Στην Ελλάδα έχουμε πλήρη νομοθεσία για τη χρήση ΕΠΗΟ και συγκεκριμένα ηλεκτρικών πατινιών, αλλά τα δεδομένα για παραβάσεις αναβατών αυτή τη φορά μας έρχονται από την Κύπρο και αξίζει να τα δούμε ενδεικτικά.

Στην Κύπρο η χρήση ΕΠΗΟ επιτρέπεται από άτομα τουλάχιστον 14 ετών και η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική, όπως και στην Ελλάδα. Το όριο ταχύτητας είναι μεγαλύτερο από της Ε.Ε., στα 30 Km/h. Η κίνηση επιτρέπεται μόνο σε ποδηλατόδρομους, ποδηλατολωρίδες ή επεκτάσεις ποδηλατόδρομων μέσα στον δρόμο, με ειδική σήμανση. Απαγορεύεται η χρήση σε αυτοκινητόδρομους, δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, πλατείες και πεζόδρομους.

πατίνια Λονδίνο

Μέσα σε μια εβδομάδα (14-20 Νοεμβρίου), οι αρχές επέβαλλαν πρόστιμα σε 80 αναβάτες πατινιών, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος για τα δεδομένα της χώρας. Ίσως να επρόκειτο για στοχευμένη, μεμονωμένη δράση αλλά ακόμα κι έτσι, είναι αξιοσημείωτος ο αριθμός παραβάσεων.

Κάνοντας ένα μικρό breakdown, οι 49 από τους παραβάτες οδηγούσαν σε μη επιτρεπόμενες ζώνες και οι 23 δεν φορούσαν κράνος. Επίσης 2 αναβάτες κυκλοφορούσαν σε δρόμους έντονης κυκλοφορίας (δεν διευκρινίζεται το είδος της παράβασης), 4 αναβάτες ήταν εκτός της προκαθορισμένης λωρίδας τους και 2 αναβάτες δεν διέθεταν λειτουργικό φως στα πατίνια τους.

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Όλοι οι νέοι κανονισμοί για τα ηλεκτρικά πατίνια (ΕΠΗΟ)

Πηγή: Cyprus-mail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.