οχήματα μπορούν να παραγγελθούν online και με €199 μπορούν να παραδοθούν στο σπίτι του πελάτη. Η συνδρομή για το Model 3 αφορά 12 ή 24 μήνες και προβλέπει έως 10.000 Km/έτος. Πάνω από αυτά υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις. Για το Fiat 500, οι μήνες αυξάνονται στους 13 και τα Km στα 13.000 Km.

Μετά το τέλος της συνδρομής, ο πελάτης μπορεί είτε να επιστρέψει το όχημα, είτε να την ανανεώσει. Φυσικά, μπορεί να επιλέξει ένα άλλο μοντέλο. Η συνδρομή περιλαμβάνει τα εξής:

-Ασφάλιση

-Ελαστικά εποχής

-Συντήρηση/επισκευές

Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν μας αφορούν άμεσα, στην Ελλάδα. Δείχνουν, όμως, τις λύσεις και υπηρεσίες που θα μπορούμε να απολαύσουμε στο άμεσο μέλλον, το οποίο δείχνει να “απομακρύνεται” από το concept της ιδιοκτησίας αυτοκινήτου.

Πηγή: Dailypostusa

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.