Το Παρίσι είναι μακράν η πιο “έμπειρη” ευρωπαϊκή πόλη όσον αφορά τα ηλεκτρικά πατίνια καθώς τα υποδέχθηκε από νωρίς και αυτά έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στις τάξεις τόσο των κατοίκων, όσο και των τουριστών. Σχεδόν 20.000 ενοικιαζόμενα e-scooters γεμίζουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της γαλλικής πρωτεύουσας και πρόσφατα προωθήθηκε προς ψήφιση ένα νέο νομοσχέδιο που ρυθμίζει αυστηρά την κατοχή και χρήση τους.

Ωστόσο, παρ’ότι οι τοπικές αρχές αναγνωρίζουν την αξία και τα οφέλη της ατομικής ηλεκτροκίνησης, προσπαθούν απεγνωσμένα να ελέγξουν τα πολλά ενοικιαζόμενα που “παρκάρονται” σε δημόσιους χώρους, δημιουργώντας πρόβλημα στους κατοίκους.

Έτσι, από τις 12 (!) εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Παρίσι, προσφέροντας dockless e-scooters, μονάχα 3 θα καταφέρουν να αποκτήσουν την πολυπόθητη άδεια για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, σύμφωνα με αναφορές.

Ο Δήμος του Παρισιού θα ξεκινήσει μια διαδικασία αδειοδότησης στα “μέσα Νοεμβρίου” και οι εταιρείες θα πρέπει να υποβάλλουν προσφορές αλλά και να αποδεχθούν τους όρους που θα επιβάλλουν οι αρχές όσον αφορά τη χρήση, τη στάθμευση αλλά και την ασφάλεια των αναβατών. Οι 3 άδειες θα αποδωθούν από τον Ιανουάριο του 2020.

Ήδη μεγάλες εταιρείες όπως η Voi (που πριν λίγες μέρες κατάφερε να συγκεντρώσει $85 εκ. σε γύρο χρηματοδότησης), η Lime και η Bird έχουν ανακοινώσει πως θα προσλάβουν νέο προσωπικό και θα διαμορφώσουν περισσότερους χώρους επισκευής “τραυματισμένων” πατινιών, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν “πόντους” εν όψει της διαδικασίας αδειοδότησης.

Δεν έχει γίνει γνωστός ο συνολικών αριθμός e-scooters που θα επιτραπεί στις εταιρείες να διαθέτουν αλλά σαν μέτρο σύγκρισης αναφέρουμε την πόλη της Μασσαλίας, όπου οι 3 άδειες πήγαν στις Voi, Bird και Ciric, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διατηρούν 2.000 πατίνια έκαστη. Δεδομένου του αριθμού των αδειών, αλλά και της διαφοράς μεγέθους μεταξύ των δύο πόλεων, δε θα ήταν απίθανο να δοθούν άδειες για 3.000 ή 4.000 πατίνι στο Παρίσι.

Πηγή: Thelocal

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.