Ένα από τα πλέον ιδανικά σενάρια για τη χρήση ηλεκτρικού πατινιού, είναι η μετακίνηση εντός μεγάλης έκτασης χώρων, κυρίως ανοικτών. Όπως, για παράδειγμα, μια αεροπορική βάση ή γενικότερο οποιοαδήποτε μεγάλο “campus”, στο οποίο κτίριο από κτίριο μπορεί να απέχει εκατοντάδες μέτρα.

Έτσι, μάλλον δεν είναι τυχαίο που μια αεροπορική βάση στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, η Edwards Air Force Base, εδώ και λίγες μέρες προσφέρει ηλεκτρικά πατίνια σε όσους υπηρετούν και εργάζονται σε αυτήν.

Η εταιρεία που ανέλαβε το project είναι η Spin, με έδρα το “ντόπιο” San Fransisco και η οποία ελπίζει να ακολουθήσουν και άλλες στρατιωτικές μονάδες το ίδιο παράδειγμα. Μάλιστα, τα πατίνια επαναφορτίζονται μέσω ηλιακών panels στους 3 σταθμούς φόρτισης εντός της βάσης, καθώς η ηλιακή ακτινοβολία είναι άπλετη στην Καλιφόρνια τις περισσότερες μέρες του χρόνου.

Τα πατίνια απευθύνονται κυρίως σε επισκέπτες της βάσης και όσους βρίσκονται προσωρινά σε αυτήν, χωρίς να διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο, ώστε να μετακινούνται γρήγορα στις εγκαταστάσεις της. Αν μη τι άλλο, πάντως, το θέμα ενός στρατιωτικού με έγχρωμο ποδηλατικό κράνος μέσα στη βάση, προκαλεί ποικίλλα σχόλια. Σε κάθε περίπτωση, οι χρήστες των πατινιών πρέπει να φορούν κράνος, να τηρούν τους κανονισμούς κυκλοφορίας εντός βάσης και να μην έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας που να καθιστά τη χρήση τους επικίνδυνη (π.χ. τραυματισμένο πόδι ή χέρι).

Τα πατίνια δεν διατίθονται δωρεάν, εκτός αν υπάρχει ανάγκη και κατόπιν έγκρισης του εκάστοτε αρμόδιου αξιωματικού. Υπό κανονικές συνθήκες, όμως, το ξεκλείδωμά τους κοστίζει $1 και κάθε λεπτό χρήσης $0,15.

Η Spin έχει θέσει ως στόχο της να παράγει μηδενικούς ρύπους μέχρι το 2025 και η επαναφόρτιση των πατινιών της μέσω ηλιακής ενέργειας ανήκει στο πλάνο αυτό.

Πηγή: Stars and Stripes

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.