Αρχική Micromobility Τα πατίνια της TIER Mobility έρχονται στην Ελλάδα!

Τα πατίνια της TIER Mobility έρχονται στην Ελλάδα!

tier ηλεκτρικά πατίνια αλκοτέστ UK SOS flare

Ένα μεγάλο νέο που μπορεί να σηματοδοτήσει μια μεγάλη αλλαγή (προς το καλύτερο) όσον αφορά τη μικροκινητικότητα στην Ελλάδα, μπορούμε πλέον να σας ανακοινώσουμε. Σας… προϊδεάσαμε πριν μερικές ημέρες με το σχετικό μας άρθρο, αλλά πλέον μπορούμε να μεταφέρουμε την είδηση με μεγάλη βεβαιότητα. Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες micromobility παγκοσμίως, η TIER Mobility με έδρα το Βερολίνο, έρχεται στην Ελλάδα μέσα στο 2022.

Για όσους ενημερώνεστε μέσω του GetElectric.gr, η TIER σίγουρα δεν είναι άγνωστη. Αρκετά άρθρα μας αφορούν τα ηλεκτρικά πατίνια και τις τεχνολογίες της, εκ των οποίων ξεχωρίζουν οι αφαιρούμενες μπαταρίες και οι σταθμοί επαναφόρτισής τους. Η TIER έχει ήδη παρουσία σε πολλές χώρες και πόλεις της Ευρώπης. Αναπτύσσει διαρκώς νέες τεχνολογίες, κυρίως όσον αφορά την ασφάλεια και το connectivity των dockless μοντέλων της, ενώ προωθεί ιδιαίτερα και το concept της συνδρομής για εναλλάξιμες μπαταρίες, μέσω των σταθμών της σε επιλεγμένα σημεία.

Η ελληνική πραγματικότητα

Όσον αφορά τα… “δικά μας”, είχαμε πληροφορίες οτι η TIER ετοιμάζεται να μπει και στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία αναζητά άτομα στην Ελλάδα για remote εργασία εδώ και περίπου 1 μήνα, μέσω του LinkedIn. Πλέον, γνωρίζουμε οτι είναι θέμα χρόνου να δούμε τα πατίνια της στη χώρα μας. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν οτι η εταιρεία θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Καθόλου τυχαία η επιλογή, αν επιβεβαιωθεί, καθώς η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με ανάγκες που μπορούν άνετα να καλυφθούν από τα ηλεκτρικά πατίνια, έχει τεράστιο στόλο ιδιόκτητων πατινιών στους δρόμους της και είναι σαφώς πιο “διαχειρίσιμη” από την Αθήνα, για μια εταιρεία ενοικιαζόμενων οχημάτων μικροκινητικότητας.

Με την επίσημη έλευση της TIER, η εταιρεία θα αποτελεί τον μεγαλύτερο “παίκτη” shared micromobility στην Ελλάδα. Η Lime πρακτικά δεν έχει παρουσία εδώ και αρκετό καιρό στη χώρα μας, ενώ λοιπές εταιρείες που δραστηριοποιούνται έχουν μικρότερους στόλους. Παραδείγματα είναι η Rise Scooters στη Θεσσαλονίκη, η Hopp στην Πρέβεζα και η Scoot στην Πάτρα.

Από την πλευρά μας ευχόμαστε σύντομα να καλωσορίσουμε την TIER στην Ελλάδα. Ελπίζουμε οτι θα βρει πρόσφορο έδαφος ώστε να αναπτύξει τη μικροκινητικότητα στη χώρα μας με υγιή τρόπο, παρά τα εμπόδια που είναι δεδομένα. Αν μη τι άλλο, χρειαζόμαστε τέτοιες “αφίξεις” στην Ελλάδα και ελπίζουμε να δούμε σύντομα τα πατίνια της στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις. Θα σας ενημερώσουμε για οποιοδήποτε νέο έχουμε σχετικά με το θέμα.

Update 30/5: Εκπρόσωπός της Tier δήλωσε στο GetElectric.gr οτι δεν σκοπεύει να ξεκινήσει σύντομα τη δραστηριότητά της στη χώρα μας, ενώ δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας για έναρξη λειτουργιών στην Θεσσαλονίκη.

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Τα νέα πατίνια της Tier έχουν swappable μπαταρίες και foldable κράνη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.