Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Newsletter
    • Αγγελίες
    • Σταθμοί Φόρτισης
    • Ποδηλατόδρομοι
    • Σχετικά με εμάς
    • Επικοινωνία
    Facebook Instagram YouTube
    GetElectricGetElectric
    • REVIEWS-TESTS
      • Accessories
      • e-bikes
      • e-cars
      • e-motorcycles
      • e-scooters
      • How-To
      • Φορτιστές
    • MICROMOBILITY
      • Ηλεκτρικά πατίνια
      • Ηλεκτρικά ποδήλατα
    • EVs
      • e-Cars
      • e-Motorcycles
      • e-Motorsport
      • eVTOL – Drones
      • Υδρογονοκίνηση
    • ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ-ΦΟΡΤΙΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • EVENTS
    • Newsletter
    • Αγγελίες
    • Σταθμοί Φόρτισης
    • Ποδηλατόδρομοι
    • Σχετικά με εμάς
    • Επικοινωνία
    GetElectricGetElectric
    Home»EVs»Στο 2,6% οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα για τον Απρίλιο!
    EVs

    Στο 2,6% οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα για τον Απρίλιο!

    Δημήτρης Σκιάννης26 Μαΐου 20202 Mins Read
    Share Facebook Twitter Email
    Follow Us
    Google News Facebook Instagram YouTube
    Το GetElectric.gr είναι στο Google News!
    Ακολουθήστε το GetElectric.gr και ενημερωθείτε καθημερινά για τα νέα γύρω από την ηλεκτροκίνηση, το mobility και την μικροκινητικότητα!
    Add as preferred source on Google

    Μπορεί το lockdown να οδήγησε σε… κατρακύλα των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ελλάδα (-80%), όπως και σε όλες τις χώρες του κόσμου, όμως αυτό βοήθησε τις πωλήσεις ηλεκτρικών να αυξηθούν ως ποσοστό επί του συνόλου.

    Σίγουρα βρισκόμαστε ακόμα αρκετά πίσω σε σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε. που ήδη φλερτάρουν με διψήφια ποσοστά (ενώ ορισμένες έχουν ξεπεράσει το 50%!) αλλά, έστω κι έτσι, το 2,6% που “πέτυχαν” τα EVs τον Απρίλιο στη χώρα μας δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, ειδικά αν αναλογιστούμε το ότι οι επιδοτήσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.

    Οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Απρίλιο άγγιξαν μόλις τις 2.434 και οι 64 εξ’αυτών αφορούσαν αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά μοντέλα (plug-in hybrids). Μπορεί να ακούγονται λίγα αλλά ποσοστιαία είναι εξαιρετική επίδοση, σημειώνοντας 156% αύξηση σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019.
    Μαζί με τον Απρίλιο, λοιπόν, το μερίδιο ηλεκτρικών για όλο το 2020, μέχρι στιγμής, ανέρχεται πλέον στο 1%. Παραμένει πολύ μικρό αλλά μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, χάρη και στις επιδοτήσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

    Κατάταξη μοντέλων και κατασκευαστών

    Χρειάστηκε να περάσουν 7 χρόνια από το λανσάρισμα του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου στην Ελλάδα για να φτάσουν τα EVs το 1%. Το μοντέλο εκείνο ήταν το BMW i3 που επί συναπτά έτη αποτέλεσε και το “best seller” στη χώρα μας, μέχρι το 2018.

    Το i3, όμως, βρέθηκε στην 1η θέση των πωλήσεων του Απριλίου με 12 πωλήσεις, επίδοση-ρεκόρ για οποιονδήποτε μήνα από το 2013 μέχρι σήμερα, αφήνοντας τη 2η θέση στο BMW X5 PHEV με 10 πωλήσεις. Συνολικά, από την αρχή του έτους, έχουν πωληθεί 26 BMW i3, 22 Volvo XC60 PHEV, 17 Porsche Cayenne PHEV, 16 BMW X5 PHEV και 13 Peugeot 208 EV, ενώ μαζί με όλα τα μοντέλα της αγοράς έχουν διατεθεί 229 ηλεκτρικά ή plug-ins μέσα στο 2020.

    Διαβάστε επίσης: Τα EVs του μέλλοντος θα επαναφορτίζονται… εν κινήσει!

    Έτσι, η BMW παραμένει στην κορυφή με 29% μερίδιο αγοράς, ακολουθούμενη από τη Volvo (12%) και την Porsche (9%), ενώ VW και Land Rover βρίσκονται λίγο πιο πίσω με 8%. Όπως βλέπετε, αρκετές πωλήσεις ηλεκτρικών αφορούν ακριβά μοντέλα από premium/luxury brands, ενώ άλλες δυνάμεις του χώρου (όπως η Renault και η Nissan) απουσιάζουν από τις πρώτες θέσεις καθώς εισέρχονται με καθυστέρηση στην αγορά μας. Σε άλλες χώρες της ΕΕ η κατάταξη είναι τελείως διαφορετική και συμπεριλαμβάνει πολλά περισσότερα οικονομικά μοντέλα, κάτι που σταδιακά θα συμβεί κι εδώ.

     

    Πηγή: EVsales
    2020 EVs plug-in plug-ins απρίλιος αυτοκινήτων ελλαδα ηλεκτρικων μεριδιο πωλησεις υβριδικών
    Δημήτρης Σκιάννης

      Λάτρης της τεχνολογίας και της αυτοκίνησης από μικρή ηλικία, αρθρογραφώ σε tech media από το...μακρινό, πλέον, 2006. Το concept της ηλεκτροκίνησης με συνεπήρε από τη στιγμή που ανέβηκα για πρώτη φορά σε ηλεκτρικό πατίνι και μπήκα στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κατά βάθος, όμως, θα είμαι πάντα λίγο "petrolhead"...

      ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

      Lepas: Νέο NEV brand στην ελληνική αγορά

      24 Ιουλίου 2026

      Οδηγήσαμε για πρώτη φορά το νέο Renault Twingo E-Tech!

      14 Ιουλίου 2026
      View 1 Comment
      Leave A Reply Cancel Reply

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

      Εγγραφείτε στο newsletter
      * indicates required

      GetElectric
      Facebook Instagram YouTube
      © 2026 Getelectric.gr

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.