Επιστροφή στις δοκιμές ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά αυτή τη φορά σας έχουμε κάτι διαφορετικό… ένα microcar! To Citroen Ami έκλεψε τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε και όχι άδικα. Μάλιστα, πρώτη φορά σας γράψαμε γι’αυτό στις 27 Φεβρουαρίου του 2020 και τότε ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή άρθρα μας για αρκετές μέρες. Χρειάστηκαν πάνω από 2 χρόνια για να φτάσει στην Ελλάδα το μικροαυτοκίνητο της Citroen αλλά… κάλλιο αργά παρά ποτέ. Το είχαμε στα χέρια μας για αρκετές μέρες, το δοκιμάσαμε σε αστικό περιβάλλον και ιδού το video και το αναλυτικό μας review!

Citroen Ami video review

Πριν συνεχίσουμε να σημειώσουμε οτι το Citroen Ami της δοκιμής μας παραχώρησε το instacar. Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία leasing οχημάτων στην Ελλάδα, με πολλά πλεονεκτήματα για ιδιώτες και επιχειρήσεις, ενώ στον στόλο του (που διαρκώς μεγαλώνει) θα βρείτε αμιγώς ηλεκτρικά, plug-in υβριδικά, απλά υβριδικά αλλά και συμβατικά μοντέλα βενζίνης/diesel, όπως και ηλεκτρικά σκούτερ αλλά και ηλεκτρικά ποδήλατα! Τα κύρια πλεονεκτήματά του είναι η έλλειψη χρονικής δέσμευσης για την μίσθωση και η μηδενική προκαταβολή, ενώ η διαδικασία αίτησης, έγκρισης και παραλαβής γίνεται σε μεγάλο βαθμό digitally, μέσα σε λίγα λεπτά, μέσω της καλοσχεδιασμένης πλατφόρμα του instacar.gr. Δεν θα επεκταθούμε αλλά θα σας αφήσουμε να δείτε τα διαθέσιμα μοντέλα αυτοκινήτωνσκούτερ και ποδηλάτων στο instacar και να εξερευνήσετε τις δυνατότητες που σας προσφέρει…

Επίσης, αν θέλετε πρώτα να μάθετε περισσότερα για τα ηλεκτρικά μικροαυτοκίνητα ή microcars, σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στο σχετικό επεξηγηματικό άρθρο που ετοιμάσαμε για εσάς πρόσφατα, θα σας λύσει αρκετές απορίες!

Εξωτερικές διαστάσεις και κατασκευή

Το Citroen Ami, στην τελική του μορφή, δεν διαφέρει καθόλου από αυτό που πρωτοείδαμε πριν 2 χρόνια. Λιλιπούτειο (μήκος 2,41m, πλάτος 1,39m) και με κύριο χαρακτηριστικό του την “συμμετρία”, αφού σχεδόν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το εμπρός μέρος από το πίσω! Πράγματι, ο εμπρός προφυλακτήρας είναι πανομοιότυπος με τον πίσω και αυτό μειώνει το κόστος κατασκευής.

Το ίδιο ισχύει και για τις… πόρτες, αφού δεν υπάρχει “αριστερή” και “δεξιά”. Είναι πανάλαφρες και πανομοιότυπες, κάτι που επίσης μειώνει το κόστος του οχήματος. Βέβαια, εδώ προκύπτει ένα αλλόκοτο αποτέλεσμα. Για να είναι ίδιες οι πόρτες, αυτή του συνοδηγού ανοίγει “κανονικά”, αλλά του οδηγού ανοίγει… ανάποδα! Θυμίζει, λοιπόν, “suicide door”, κάτι που πολύ σπάνια έχουμε δει σε μοντέλο παραγωγής, στη νεότερη ιστορία της αυτοκίνησης (π.χ. οι πίσω πόρτες του Mazda RX-8). Προκύπτει και κάτι καλό από αυτό, πάντως, αφού αν ο οδηγός ανοίξει κατά λάθος την πόρτα του χωρίς να κοιτάξει τον καθρέφτη (προσοχή!), τουλάχιστον ο άτυχος δικυκλιστής που μπορεί να περνά δίπλα του, ίσως γλιτώσει ένα επώδυνο ατύχημα.

Το ύψος του Ami είναι 1,52m και το κάνει να θυμίζει “κουτί”. Η οροφή του είναι κατά το ήμισυ πλαστική, ματ με “τελείωμα”-spoiler στο πίσω μέρος, ενώ από τη μέση και μπροστά είναι γυάλινη και διαφανής. Πίσω και εμπρός τζάμι είναι σχεδόν κάθετα, όπως και τα πλαϊνά παράθυρα και φινιστρίνια. Οι δύο πλαϊνοί καθρέπτες είναι στρογγυλοί και… από “παπί”, ενώ το μεταξόνιο είναι μόλις 1,728m. Σε γενικές γραμμές, όλο το Ami είναι πλαστικό ματ, εκτός από τις πόρτες που είναι από λεπτό μέταλλο. Διαθέσιμο σε ένα μόνο χρώμα, αυτό το “απαλό” γαλάζιο, οι όποιες αισθητικές διαφορές έρχονται από το χρώμα στα πλαστικά τάσια (που δυστυχώς δεν είχε το αυτοκίνητο της δοκιμής μας) και αυτοκόλλητα σε πόρτες και τα πίσω pillars.

Καμπίνα και χώροι

Αν και εξωτερικά προδιαθέτει για περιορισμένο χώρο καμπίνας, το μικροαυτοκίνητο της Citroen εκπλήσσει μόλις ανοίξουν οι πόρτες του. Η σχεδόν πλήρης απουσία μόνωσης και οι λεπτές, πλαστικές επενδύσεις στο εσωτερικό του, μεταφράζονται σε άπλετο χώρο. Τόσο για τον οδηγό, όσο και για τον συνοδηγό. Το κάθισμα του οδηγού βρίσκεται σε ράγες και μπορεί να μετακινηθεί μπρος-πίσω, ενώ του συνοδηγού είναι βιδωμένο σε σταθερή θέση. Ο χώρος για τα πόδια του είναι άπλετος, ενώ κοντά στο αριστερό του πόδι επεκτείνεται, δημιουργώντας μια “υποδοχή” για μικρή βαλίτσα αεροδρομίου. Ο οδηγός κάθεται επίσης άνετα, αν και στο αριστερό του πόδι, το ρόλο του footrest παίζει ο “θόλος” του εμπρός αριστερού τροχού. Το headroom είναι επίσης άπλετο και το Ami μπορεί εύκολα να δεχθεί ακόμα και επιβάτες ύψους 2+ μέτρων.

Πίσω από τα καθίσματα υπάρχει ένας μικρός χώρος για αντικείμενα, ενώ ο “κουβάς” του ταμπλώ διαιρείται σε τρεις επί μέρους χώρους. Ωστόσο τα αντικείμενα μέσα δεν μένουν πολύ σταθερά στις στροφές, εκτός αν έχετε πάρει το Ami με το “extra pack” που περιλαμβάνει και ελαστικό, χρωματιστό “πάτωμα” γι’αυτούς τους χώρους. Μιας που το αναφέραμε, το extra pack κοστίζει + €400 και περιλαμβάνει, εκτός από τα τάσια και τα εξωτερικά αυτοκόλλητα, ένα γαντζάκι για να κρεμάτε πράγματα εσωτερικά στην πόρτα του συνοδηγού, δύο “δίχτυα” για τα εσωτερικά των πορτών (και πάλι για αποθήκευση αντικειμένων), ένα κεντρικό διαχωριστικό “δίχτυ”, πατάκια, βάση στήριξης smartphone (!) και τη συσκευή συνδεσιμότητας smartphone DAT@AMI.

Υπάρχει μια ποτηροθήκη ακριβώς πίσω από την οθόνη-dash του οδηγού. Γενικά το Ami έχει πολύ ευρύχωρη καμπίνα, χάρη στη σχεδίαση “κουτιού” και την έλλειψη κάθε τι “περιττού”. Είναι τόσο γυμνό εσωτερικά που αν κοιτάξετε πάνω, μπορείτε να δείτε και το πλαίσιο καθαυτό, βαμμένο σε μαύρο χρώμα! Τέλος, τα παράθυρα ανοίγουν προς τα έξω, κατά το ήμισυ, θυμίζοντας 2CV (για τους παλιότερους)…

Ανέσεις και βοηθήματα

Μια ενότητα στην οποία δεν έχουμε πολλά να γράψουμε. Το Ami δεν έχει σχεδόν… τίποτα! Δεν έχει φωτάκι/πλαφονιέρα, δεν έχει υδραυλικό τιμόνι, δεν έχει κεντρικό κλείδωμα και συναγερμό. Δεν έχει ABS ή άλλα βοηθήματα οδηγού, το χειρόφρενο είναι μηχανικό (κάτι που είναι προτιμότερο, κατά τη γνώμη μας), δεν έχει ραδιόφωνο, ηχεία, οθόνες… Είστε εσείς, ένα τιμόνι, τέσσερις τροχοί και ένας ηλεκτροκινητήρας με μια μπαταρία! Το κλείδωμα και ξεκλείδωμα των πορτών γίνεται χειροκίνητα με ένα κλειδί, μόνο από την εξωτερική πλευρά.

Ένας μονός υαλοκαθαριστήρας φροντίζει να μένει στεγνό το παρ-μπριζ στην πλευρά του οδηγού. Το δοχείο για το υγρό καθαρισμού του παρ-μπριζ είναι πίσω από τον οδηγό. Τα φώτα είναι μονίμως ενεργά και δεν υπάρχει μεγάλη σκάλα/σινιάλο, τα φλας δεν έχουν επαναφορά. Τα μόνα τρία πλήκτρα στην κεντρική “κονσόλα” είναι αυτό για τα αλάρμ, αυτό για το blower/εξαερισμό και αυτό για την θερμαινόμενη αντίσταση. Το τελευταίο λειτουργεί ταυτόχρονα με το blower και αφ’ενός ξεθολώνει το εμπρός τζάμι, αφ’ετέρου θερμαίνει την καμπίνα (όσο μπορεί). Δίπλα τους και μια USB θύρα για φόρτιση του κινητού σας.

Όπως καταλάβατε, σύστημα κλιματισμού δεν υπάρχει. Οδηγήσαμε το Ami από 12 βαθμούς Κελσίου με συννεφιά μέχρι 20 βαθμούς με ηλιοφάνεια. Στην δεύτερη περίπτωση η καμπίνα ζεσταινόταν αρκετά (χάρη και στην πανοραμική οροφή) ώστε να αρκεί ένα… t-shirt για να νιώθουμε άνετα. Στην πρώτη, το σύστημα θέρμανσης (που είναι αρκετά θορυβώδες) μπόρεσε μετά από 10-15′ να ζεστάνει ελαφρώς την καμπίνα, κυρίως το πάνω μέρος της. Ο χώρος στα πόδια παραμένει σχετικά κρύος, ενώ δεν βοηθά το οτι το αυτοκίνητο “μπάζει” αέρα ακόμα και από τις πόρτες. Α, είπαμε οτι δεν υπάρχουν χερούλια; Το μόνο που υπάρχει είναι δύο ιμάντες/θηλιές σε κάθε πόρτα. Μια για να την ανοίγετε και μια για να την τραβάτε ώστε να κλείσει. Πολύ “σπαρτιάτικο” το εσωτερικό, σχεδόν… αγωνιστικό!

Ισχύς και επιδόσεις

Ο ηλεκτροκινητήρας του Citroen Ami είναι στο εμπρός μέρος και κινεί τους εμπρός τροχούς. Αποδίδει συνεχή (nominal) ισχύ 6 kW, δηλαδή 8 ίππους. Για ένα όχημα που ζυγίζει σχεδόν 475 Kg χωρίς τον οδηγό ακούγονται λίγοι και είναι λογικό. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι η peak ισχύς είναι σαφώς υψηλότερη, αν και δεν ανακοινώνεται από την Citroen. Η ροπή είναι άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα των ηλεκτροκινητήρων, παρά τη μικρή ισχύ. Επίσης, τα 6 kW είναι το όριο για τα κατηγορίας L6e ελαφρά τετράτροχα, βάσει νομοθεσίας. Οπότε δεν αποκλείεται να είναι και λίγο πιο ισχυρό, στην πράξη…

Η αλήθεια είναι πως το Ami “εκτοξεύεται” από στάση, τουλάχιστον μέχρι τα 20-25 Km/h. Μάλιστα, το κάνει με διασκεδαστικό τρόπο, σπάζοντας ελαφρώς την πρόσφυση στα ελαστικά 155/65/14, μέχρι να επέμβει το “antispin” του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης. Κάναμε μια σχετική μέτρηση σε ευθεία με περίπου 80% μπαταρία και το 0-20 Km/h ήρθε σε περίπου 1,8″, που είναι μια αρκετά καλή επίδοση. Η επιτάχυνση μειώνεται αισθητά από εκεί και πέρα, προφανώς, μέχρι την τελική των 45 Km/h που έρχεται σε περίπου 10″.

Μέτρηση επιτάχυνσης Citroen Ami (0-45 Km/h)

Σε ήπιες κλίσεις, έως 5%, το Ami άνετα διατηρεί την τελική του ταχύτητα. Σε ανηφόρες 10%, η ταχύτητά του μειώνεται, ανάλογα και με τη στάθμη της μπαταρίας, στα 20-35 Km/h. Σε πολύ μεγάλες κλίσεις, 15-20%, θα ανεβείτε με 10-15 Km/h. Το καλό είναι πως, σε αντίθεση με ένα μικρό ηλεκτρικό σκούτερ, ακόμα και σε 20% κλίση με σχεδόν άδεια μπαταρία, το Ami δεν θα “μείνει”. Θα καταφέρει να αναρριχηθεί, έστω και με ρυθμό… βαδίσματος, χωρίς να σας αφήσει σε μια δύσκολη θέση. Όλα αυτά με θερμοκρασία κατά μέσο όρο 15 βαθμών Κελσίου και οδηγό-φορτίο 80 Kg. Με δύο επιβάτες ή/και βαρύτερο φορτίο, φυσικά οι επιδόσεις μειώνονται.

Τελική ταχύτητα, άνεση, φρένα

Είναι αρκετά τα 45 Km/h; Μια ερώτηση την οποία δεχόμαστε συχνά, ειδικά για τα ηλεκτρικά σκούτερ. Η απάντηση είναι γενικά “ναι”, αν περιορίζεστε στα αστικά κέντρα και γενικά σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ή λίγο μεγαλύτερους. Η μέση ταχύτητα στις πόλεις, σε ώρες αιχμής, δεν ξεπερνά τα 25 Km/h, οπότε δεν θα έχετε πρόβλημα. Εκεί που η τελική ταχύτητα του Ami φαντάζει ανεπαρκής είναι σε μεγάλες λεωφόρους με γρήγορη ροή. Εκεί θα περιοριστείτε στην δεξιά λωρίδα και με προσοχή στις τυφλές γωνιές που δημιουργούν οι μικροί, πλάγιοι καθρέπτες (κεντρικός καθρέπτης δεν υπάρχει). Εννοείται πως απαγορεύεται να μπείτε σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και αυτοκινητόδρομους, αφού εκεί υπάρχει ελάχιστο όριο ταχύτητας 50 Km/h.

Από πλευράς άνεσης, τα σκληρά, πλαστικά καθίσματα με τα λεπτά μαξιλαράκια από δερματίνη σε συνδυασμό με την “basic” ανάρτηση, καθιστούν το Citroen Ami λίγο πιο άνετο από μια… μοτοσυκλέτα με καλή ανάρτηση. Παρά το μεγάλο προφίλ των ελαστικών, το “κοπάνημα” στις μεγάλες, εγκάρσιες ανωμαλίες είναι δεδομένο. Μετά από πολύωρη χρήση, αυτό ίσως γίνει αντιληπτό, ανάλογα και με τη φυσική σας κατάσταση.

Όσο για τα φρένα, το πεντάλ τους θέλει αρκετή πίεση για να ακινητοποιήσει γρήγορα το όχημα, αλλά είναι και θέμα συνήθειας. Επαναλαμβάνουμε πως δεν υπάρχει ABS, οπότε προσοχή στο βρεγμένο και σε ολισθηρές κατηφόρες. Αναγεννητική πέδηση (regenerative braking) υπάρχει αλλά όχι με γεμάτη μπαταρία. Κάτω από κάποιο επίπεδο φόρτισης (γύρω στο 70-80%, αρχίζει να λειτουργεί το “ηλεκτρόφρενο” όταν αφήσετε το γκάζι, ιδιαίτερα χρήσιμο στις κατηφόρες αλλά και για ανάκτηση ενέργειας που αυξάνει την αυτονομία. Μπροστά έχουμε δισκόφρενα και πίσω ταμπούρα, αν αναρωτιέστε.

Αυτονομία και φόρτιση

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 5,5 kWh και βρίσκεται κάτω από την καμπίνα. Η Citroen ανακοινώνει αυτονομία 75 Km και τόσα αναγράφει η οθόνη, όταν είναι γεμάτη. Στην πράξη πετύχαμε περίπου 60 Km, σε μικτές συνθήκες (μποτιλιάρισμα, ανοικτός δρόμος, ανηφόρες-κατηφόρες, flat κομμάτια). Να σημειωθεί ότι συχνά είχαμε ανοικτό το καλοριφέρ, που σίγουρα καταναλώνει αρκετά Watts.

Περίπου στο 15% ανάβει το λαμπάκι της μπαταρίας και μειώνεται λίγο η απόδοση του αυτοκινήτου. Κοντά στο 5% το όχημα μπαίνει σε “limp mode” και εμφανίζεται η μικρή χελώνα στο dash. Εκεί η απόδοση μείωνεται στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο. Πρακτικά κινείστε με 10-20 Km/h, στις ανηφόρες με 5 Km/h. Αν δεν βρίσκεστε σε ακτίνα 2-3 Km από την κοντινότερη πρίζα, ετοιμαστείτε για… σπρώξιμο ή κλήση της οδικής βοήθειας. Το καλό είναι οτι υπάρχει και νεκρά ταχύτητα, οπότε το σπρώξιμο γίνεται εύκολο, ακόμα και από ένα άτομο.

Σε θερμοκρασίες άνω των 20-25 βαθμών Κελσίου, χωρίς καλοριφέρ, θεωρούμε πως η αυτονομία μπορεί να φθάσει και τα 70 Km χωρίς “εγκράτεια” στο γκάζι. Η φόρτιση γίνεται από απλή πρίζα σούκο και ο on-board φορτιστής είναι 1,8 kW. Ένα καλώδιο μήκους 3m είναι “χωμένο” μέσα σε μια τρύπα που εμφανίζεται όταν ανοίξετε την πόρτα του συνοδηγού. Απλώς το τραβάτε έξω, το συνδέετε και μέσα σε 180-210′ ολοκληρώνεται μια πλήρης φόρτιση. Έπειτα, απλώς το… καταχωνιάζετε και πάλι στην τρύπα του.

Ένα ανεμιστηράκι ψύχει τον φορτιστή κατά τη διάρκεια της φόρτισης, αλλά δεν είναι θορυβώδες. Ο μετρητής μας έδειξε peak 2.150W. Τέλος, απαιτήθηκαν 5,7 kWh ενέργειας για μια πλήρη φόρτιση. Με μια υποθετική τιμή κιλοβατώρας €0,30 και αυτονομία 60 Km, το κόστος για 100 Km είναι €2,9. Αν είστε από τους τυχερούς με οικονομικότερο τιμολόγιο ρεύματος, έστω στα €0,20 πάμε στα €1,9-2/100 Km. Με αυτονομία 70 Km και €0,2/kWh, πάμε στο €1,6/100 Km, που πλησιάζει το κόστος κίνησης με ηλεκτρικό σκούτερ.

Συμπεριφορά και ευελιξία

Κλείνουμε με μια πολύ σημαντική ενότητα, αυτή που αφορά το μεγάλο πλεονέκτημα των microcars. Με μήκος κάτω από 2,5m και κύκλο στροφής μόλις 7,2m, το Ami είναι απολαυστικό σε στενούς δρόμους και για στάθμευση σε θέσεις που μόνο με δίκυκλο θα σκεφτόσασταν να σταθμεύσετε. Ναι, το τιμόνι του είναι πιο “αργό” απ’ότι θα θέλαμε, με περίπου 4 περιστροφές από στοπ σε στοπ. Επίσης, είναι κάπως “βαρύ” όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο. Λογικό, καθώς δεν έχει υποβοήθηση. Εν κινήσει, πάντως, είναι ελαφρύ, αν και οι απότομοι ελιγμοί αποκαλύπτουν την ασάφεια του εμπρός μέρους και την αλλόκοτη συμπεριφορά του οχήματος. Δεν σχεδιάστηκε για γρήγορη οδήγηση, όμως, αλλά για ήπιες μετακινήσεις, οπότε δεν μπορούμε να παραπονεθούμε.

Μόλις εξοικειωθείτε με τον όγκο του Ami και μάθετε που αρχίζει και που τελειώνει, θα νιώθετε πολύ άνετα, οπουδήποτε. Οι δύσκολες αναστροφές γίνονται παιχνιδάκι, όπως και οι μανούβρες μέσα σε στενούς χώρους στάθμευσης με πολλά οχήματα. Το ίδιο και το παρκάρισμα/ξεπαρκάρισμα. Ένα μικρό πρόβλημα είναι η τοποθέτηση των τριών “ταχυτήτων”, χαμηλά, ανάμεσα σε πόρτα και κάθισμα οδηγού. Είναι λίγο δύσκολο να “βρείτε” τα κουμπιά στα τυφλά και δια της αφής, ειδικά όταν κάνετε γρήγορη εναλλαγή D και R, κατά τη στάθμευση.

Τέλος, η LCD οθόνη είναι ευανάγνωστη στις περισσότερες περιπτώσεις και δείχνει τα απολύτως απαραίτητα. Το κοντέρ δεν “κλέβει” και η κόρνα, αν χρειαστεί, είναι ισχυρή (μέσα και έξω από την καμπίνα). Το μόνο μειονέκτημα είναι πως το Ami παραμένει ένα… αυτοκίνητο, οπότε δεν χωράει όπου θα μπορούσε ένα δίκυκλο. Άρα θα υποστείτε αναγκαστικά το μποτιλιάρισμα. Απλώς θα είναι πολύ πιο… ενδιαφέρον απ’ότι με οποιοδήποτε άλλο όχημα, αφού όλοι θα σας κοιτούν από κάθε κατεύθυνση, με απορία, θαυμασμό, έτοιμοι για ερωτήσεις και… φωτογραφίες!

Συμπέρασμα

Το Citroen Ami είναι ο ορισμός του μικροαυτοκινήτου και ένα από τα πιο “hot” και καλαίσθητα μοντέλα αυτή τη στιγμή στην αγορά. Η βασική έκδοση (που βλέπετε και στις φωτογραφίες) στοιχίζει €9.500, που με την επιδότηση του 2ου κύκλου του Κινούμαι Ηλεκτρικά μειώνονται στα €6.500. Ή, φυσικά, μπορείτε να το βρείτε διαθέσιμο για leasing από το instacar για όσους μήνες θέλετε, χωρίς χρονική δέσμευση. Ισχύς, αυτονομία και άνεση κινούνται στα όρια της επάρκειας. Η έλλειψη κλιματισμού είναι σίγουρα ένα πρόβλημα με πάνω από 25-30 βαθμούς και ηλιοφάνεια. Αποζημιώνει, όμως, με την εμφάνισή του και το πόσο μαγνητίζει τα βλέμματα όπου κι αν βρεθεί. Όπως και με το μικρό μέγεθος, την ευελιξία και το μικρό κόστος χρήσης του! Θυμίζουμε οτι μπορεί να οδηγηθεί νόμιμα από νέους τουλάχιστον 16 ετών, με άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου. Σαφώς πιο ασφαλές και άνετο από ένα σκούτερ/μοτοσυκλέτα, λοιπόν, ιδανικό για νέους, νέες, αστικά κέντρα, μικρά νησιά και οπουδήποτε υπάρχει πρόσφορο έδαφος για… μικροκινητικότητα! Καθώς πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο όχημα, πάντως, εμείς θα προτείναμε πρώτα να το δοκιμάσετε, για να διαπιστώστε αν καλύπτει τις ανάγκες σας, πριν προβείτε σε αγορά…

Βρείτε το Citroen Ami στο instacar.gr!

Citroen Ami photo gallery

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.