Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Newsletter
    • Αγγελίες
    • Σταθμοί Φόρτισης
    • Ποδηλατόδρομοι
    • Σχετικά με εμάς
    • Επικοινωνία
    Facebook Instagram YouTube
    GetElectricGetElectric
    • REVIEWS-TESTS
      • Accessories
      • e-bikes
      • e-cars
      • e-motorcycles
      • e-scooters
      • How-To
      • Φορτιστές
    • MICROMOBILITY
      • Ηλεκτρικά πατίνια
      • Ηλεκτρικά ποδήλατα
    • EVs
      • e-Cars
      • e-Motorcycles
      • e-Motorsport
      • eVTOL – Drones
      • Υδρογονοκίνηση
    • ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ-ΦΟΡΤΙΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • EVENTS
    • Newsletter
    • Αγγελίες
    • Σταθμοί Φόρτισης
    • Ποδηλατόδρομοι
    • Σχετικά με εμάς
    • Επικοινωνία
    GetElectricGetElectric
    Home»EVs»e-Cars»Οι πωλήσεις της Tesla για το Q1 2024
    e-Cars

    Οι πωλήσεις της Tesla για το Q1 2024

    Δημήτρης Σκιάννης3 Απριλίου 20242 Mins Read
    Share Facebook Twitter Email
    Follow Us
    Google News Facebook Instagram YouTube
    tesla model 3 performance (21)

    Η Tesla παρουσίασε τα στοιχεία παραγωγής και παραδόσεων για το Q1 2024, όπως αναμενόταν τις τελευταίες ημέρες. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν μπόρεσε να φτάσει το ρεκόρ που είχε σημειώσει στο Q4 2023, κάτι που απέδωσε εν μέρει στις συγκρούσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και στην εμπρηστική επίθεση στο εργοστάσιο της στο Grünheide.

    Συγκεκριμένα, η Tesla παρήγαγε 433.371 οχήματα το πρώτο τρίμηνο και παρέδωσε 386.810 σε πελάτες. Η παραγωγή ήταν έτσι περίπου στα ίδια επίπεδα με το 3ο τρίμηνο του 2023 και εξακολουθεί να είναι το τέταρτο καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της εταιρείας. Η Tesla, ωστόσο, συνήθως γιορτάζει τα ρεκόρ και όχι τα τέταρτα καλύτερα αποτελέσματα. Και οι παραδόσεις ήταν ανησυχητικά χαμηλές: Το τελευταίο τρίμηνο με παραγωγή κάτω από 400.000 μονάδες ήταν το Q3 2022.

    “Η μείωση του όγκου οφείλεται εν μέρει στην πρώιμη φάση της παραγωγής του ανανεωμένου Model 3 στο Fremont, στις διακοπές λειτουργίας του εργοστασίου λόγω των εκτροπών της ναυσιπλοΐας που προκλήθηκαν από τη σύγκρουση στην Ερυθρά Θάλασσα και μιας εμπρηστικής επίθεσης στο Gigafactory του Βερολίνου”, γράφει η Tesla.

    Όσον αφορά τα επιμέρους μοντέλα, προκύπτει η συνήθης εικόνα. Το Model 3 και το Model Y είναι τα κατ’ εξοχήν best-sellers. Συνολικά παράχθηκαν 412.376 μονάδες τους και παραδόθηκαν 369.783 οχήματα εντός του τριμήνου. Οι άλλες σειρές μοντέλων δεν ορίζονται ξεχωριστά: Το Model S, το Model X και το Cybertruck συνοψίζονται απλώς ως “λοιπά μοντέλα”, με παραγωγή 20.995 οχημάτων και παράδοση 17.027.

    Όπως ανακοίνωσε η Tesla στα τέλη Μαρτίου, από τη γραμμή παραγωγής της βγήκε το εξάκις εκατομμυριοστό EV της. Πρόκειται για ένα γκρι Model Y από την παραγωγή των ΗΠΑ. Το 2023 συνολικά η Tesla παρήγαγε 1.845.985 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και παρέδωσε 1.808.581 από αυτά σε πελάτες. Από αυτά, 494.989 οχήματα κατασκευάστηκαν και 484.507 παραδόθηκαν το Q4 2023, επιδόσεις-ρεκόρ. Συγκριτικά, το Q1 2023, κατασκευάστηκαν 440.808 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και παραδόθηκαν 422.875.

    Η Tesla θα παρουσιάσει τα οικονομικά της στοιχεία στις 23 Απριλίου, ενώ θα ακολουθήσει, ως συνήθως, ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση με ερωτήσεις και απαντήσεις από την ανώτατη διοίκηση. Καθώς η Tesla δεν ανέφερε στόχους παραδόσεων για το 2024 ούτε στην ετήσια έκθεση του 2023, δεν υπάρχει ακόμη στόχος για το τρέχον έτος. Ο στόχος για το 2023, ο οποίος επίσης επιτεύχθηκε οριακά, ήταν 1,8 εκατομμύρια μονάδες.

    Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

    Δείτε επίσης:

    Η πραγματική αυτονομία του Tesla Cybertruck με φορτίο

    Πηγή: Electrive

    q1 2024 tesla
    Δημήτρης Σκιάννης

      Λάτρης της τεχνολογίας και της αυτοκίνησης από μικρή ηλικία, αρθρογραφώ σε tech media από το...μακρινό, πλέον, 2006. Το concept της ηλεκτροκίνησης με συνεπήρε από τη στιγμή που ανέβηκα για πρώτη φορά σε ηλεκτρικό πατίνι και μπήκα στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κατά βάθος, όμως, θα είμαι πάντα λίγο "petrolhead"...

      ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

      Πατέντα της Tesla για ψύξη καμπίνας με… κενό αέρος!

      7 Μαΐου 2026

      Αποζημίωση σε ιδιοκτήτες Tesla Model S για την αργή φόρτιση μετά από software update

      24 Απριλίου 2026
      Add A Comment
      Leave A Reply Cancel Reply

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

      Εγγραφείτε στο newsletter
      * indicates required

      GetElectric
      Facebook Instagram YouTube
      © 2026 Getelectric.gr

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.