Οι υψηλές επιδοτήσεις που προσφέρει η κυβέρνηση της Γερμανίας για την αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθιστούν εξαιρετικά φθηνό το leasing των περισσότερων μοντέλων, με μηνιαίο τίμημα αρκετά κάτω των €100. Και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν ένα EV εντελώς δωρεάν!

Το ακραίο αλλά αληθινό παράδειγμα έρχεται από την εταιρεία Autohaus Koenig, η οποία διαθέτει πάνω από 50 καταστήματα στη Γερμανία και πριν λίγες εβδομάδες διαφήμιζε τη δυνατότητα leasing του ηλεκτρικού Renault Zoe εντελώς δωρεάν, αφού το ποσό ήταν πλήρως επιδοτούμενο! Η προσφορά διήρκεσε 20 ημέρες, 3.000 άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν και 300 εξ’αυτών, εν τέλει, βρέθηκαν με ένα Zoe στα χέρια τους.

Με την επιδότηση για EVs στη Γερμανία να φτάνει μέχρι και τα €9.000, οι πωλήσεις ενισχύονται διαρκώς και δεν επηρεάστηκαν σημαντικά ούτε κατά τη διάρκεια του lockdown. Μια άλλη εταιρεία μίσθωσης ξεκίνησε τη διάθεση του ηλεκτρικού Smart EQ έναντι μόλις €9,9/μήνα. Τον Ιούνιο προέβη στην ίδια κίνηση και είχε πάνε από 1.000 αιτήσεις μέσα σε 3 ημέρες, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στη ζήτηση.

Παρ’ότι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές leasing αφορούν κυρίως εταιρικά οχήματα, ακόμα και οι απλοί ιδιώτες μπορούν να αποκτήσουν φθηνά ένα ηλεκτρικό μοντέλο. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, το μηνιαίο μίσθωμα για το Renault Zoe φθάνει τα €79, όσον αφορά τους ιδιώτες.

Φυσικά, δε λείπουν και τα “ψιλά γράμματα” που μπορεί να κρύβουν επιπλέον χρεώσεις, αλλά εν τέλει οι τιμές παραμένουν πολύ χαμηλές. Η Ευρώπη ετοιμάζεται για μια περίοδο κατά την οποία η αγορά EV θα είναι αρκετά συμφέρουσα. Αυτή η περίοδος θα διαρκέσει σίγουρα κάποια χρόνια, ωστόσο χρειάζεται προσοχή ώστε να μην “καταρρεύσει” η αγορά, αν οι επιδοτήσεις μειωθούν απότομα ή διακοπούν, στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: “Επίσημες” οι επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα, έως €10.000

Κάτι τέτοιο συνέβη στην Κίνα με αποτέλεσμα τη ραγδαία πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αν και οι αναλυτές υποστηρίζουν πως η μείωση του κόστους των μπαταριών σύντομα θα καταστήσει τις επιδοτήσεις “αχρείαστες”.

Πηγή: Stripes

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.